Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (185)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A já říkám, že zázraky se dějí. Jinak si nedovedu vysvětlit geniální překlad názvu filmu ,,Henry Poole Is Here" jako ,,Zázraky se nedějí", to zkrátka pro mě je jeden obrovský zázrak. Bohužel je to v tomhle filmu zázrak jediný. Film samotný už tak zázračný není. Jeden hrozně naštvanej ateista má tu smůlu, že zrovna na jeho fasádě se objeví Ježíšek. Jelikož to není jev zcala obvyklý, tak ho začnou příšerně vtíraví sousedé stále obtěžovat. Příběh jako z telenovely ( doufám, že není potřeba upřesňovat, že ze špatné telenovely vzhledem k faktu, že ty dobré neexistují ). Ovšem je to celé zkonstruováno tak pěkně a navíc velmi slušně zahráno, že to ani člověka příliš neobtěžuje a nemá s filmem výrazný problém. Dávám * *, protože mě ani s odstupem času nenapadá za co dát tu třetí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok plný dojmov, citu, napätia, nádeje a v poslednom rade viery... Henry Poole je značne rozpoložený kvôli situácii v ktorej sa ocitol, zvesil hlavu a prežíval zo dňa na deň až... M. Pellington je asi zaťažený na "odkazy" z druhej strany, avšak nesklamal ani teraz. Najlepší výkon Luke Wilsona, ktorý som videl... 8/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení! Luke Wilson si docela dobře poradil s vážnou rolí (poslední film, co jsem s ním viděl, byla 'komedie' Idiocracy), navíc mi svým převtělením do jiného žánru připomněl Adama Sandlera ve výborném Reign over me. Dalším důležitým článkem Henryho Poola, který se mohl roztrhnout, bylo téma víry. Pro mě, jakožto spíše ateisticky (nekamenujte mě.. já raději ukřižování:D) myslícího člověka, to mohl být element zásadní - alespoň co se filmového znechucení týče. Ovšem otázka víry je v celém filmu (tedy kromě zázraků) omílána poměrně decentně, přestože je vlastně i pomyslným nosníkem celého filmu.. no zkrátka tak, že mi to nevadilo, ba naopak. Film vlastně nebyl o zázracích, jak by se mohlo zdát, ale o víře v zázraky či obecně o víře (fakt, právě jsem tady napsal něco, co je vlastně jasné všem:D). A pro úplnost a korektnost, nejsem ateista - jen se neškatulkuji do krabiček s nápisy křesťan.. či do těch menších - katolík / evangelík.. :D viva la zen ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco komediálnějšího, tím víc mě tak silné drama překvapilo. Téma zázraku, je samo o sobě dostatečné, tady ale ještě přidali příběh muže, podle nějž mu už ani zázrak nepomůže. Navíc v tomhle filmu jde spíše o víru v život, než v zázraky. Luke Wilson je lepší než obvykle, do role se vážně vcítil. Mark Pellington už dřív dokázal, že s atmosférou problém nemá. Tady má na pomoc ještě úžasný výběr hudby. Náznaky patosu tady jsou, ale nikdy se naplno neprojeví, což je u takového filmu rozhodně potěšující. Tenhle film je zkrátka moc příjemným překvapením. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Od začátku do konce jsem se zatajeným dechem a se slzami na krajíčku čekal, jak se Henry Pool vyrovná se zázrakem na zdi svého domu. A ikdyž si Henry myslí, že se zázraky nedějí, ve většině případů v té nejtěžší chvíli v nějaký ten zázrak věříme a doufáme. Samostatnou kapitolou tohoto dojemného snímku je hudba, už kvůli ní byste si jej neměli nechat ujít. 80% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Krásny film z nádychom melanchólie a skutočnej strany nádeje. Luke Wilson hrá podľa mňa neprekonaateľne. Tento film má zaujímavý príbeh, ktorý treba pozorovať so srdcom na dlani aby ste ho pochopili a aby sa vám doňho zapísal. Dej je síce pomalý, lenže ak máme cítiť to, čo cíti hlavný hrdina, musí byť pomalý. Dokonale sa s Henrym empaticky scítite. Veľmi pekné 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý snímek o flegmatikovi, který se přestěhuje do nového domu, ve kterém chce žít sám a odříznut od veškerého kontaktu s lidmi, (který se mu dostává jen, když si jde nakoupit) což se mu přestane dařit ve chvíli, kdy se na jeho domě objeví ježíš a věřící sousedé se k němu budou chodit po frontách modlit a majitele přesvědčovat o zázraku. Příběh vskutku neobvyklý ale film překvapivě docela funguje, jak po stránce herecké, tak i režijní ale ve výsledku zůstává jen malým a snadno zapomenutelným příběhem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sa dá povedať len jedno, že mi nevadil. Príjemný ale aj priemerný, neublíži, slabučký nádych humoru, proste dá sa. A má peknú romantickú i života budičskú atmosféru. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Prvoplánové, lenivé, nudné dílko, které jsem dokoukal jen proto, abych nebyl osočen ze špatného hodnocení na první pohled křesťanského filmu. Proč tomu ale tak není tady raději rozepisovat nebudu. Na to zkus přijít sám/a... ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

po vizualní strance uzasne po strance scenare take ale. 4 hvezdy to nebudou protoze to skoniclo moc sladce melo to zkoncit po padu strechy ano bylo by to zle holcicka by uz nikdy nemlluvila ale co ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Pokus o vážnou tématiku. Celkem brzy je jasné, jak to asi skončí. Hudba dobrá, pomáhá vytvářet slibný náběh na něco lepšího, ale k dokonalosti tam nakonec něco chybí. Zkrátka nefunguje to nakonec jako něco, za co bych chtěl rozdávat ceny a ještě pár dní nad tím přemýšlel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno těšil jsem se na komedii. Možná hořkou, ale komedii. A zpočátku to tak i vypadalo. Všetečná sousedka dala naději, že se "teror" bude stupňovat. ale vše pak přešlo do vážné roviny a ze sousedské komedie se vyvinulo drama o hledání sebe sama tváří v tvář smrtelné chorobě se závěrečným poučením, že víra hory přenáší. Neříkám, že to bylo špatné. Naopak se mi líbilo, že ta náboženská agitka, jakkoliv byla přítomná, nepůsobila vlezle. Sympaticky působili i Luke Wilson a Radha Mitchell, ale čekal jsem prostě něco jiného. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si přál tak všetečné sousedy a špatného zedníka. Myslíte, že je to obličej Krista? No, z tohoto úhlu to vypadá jako Vy. Chci říct, jako abstraktní verze. Proč je tak důležité, abych uvěřil, že se to může stát? Když vyvstanou otázky rozhodnutí, důvodu nebo volby, pak je lidská věda v koncích. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak někdy může být i filmový cover totálně mimo. Z očekávané komedie vzešlo docela silné komorní drama. Ale sympatické, s dostatečnou dávkou úsměvných i feel-good momentů. A nakonec i troškou toho pánbíčkaření. Luke Wilson je tady úžasně bezprostřední. A nelze nezmínit soundtrack, občas jak vystřižený z Gladiátora... jakkoli nezvykle to může znít. ()

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

Falešný jako reklama na prací prášek. Nevim jestli mě štvalo víc, že každej záběr byl podbarvenej nějakou otravnou a rádoby dramatickou hudbičkou (chvíle bez hudby by se daly počítat na sekundy, maximálně na pár minutek) nebo byl dramaticky zpomalenej, nebo jestli byla horší protivnost hlavního hrdiny a vtíravost dalších postav. Film je klišé za klišé bez jakýhokoli momentu překvapení, přestože se očividně tváří tak, že má diváka šokovat. Takovou kravinu už jsem dlouho neviděl. Mimochodem moje holka na konci brečela, ale ne kvuli tomu, že by ji film dojal, ale kvůli tomu jak byl špatněj. Já se jen smál. ()

Reklama

Reklama