Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

petero 

všechny recenze uživatele

„A čo teraz?“ Od Marka Pellingtona som mal zatiaľ česť vidieť len The Mothman Prophecies, no tak sa mi zdá, že Henry Pool is Here disponuje rovnako tajomne mysterióznou atmosférou, čomu napomáha ako kamera, tak aj hudba a naozaj sa nejedná o nejakú blbú komédiu ako môže zvádzať plagát a prítomnosť hlavného predstaviteľa, ale ide o miernu drámu v príbehu človeka ktorý tu dlho nebude a viery v nemožné. Mám rád, keď smutné filmy pôsobia pozitívne. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Henry si sice na polykání depresí ze svého syndromu vybral klidnou a příjemnou čtvrť, ale v žádném případě nemohl předpokládat, že se nastěhuje do baráku, na jehož omítce zedníci omylem nechali podobiznu Ježíše a že je tato čtvrť plná šáhlých náboženských fanatiků. Film vykresluje rozpor mezi racionálním Henrym Poole a jeho křesťanským okolím. Luke Wilson je neskutečně fotogenický, kamera ho miluje a charisma z něj stříká po kilech. Díky jeho výkonu je snímek moc hezky dívatelný, k čemuž taky přispívá skvělá kamera a velmi trefně vsazená hudba. Jen příliš nerozumím spojení slova komedie s tímto filmem. ()

Reklama

NICOX 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a režie, hudba a překvapivě i Luke Wilson. Oblíbená část 62. až 65. minuta, která je regulerní hudební klip, ale mě to naprosto dostalo a pustila sem si to několikrát. Vůbec nechápu ten poster, který se k tomu filmu totálně nehodí - tohle není žádná trapná komedie, tohle je čistokrevný drama. 75 % ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Mám uplně stejné pocity jako měl Henry, když koukal na lidi před svým barákem. To jako ta zeď opravdu má být schopná konat zázraky? Colou dobu jsem čekal, že se to nějak objasní. Že ta zeď bude jen jakýsi prostředek pro setkání nějak poznamenaných lidí. Takových co mají nějaký ten šrám na těle/duši. A že to nakonec třeba bude i zajímavé drama. Bohužel ne. Bylo to o víře v zázračnou zeď. SPOILER! -> Škoda, že ji nerozšvihal hned zezačátku. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorý si do omietky vyškrábal machuľu Ježíšovho ksichtu, aby mu babky z dediny nosily žrádlo zadara a aby mohol opíchať krásnu susedu a popritom bezstarostne chlastať. Potiaľto to bolo ok, ale ku koncu sa s tými náboženskými kecmi až príliš srali a to mi vadilo. Navyše pani Esperanto by som najradšej strelil zaucho! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama