Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A já říkám, že zázraky se dějí. Jinak si nedovedu vysvětlit geniální překlad názvu filmu ,,Henry Poole Is Here" jako ,,Zázraky se nedějí", to zkrátka pro mě je jeden obrovský zázrak. Bohužel je to v tomhle filmu zázrak jediný. Film samotný už tak zázračný není. Jeden hrozně naštvanej ateista má tu smůlu, že zrovna na jeho fasádě se objeví Ježíšek. Jelikož to není jev zcala obvyklý, tak ho začnou příšerně vtíraví sousedé stále obtěžovat. Příběh jako z telenovely ( doufám, že není potřeba upřesňovat, že ze špatné telenovely vzhledem k faktu, že ty dobré neexistují ). Ovšem je to celé zkonstruováno tak pěkně a navíc velmi slušně zahráno, že to ani člověka příliš neobtěžuje a nemá s filmem výrazný problém. Dávám * *, protože mě ani s odstupem času nenapadá za co dát tu třetí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý snímek o flegmatikovi, který se přestěhuje do nového domu, ve kterém chce žít sám a odříznut od veškerého kontaktu s lidmi, (který se mu dostává jen, když si jde nakoupit) což se mu přestane dařit ve chvíli, kdy se na jeho domě objeví ježíš a věřící sousedé se k němu budou chodit po frontách modlit a majitele přesvědčovat o zázraku. Příběh vskutku neobvyklý ale film překvapivě docela funguje, jak po stránce herecké, tak i režijní ale ve výsledku zůstává jen malým a snadno zapomenutelným příběhem. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak někdy může být i filmový cover totálně mimo. Z očekávané komedie vzešlo docela silné komorní drama. Ale sympatické, s dostatečnou dávkou úsměvných i feel-good momentů. A nakonec i troškou toho pánbíčkaření. Luke Wilson je tady úžasně bezprostřední. A nelze nezmínit soundtrack, občas jak vystřižený z Gladiátora... jakkoli nezvykle to může znít. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, co způsobí taková obyčejná skvrna na zdi, v níž vnímavá sousedka objeví tvář spasitele. Zní to jako hloupost, ale věřte, že jde o docela zajímavý film. Kromě Wilsona se mi líbila i role, kterou ztvárnila Radha Mitchell. Na druhou stranu, jak říká název filmu, opravdu nečekejte žádné velké zázraky. Dávám 60%. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Zhrzený muž, potrefená věřící ženská a němá holčička? To bude asi nějaká sestava do bláznivé komedie, chtělo by se říct. A když už jsou takové postavy zasazeny do dramatu, tak z toho určitě vzejde nějaká směšná fraška, by si člověk pomyslel. Ale opak je pravdou, byl to krásný příběh, který měl hloubku, předvedl zajímavý námět a donutil člověka k zamyšlení. Celý film dokreslovala nádherná hudba (té si u filmů moc nevšímám, takže tohle je ode mě opravdu kompliment). Řekla bych, že to byla jedna z nejlepších rolí Luka Wilsona a že touto postavou všem ukázal, že umí odvést skvělý výkon a nemusí se předvádět jenom v praštěných komediích. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama