Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sel totalne mimo me. Vubec netusim, o cem mel byt - pro me naprosta zhovadilost. Hlavni hrdina se prestehuje do sveho rodneho mestecka (rodny dum je obsazen?) a leci si tam jakesi mindraky ze sve (dosavadniho?) zivota. Hlavne pseudokrestanske motivy nenavidim a zde mi prisly zbytecne a vykonstruovane az az. U filmu jsem se totalne nudil - nedoporucuji ani uhlavnimu nepriteli. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, jehož hodnocení jsem se dlouho vyhýbala. Téměř celou dobu, co jsem ho sledovala, jsem byla nadšená. Originální a zajímavý nápad, vynikající Luke Wilson a skvělá atmosféra. V duchu jsem ho šoupala výš a výš v mém žebříčku oblíbených filmů. Ale pak přišel konec, který byl tak... obyčejný, tuctový, sám o sobě za odpad. Nevím, asi mě celý film tak nadchnul, že jsem od konce čekala mnohem, mnohem víc. A tak mi prostou matematikou vychází 3 hvězdičky, ačkoliv potenciál byl na plný počet. Ale určitě je to film, který chci vidět znovu. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Velmi smíšené dojmy.... na jednu stranu skvělý příběhový základ, luke wilson, který se hodí do této role, skvěle se rozjíždějící začátek. Na stranu druhou to po svižném začátku klesá a klesá až k velmi slabému konci, drama to není zas až tak veliké a na otázku víry a naděje je tu kladen až moc velký nátlak. Prostě ve zkratce by asi bylo určitě lepší, kdyby si člověk z filmu odnesl individuální zážitek, než ten, který mu je v tomto filmu vyloženě vnucen. 3,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro sympatického misantropa, životního skeptika, co upřednostňuje racio před emocemi a zarputilého ateistu představuje tenhle kousek tentýž symbol, co pro obhájce lidských práv koncentrační tábor. S očima rozšířenýma hrůzou jsem sledoval příliv pozitivní energie, lásky a boží milosti. Připadal jsem si jako kovboj, který po únavné anabázi na Středozápadě při nahánění dobytka přijde místo do Trigger Whiskey Saloonu do Kolaloka baru, kde ho obsluhují příslušníci Armády spásy a kážou mu o boží milosti. A mělo být hůř. Čím více štěstí, lásky a zázraků kondenzovalo na obrazovce, tím ve mě sílil pocit, že se na mých varlatech odehrává taneční festival a se zbytkem těla si pohrává Hannibal Lecter. Se závěrečnými titulky jsem měl pocit úlevy jako cestovatel po Sahaře, když v dáli spatří oázu. Celkový dojem: 25 % za herectví zúčastněných. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Luke Wilson je herec, kterého osobně mám hrozně rád. Jakmile jeho vidím na plátně, okamžitě je radost na ten film koukat. Má takovej ten přírodní odér, kterého se člověk nedokáže zbavit, ani ho získat, prostě ho musí mít v sobě. A ať on hraje jakéhokoliv člověka, pokaždé na něm vidím, že si tu roli užívá. Stejně jako v tomto filmu, kde se tváří jako zapřísáhlej ateista, ale ne všecko se zdá tak, jak vypadá. Spíše drama než komedie, s velice zajímavým nápadem, která mně na konci filmu přinutila uvěřit. A to je na ní moc sympatické. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama