Reklama

Reklama

Noel byl německým válečným sirotkem, kterého adoptoval americký pár. O řadu let později zjistí, že mu jeho biologický otec po smrti odkázal čtyři miliardy dolarů. A tak se stává součástí tajemného spiknutí kolem skrytých nacistických fondů. V této adaptaci celosvětově úspěšného špionážního románu Roberta Ludluma se Michael Caine představí v hlavní roli Noela Holcrofta, kterého se v Německu během temných dní druhé světové války ujala americká rodina. O pár desítek let později se Noel, nyní muž ve středních letech, dozvídá, že mu jeho biologický otec, který byl jedním z klíčových finančních poradců Hitlera, odkázal po své smrti více než čtyři miliardy dolarů. Noel je zprvu přesvědčený, že byly peníze původně určeny na odškodnění Hitlerových zločinů. Teprve později mu dochází, že jde o úspory vyčleněné na financování nového nacistického režimu. Když se neonacisté dozvědí, že Noel jejich plány prokoukl, začnou ho pronásledovat napříč Evropou s jediným cílem - zavraždit ho a uvolnit cestu pro nástup Čtvrté říše. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší špionážní thriller, ovšem ne tak dějem, ale naivitou hlavního hrdiny, který věří všem na počkání, i když je jasné kdo je na jaké straně. Věřím že jako kniha to musí být skvělé, tady to působí místy dost překombinovaně. Caine se do role moc nehodí. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Děj je dobrý i herecký výkon Michaela Caine je parádní. Hodně zápletek, akce a až do konce skoro nevíte kdo je na jaké straně. Taková klasický britský špionážní/akční thriller. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Michael Caine je asi jediným pozitivem tohoto snímku. A to i přesto, že jeho hrdina se zpočátku jeví až dětinsky hloupý a naivní. Nacistické spiknutí bylo totiž zřejmé hned od začátku, a tahle předvídatelnost měla za příčinu, že jsem se u filmu dost nudil a nebál bych se říct, že jsem ho dokoukal vyloženě se sebezapřením. Takže tentokrát zklamání. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Caine je výborný herec, ale už jsem ho párkrát viděl udělat přehmat v tom, co si vybral za role. Holcroftův pakt je jeden z těch filmů. Je to strašně nevěrohodné a překombinované a na mně to působilo spíš jako parodie. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Tento povedený špionážní thriller , je sice ze začátku poněkud těžkopádný, ale děj postupně graduje až do koncového odhalení!! Michael Caine je jako vždy výborný a skvěle mu přihrává Anthony Andrews!! ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Škoda té televizní produkce. A ani se mi nechtělo věřit, že to natočil Frankenheimer, osmdesátky mu prostě nesedly. ()

Reklama

Reklama