Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle předlohy Petera Benchleye, který je podepsán také pod Čelisti, vznikl v roce 1980 strhující thriller s prvky hororu. Hlavním hrdinou příběhu je americký novinář Blair Maynard (Michael Caine – Tichý Američan, Pravidla moštárny, Hana a její sestry). Ve svém dosavadním životě nic závratného neprožil a po rozvodu žije jen svou prací. Možná právě proto začne pátrat po příčinách tajuplné záhady. Poblíž amerického pobřeží se začíná ztrácet jedna loď za druhou. Maynard vycítí sólokapra a společně se synem odjíždí do záhadné oblasti. Společně se ocitají v prazvláštní komunitě lidí, která si nastavila vlastní pravidla života. Života a smrti. (Řitka video)

(více)

Recenze (43)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priemerné dobrodružné pirátske béčko. Postavy, ich konanie a motivácia sú značne nepresvedčivé (hlavne u Cainovho syna kt. sa z nepochopiteľných príčin pár minút po zajatí pridá na stranu pirátov) herecké výkony priemerné. Film tak zachraňuje ostrovná výprava, vrámci možností znesiteľné obsadenie hlavných úloh, Morriconeho hudba, feeling 80. rokov a scéna s guľometom. 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohó, co začalo jako napínavý a drsný horror se přes rodinné drama přeměnilo v dobrodružnou pirátštinu, že by i Jack Sparrow čuměl. A to všechno zalité notnou dávkou bizarního absurdna. Ale má to prostě své kouzlo. Hrdinův synátor mě docela sral, to je pravda a nejednou je to až primitivně béčkové a svým způsobem infantilně naivní, ale přesto mě to zaujalo. Po dlouhé době DVD, které po zhlédnutí nepošlu dál, ale nechám si ho. Od Benchleye bych tohle nečekal. Caine zajímavý projev s ulítlými vlasy. Hodně mile překvapila Angela Punch McGregor. 3.5* ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dost zklamalo. Začíná to poměrně slušně přepadením malé lodi. Jenže pak se do toho vloží novinář a jeho synek, co rád střílí a tak mu tatík cestou koupí zbraň (opravdu ten pravý dárek pro 12 tiletého fracka). Dostanou se až kam si na moře kde je přepadnou piráti a ty ja zajmou. Tatík je nucen hoblovat nákou ženskou jeklikož je jediná plodná a oni jsou neschopný a synkovi najdou jinýho tátu (synek na to přistoupí). A je z něho pirát. Tatík se snaží dostat z ostrova což není zrovna jednoduché. A až při dalším lovu dojde k rozuzlení. Jenže celé je to příliš pomalé a zdlouhavé a děj pořád přešlapuje na místě a nikam se moc neposouvá. Hororových momentů tam moc není, je to spíš nezaživný pokus o dobrodružný film občas střihnutý nepovedeným humorem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem o něco víc, film za moc nestál ale ten konec byl fakt geniální, (spoiler) jak se tatík nasere a na lodi najde kulomet, a všechny postřílí(konec spoileru). takhle nějak si představuju pořádnej konec. Každopádně film je zapomeníhodnej, a za moc nestojí. Ale zase nejsem nějak moc zklamaný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu spíše připomíná dobrodružný thriller nežli horor, protože v celém filmu není k vidění moc scén, které by horor jen připomínaly. Tedy kromě několika scén, při kterých vás trochu zamrazí. Jde především o noční přepady bezbranných posádek, ve kterých máme šanci vidět podříznuté hrdla, useknuté hlavy či nohy. Větší masakr se odehraje až na konci, který se nese v duchu ala Commando (1985). Ve filmu mě ovšem zaujala především velice slušná hudba, kterou má na svědomí Ennio Morricone. Pokud tohohle chlápka neznáte, věřte že by jste to měli velmi rychle napravit, protože jeho melodie mě vždycky dokáží nadchnout. Největším mínusem filmu je asi dost nepřehledná kamera, tedy hlavně při nočních scénách. Protože dost často se stalo, že díky divokému střihu toho nebylo moc vidět a divák si tak musel domýšlet co se tam vlastně před chvílí odehrálo. Jako další příklad bych uvedl častou změnu atmosféry, kdy zajímavou pětiminutovku vystřídala nudná čtvrthodina. Postupem času se nuda dostavovala stále častěji a jen sem tam se objevilo něco zajímavého, nebo směšného. Dost mimo mísu byl třeba zápas karatisty a piráta. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na Zlatou Malinu 1980 za Nejhorší režii a Micheal Caine byl nominován na Nejhoršího herce roku. (Terva)

Reklama

Reklama