Reklama

Reklama

Mladý surfista Ames Smith (Kyle Searles) opúšťa priateľov a pobrežie Austrálie, aby stihol lietadlo do Los Angeles. Ešte pred letom však začne kašľať a počas letu zvláštnej chorobe podľahne. Ďalší krok určí doktorka Kayla Martinová (Tiffani Thiessen), ktorá nariadi odkloniť lietadlo a pasažierov umiestniť do karantény. Náročnú situáciu ešte viac skomplikuje agent FBI Troy Whitlock (Vincent Spano), ktorý má z lietadla prebrať väzňa a starosta Dalesandro (Eric Roberts), ktorý nechce ohroziť svoje politické postavenie. Najdôležitejšie je však zabrániť vypuknutiu desivej epidémie. No začínajú zomierať prví cestujúci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Master19 

všechny recenze uživatele

Musím si rýpnout do toho, že oproti klasickým představám o proplešatělých vědcích bez kontaktu s realitou, nebo brýlatých vědkyních s trvalou na hlavě a pisklavým hlasem, v amerických filmech je ten nejgeniálnější mozek většinou v těle mladém a většinou i pěkném. Na druhou stranu kdyby Kaylu hrála nějaká stará ochechule, asi bych se vůbec neobtěžoval se na to dívat... :-) Scénář je hodně vachrlatý, tak nepřekvapí, že zásadní dedukce vedoucí k nalezení všeléku je raději splácnuta do cca 10 sekund. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní rozjezd na TVfilm. Hlavní hrdinka s tváři pěkné „mršky“ z Beverly Hills Tiffani-Amber Thiessen nějak extrémně nepřehrává a je největší zbraní filmu. Příčina vzniku nemoci podána jednoduše, ale zato účelně odvyprávěna, uvítal jsem rychlejší postup a podávání informaci. Čísla docela zarážející, zvláště rychlosti nárůstu ;-) Největší podpásovka jsou herci, do rolí místy nevhodně zvoleni, nejvíc mi neseděl ukecaný bodyguard a hlavní FBI agent, který si moc hrál na „ultra“ drsňáka a přitom si nějak bohužel nevšiml svého přehrávání. Druhá část hodně podobná první, ale po celkovém hodnocení ještě slabší, agent mě ještě daleko více iritoval. 6/10* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to nebylo úplně špatné, místy sice trochu nedomyšlené a na můj vkus poměrně kýčovitá hudba a také docela zdlouhavé. Ale aspoň byl pěkný pohled na hlavní hrdinku, kterou hrála Tiffani. Není to sice žádná extra herečka, ale mám pro ní slabost. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeden mladej boreček si ze surfování v Austrálii přiváží kromě nevšedních zážitků také jeden nehezký virus. V plné síle na něj uhodí během letu, kde i přes veškerou pomoc letušky a náhodně letícího lékaře (v každém letadle je minimálně jeden náhodně letící lékař) umírá. Ihned po příletu jsou všichni cestující odvezeni do karantény - až na jednoho mladého makléře, kterému se ve zmatcích při přistání podaří utéct a vir se pěkně šíří po celém L.A. I když už je uprchlý cestující dopaden (vir se nenechal obalamutit), pro změnu z karantény uteče další cestující, tentokrát uvězněný (a převážený) šéf drogového gangu. Práci doktorky Martinové komplikují také politické boje starosty L.A. s guvernérkou Kalifernie či ukradená zásilka léku proti chřipce ... No, na televizní (dvou dílný) film až neuvěřitelně povedené. Nevím sice, která chytrá hlava se rozhodla pro takovou délku filmu (že bylo nutné do pandemie zařadit i honičky agenta fbi s uprchlými vězni,a le budiž). Herecké výkony v takovýchto filmech mají do oskarových výkonů docela daleko, ale až na toporného agenta FBI mi přišly docela OK. Film sice vykrádá (kde může) starší Smrtící epidemii, ale co chcete pořád vymýšlet. Jediný co jsem nepochopil, byl lék na vlastní chřipku - asi došly peníze, tak bylo třeba natáčení během pěti minut ukončit, a podle toho to taky tak dopadlo, no jo .. Ale celkově dobrý.. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

No jó...amerikáni si na tyhle škváry potrpí...furt dokola v telce běží jak všechno vyřeší a bude to.Můžeme být v klidu...ještě že je máme. ()

CarlosX 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je pro svět větší katastrofa, jestli natočení tohoto katastrofického filmu, a nebo samotná ptačí chřipka!! ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Keby dostal Armand Mastroianni o niečo väčší rozpočeť, tak z toho mohol vziknúť ešte lepší béčkový film ako vznikol. Scenáristicky je film dobre napísaný, nedisponuje nejakými väčšími logickými dierami, takže v tomto ohľade som spokojný a film je v rámci možností spracovaný veľmi dobre. Dosť dobrá réžia, síce klasická béčková hudba a občas aj slabšie interiéry, ale inak je všetko dostatočne dobré, na pomery TV filmov vysoký nadpriemer. Dokonca ani herecké obsadenie nieje hrozné, naopak veľmi dobré. Síce pre mňa sú známy iba Tiffani Thiessen, Eric Roberts a Vincent Spano, títo nesklamú a sú skvelí. A vedľajšie postavy sú tiež zaujímavé, je ich tu mnoho a za zmienku stojí ešte guvernérka a hlavní záporáci, ktorí dostatnú väčší priestor v druhej časti filmu. 2x90 minút je dobre natiahnutých, mohlo to byť o niečo kratšie, síce tu niesú väčšie nudné scény ale predsa len pár scén by sa dalo vynechať a venovať sa viať hlavným záporákom alebo samotnej chrípke, ale tá dostala väčšiu časť filmu. Prvá polovica pôsobila dobrým dojmom, tu sa dej iba rozbehne síce sa tu nič prevratné sa tu neudeje a a naneštastie ani dobré tempo nemá táto polovica, ale druhá polovica je na vyššej úrovni, lepšia atmosféra, dosť dobré tempo, veľmi dobré scény a dokonca aj nadpriemerné zakončenie. Pandémia ma určite milo prekvapilo. Vzhľadom na TV filmy veký nadpriemer, spracovanie dosť dobré a herci takisto dobrí a dej dokáže zaujať už od samotného začiatku a nuda tu nemá veľký priestor. Pandémia je dobrým príkladom toho, že béčkové neznáme filmy niekedy prekonajú niektoré "áčkové" filmy, ktoré idú do kín. V tomto smere Pandémia prekonala minuloročnú Nákazu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl na dané téma špatný. Scénárista ale pustil fantasii do rozměrných výšin a vyplodil tak podivné charaktery téměř všech postav, že slovo logika je v tomto případě setsakramentsky sprosté slovo. Mnohé situace a chování jsou vymyšleny zřejmě úmyslně v rámci dramatizace, avšak byť se jedná o pouhou vizi, ona logika by tu alespoň nějaká přeci jen měla být. Máme tu práci virologů, politickou scénu a nějaké to krimi. Téměř tříhodinová stopáž v TV rozdělena na dva díly je i přesto přepálená, neboť po dějové stránce se tady toho přeci jen zase až moc neděje. Viditelně je děj zoufale natahovaný, což vede akorát k hluchým místům a oné zmiňované nelogičnosti. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Síce to nie je nič svetoborné, ale určite to diváka neurazí. Oceňujem v niektorých prípadoch fakt až dusnú atmosféru. Dobrý film. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro Tiffani mam slabost, ale do role mě moc nesedla, mám ji zafixovanou jako "mrchu". Jako většina televizních filmů tu bylo až moc náhod a maličko překombinovaný děj. Mám rát podobné katastrofické filmy. Marně čekám na nějaký který bude sahat alespon po kotníky Smrtící epidemii s Dustynem Hoffmanem. ()

Reklama

Reklama