Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt Gabriela Sterna (Claude Brasseur), ředitele proslulého kabaretu Perroquet bleu, se stane příležitostí ke znovushledání rozvětveného rodinného klanu. Gabrielův nejbližší spolupracovník a přítel Nicky (Gérard Lanvin) se domnívá, že mu nyní kabaret připadne, Gabriel dal ovšem v závěti přednost svým dvěma dětem - Marianne (Géraldine Pailhas) a Ninovi (Michaël Cohen), kteří ale ke kabaretu žádný vztah nemají. Situaci ještě zkomplikují jejich matky Alice (Catherine Deneuve) a Simone (Miou-Miou). (fleurette)

(více)

Recenze (3)

claudel 

všechny recenze uživatele

Snímek má nepochybně atmosféru, něco z něj vyzařuje, ostatně pro francouzské filmy je tato přednost ve většině případů typická. Bohužel atmosféra, silná herecká sestava a nádherná hudba nezaručují automaticky úspěch. Je možné, že jsem se na film správně nenaladil a nesedl mi aktuálně. Každopádně je radost vidět tolik francouzských hvězd pohromadě. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsazení. G.Lanvin je skvělý v roli Nickyho, ztraceného muže, jenž začíná poznávat své děti až teprve poté, co zemře jeho nejlepší přítel Gabriel (C.Brasseur), majitel kabaretu Le perroquet bleu. Typ filmu, kterémuFrancouzi říkají "films chorale" (film, který nemá hlavního hrdinu). C.Lelouch je v nich skvělý... ()

Reklama

Reklama