Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi cool, štýlová a ešte i dnes originálna komédia s prďáckymi záporákmi a ešte prďáckejším záverom. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Užít si tenhle film lze pouze za předpokladu, že je člověk vybaven notnou dávkou nadhledu, v opačném případě by těžko akceptoval, že mafiáni vypadají jako banda šašků se stejnokroji a buřinkami, nemaje nic jiného na práci, než stát daleko v horách u silnice, že lze policajty "vyřadit z provozu" jednou ranou do zad, že obyčejné prkno jako závora ustojí opakovaný náraz nákladního vozu atd. Navíc mi příliš neseděl ten suchý britský humor a co bych vyčetl režisérovi nejvíce je to, že se zcela vykašlal na charakterizaci postav, takže mi nebylo dopřáno blíže se seznámit s hlavními postavami a aspoň trochu se s jejich osudy sžít. Díky aspoň za tu skvělou honičku v závěru a potlesk za poněkud bizarní, otevřený konec. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se líbil remake mnohem víc, i když „remake“. Společného mají filmy snad jen název, úžasná autíčka Mini Cooper a loupež v dopravní zácpě po té co je vyřazen z provozu dopravní systém. Ale protože zub času si zahlodá nejenom na každém z nás, ale i na filmu, budu shovívavá a dám taky 4*. Navíc buldozer na kterém sedí člověk v obleku s kravatou a kloboukem, to se opravdu nevidí každý den. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající první půlku kazí překvapivě nudná legendární honička, které by určitě prospěla nějaká ta hudba nebo méně kochání se a více napětí, ale kvůli geniálnímu konci ty čtyři přeci jen dát musím. Cainovi tyhle role neskutečně sednou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedinou kaňkou na celém filmu je ona kultovní spanilá mini jízda skrze ucpaný Turín. Do té doby film s výborným tempem a učebnicovou nadsázkou zabředne do sledu zaměnitelných scén jak z průměrné reklamy. Bez lidí, prostě jen s autama. Padá tím jeden z hlavních kladů, Cainovo charisma. I to by ještě šlo, kdyby ta honička naprosto nepostrádala napětí. A z velké části zato může prazvláštní nápad nedoprovodit tuhle pasáž hudbou. Ovšem stylový závěr převážil (doslova, modří vědí) mé lehké váhání nad hodnocením tím lepším směrem. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Minimálně dnes maximálně nefunkční záležitost s nevtipným humorem, zbytečnou a nevzrušivou akcí a zápletkou, která v mnoha ohledech postrádá byť jen elementární logiku. Překvapuje mě ten kultovní status, zřejmě ho kolem filmu vytvořili takzvaní "autíčkáři". Pro mě tohle absolutně nefungovalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Italian Job mne zklamal zejména proto, že jsem se na něj docela těšil. Režisér Collinson se patrně pokusil natočil vtipný akční snímek, ale nepodařilo se mu provázat akci s humorem. Takže snímek je chvíli pohodový, pak ukrutně zvážní a tak pořád dokola. Alpské silnice a vozový park sice leccos zachraňují, ale obě hlavní skupiny (lupiči i mafie) mi dost připomínaly soubory uprchlíků z ústavu pro mentálně postižené a navíc se stále nemohu rozhodnout, zda závěrečná scéna byla geniální nebo debilní. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to britské, je to vtipné, je to svižné, je to stylové, hraje tu charismatický až bondovsky vyhlížející Michael Caine a má to typicky britsky ironický závěr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V několika komentářích se objevuje tvrzení, že remake působí zábavněji. Remaku jsem svého času nadělil velmi průměrné 3* a prakticky dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. Opravdu není nač vzpomínat. Originálu nakonec nadělím pouhé 2*. Jedna je za jako vždy výtečného Michaela Caina, druhá za záblesky britského humoru koncentrované především v postavě šéfa britského podsvětí, toho času v nápravně výchovném zařízení. Zbytek tak nějak drhne, není dost vtipný ani dost chytrý, mám pocit, že ani pořádně neví, čím chce být. Vedlejší postavy zlodějského týmu jsou většinou nezajímavé a akční prvky na mě nefungují. Ovšem co stojí za zmínku, je závěrečná scéna, která mi patrně jako jediná zůstane navždy v paměti. Kdyby takhle vypadal i zbytek filmu, byla by to lahůdková věc. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Má to fajn expozici, kdy roztomilý Caine vyleze z vězení a začne připravovat loupež, ale prostředek drhne a závěrečná honička s minicoopery bez hudby a výrazného pronásledovatele postrádá drajv (byť auta projíždí zajímavými lokacemi). Coward a Vallone jsou dobří jako samolibí mafiáni. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlieho parťáci v rámci příprav na akci vypadají, že procentuální šance jejího úspěchu je asi taková, jako že Benny Hill v přítomnosti macaté ženské nenasadí lascivní výraz. To znamená nula.. Caine se sice snaží, ale v tomto caper/heistu hrají hlavní roli namísto nevýrazných postav auta a to nejen proto, že když se kutálejí z alpských svahů, vypadají při tom líp než lidé. Koneckonců, trojice Mini Cooperů v barvách Union Jack, co se během „climactic chase“ prohánějí všude po Turíně jen ne po jeho silnicích, jsou toho důkazem. Závěr je doslovným cliffhangerem, hustý tím, jak neřeší hustotu zlata. Nicméně pozor! V rámci soutěže vyhlášené britskou Royal Society of Chemistry přišly vědecky podložené nápady, jak se z této prekérní situace do 30 minut a bez použití helikoptéry dostat. To asi bude to: „Hang on a minute lads, I've got a great idea..“ ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Příjemná anglická oddechovka proslavená famózní automobilovou loupeží. Tehdy ještě neznámý Michael Caine si v roli šarmantního vůdce akce zajistil patřičnou slávu. Děj je prošpikován odlehčeným anglickým humorem, který se neuchyluje ke zbytečným křečím. Plán loupeže není až tolik zajímavý jako jeho realizace. Perfektní souhra, „královská“ automobilová honička po různých turínských zákoutích a režisérská zručnost Petera Collinsona povyšuje tento film nad průměrný divácký zážitek. Pro mnohé zůstává slabinou jeho konec, jenž je stejně příjemně ulítlý jako předcházejících 90 minut. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Některé filmy prostě nestárnou a Italian Job je toho zářným příkladem. Dodnes skvělá krimi komedie s vynikajícím Michaelem Caineem a nezapomenutelným otevřeným závěrem s truckem nad propastí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Moment, kluci, mám geniální nápad..." Hodina a půl naprosto bezproblémové zábavy naplněná typicky britsky hravou nadsázkou ("vězení" pana Bridgera vede), hromadou fórů a skrz na skrz sympatickými postavami. Snad ani není možné, že tomu filmu je 41 let... Scéna s minicoopery je úžasná (doporučuji vidět i jednu její vystřiženou část, kdy mini "tančí" s policejními auty na Straussův valčík:-)), a závěr.... Kdo viděl, ten ví. Čtyři a kousek hvězdy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kolikrát jsem Prácičku v Itálii viděla, ale zážitkem zůstane vždy závěrečná jízda tří malých autíček přes město. Hlavně nezapomenout, že se tu jezdí po nesprávné straně vozovky ... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Prumerne, strasne ukecane a tim opravdu, ale opravdu nudne cosi, co si hraje na poutavy mix akce, frasky a komedie. Bohuzel ani jedna z techto ingredienci nefunguje jak ma a tehdy revolucni sexualni revoluce kvetinovych deti je zde na zacatku nejenze citit, ale svoji trapnosti a umelosti spise zapacha. Nejvetsi slabinu ale spatruji ve scenari - misto toho aby hlavni hrdinove konecne zlato ukradli, tak o nem 4/5 filmu prokecaji a proplanuji a samotna velka akce mi prisla az moc vykonstruovana a ani ne moc dobre zvladnuta... aspon ze ten konec je originalni, za ten jednu hvezdicku a dalsi za ty krasne mini coopery a minisukne slecinek ;) ()

burina 

všechny recenze uživatele

Oproti novšej verzii mi to prišlo trošku nudné, ikeď záver sa vydaril. Len tých Mini Cooperov na konci mi bolo ľúto.:( ()

Reklama

Reklama