Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Víte co jsou to rozporuplné pocity? To je když vidíte svoji tchýni padat do propasti ve vašem novém mercedesu no řekněme spíše jaguáru, když je to britská záležitost.... U tohohle filmu jsem na tom byl podobně. Začátek je skvělý, průjezd horami efektní a určitě zaujal i nefanatické diváky Top Gearu (toho původního britského na BBC). Z filmu se podobně jako z šatů ze staré skříně linula ta zvláštní vůně konce šedesátých let, které nutí člověka zavřít oči, zasnít se a přenést se do té doby tehdy netušených možností. Při podrobnějším pohledu a procitnutí si však člověk v té skříni všimne všech těch podivných ohozů té doby, sem tam nějakého mola a uvědomí si, že tahle doba je nenávratně pryč jako éra páry či dinosaurů. Film už prostě zestárl. Vidět jej tenkrát, asi bych měl oči na vrch hlavy. Dnes je to už jen legendární kousek podobně jako ty jaguáry a austin, které ve filmu jednu chvíli mafie po hříchu ničí bagrem. U těchto záběrů asi nejeden automobilový fanda odvrátil zrak od obrazovky, protože sledovat něco tak odporného nemůže mít žaludek ani ta největší lidská zrůda ! :-). To samozřejmě platí i pro ty 3 Mini. U těch jsem fakt žasl co všechno se s nimi dá dělat! Film je třeba brát s notnou dávkou nadsázky, jinak totiž třeba takovou postavu Bridgera ani nepochopíte. Mně se z gangsterů nejvíce líbil počítačový expert se zálibou v obézních paničkách a samozřejmě charismatický Croker M. Caine. :-) ! A konec také ušel ! Podtrženo sečteno, dávám za 3 zlaté cihly. * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke štýlový mix Jamesa Bonda a Dannyho jedenástky dopláca na príliš ľahkovážny scenár so slabou zápletkou a nevýraznými postavami. Heist bol síce v plienkach, ale taká Asfaltová džungľa alebo Rififi boli pôsobivejšie aspoň v samotnom heiste. Ten je tu síce dlhý ale aj vďaka absencii hudby nevýrazný. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti novodobé verzi (2003) slabší – scénář slabší, vývoj postav nedotažený, leckteré plány byly dost na náhodu, řekněme naivní (což je oproti současným filmům co říct) a ani tolik akční to nebylo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo bol Michael Cane sexuálny symbol nechápem, ak by bol Bondom, bol by určite najškaredším. Takže jeho sexuálne eskapády v expozícii ma dosť iritovali. Potom sme boli svedkami nijako obzvlášť zábavných a neprehľadných príprav, aby sme sa v tretej tretine dočkali parádnej a nápaditej lúpeže a následnej automobilovej naháňačky ulicami fotogenického Turína. A Benny Hill absolútne rules. Našťastie moderný remake originál nekopíruje a preto je obstojný. Anglická elegancia sa však prerobiť do nového šatu nedá. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi sa mi páčil remake a dnes ma nesklamal ani originál. Charizmatický Michael Caine oplýva nespornou hereckou kvalitou, a hlavne jeho raňajšie party ma vždy vedia strhnúť a potešiť. Treba pochváliť aj samotný fakt, že aj napriek dobe kedy film vznikol, nebadať žiadne technické nedostatky. Bol som teda svedkom svižne nakrútenej a do zložitosti prakticky nenáročnej zábavky na jedno pozretie. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teď v rámci Herecké odysey hned 2 filmy s Michaelem Cainem ze stejného roku a zatímco na Špinavou hru jsem se nijak obzvlášť netěšil a pozitivně me překvapila, natěšený na Prácičku v Itálii jsem zůstal naopak mírně zklamán. Filmů o chytře provedených loupežích jsem z tohoto období viděl poměrně dost, možná i proto mě už většina těch zbylých nedokáže tolik nadchnout, byť jako oddechovky mi dobře poslouží a i tenhle film má řadu pěkných momentů. Celá příprava na loupež v první půli je za účasti Caina prošpikována vtipným nadhledem. Pak přišla na řadu akce: Po téměř uspávajícím provedení loupeže bez napětí, vtipu i atmosféry, v hodně zdlouhavé akci během dopravní zácpy, se pro změnu tempo obrátilo k akci přímo šílené, zběsilé a doplněné až primitivně groteskním humorem. Ve scénách, které v rámci subžánru představují obecně ty nejočekávanější, jsem tady na chvilku ztratil zájem film dále sledovat. Ke konci filmu mě ale naštěstí i ta akce poměrně chytila a samotný závěr hodnotím jako fajn. Hudební složka dobře šlape a využití mj. smyčcového orchestru v hudebním doprovodu k akční komedii vnímám jako unikátní. Hudební a režijní stylizace zde ke konci vytváří krásný rytmický souzvuk velkolepé akce, veselé nálady v autobusu a pravidelných střihů na sborovou oslavy ve věznici. Hey, hey, Bridger! 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film nemá takmer nič spoločné s filmom z roku 2003. Aj vzhľadom na dobu vzniku má Italian Job neskutočný šmrnc, občas pripomínajúci Conneryho bondovky. Ale scenár je dosť pozvoľný. Veľké množstvo postáv, veľa kecania a divák sa dosť načaká, kým prídu tie naozaj zaujímavé scény... Úteky na minicooproch sú fajn, ale občas aj trochu detinské... Kým pri BULLITOVOM PRÍPADE som ešte prižmúril oko, tu idem na tri... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nakonec to byla teda docela nuda musím uznat.. čekal jsem nějakou větší akci, nějaký ty honičky (který teda byly ale jen taková drobná na konci s těma kůprama) a taky jsem myslel že ten humor co byl na začátku se bude držet celý film.. no bohužel. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zlodejské komédie mám rád a táto ma bezpochyby viacej bavila ako remaké z 2003 roku. Hlavnou úlohou v Collinsovom filme je hravosť, ľahkosť, vtip a štýl. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Britsky zábavná, vtipná, akční klasika zlodějských kriminálek, která se právem dočkala i remaku. Honička v Mini Cooperech, demolování sporťáků italskou mafií a ironický konec s autobusem - tak si budu Italian Job pamatovat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru kriminální komedie, kam tento snímek zcela nepochybně patří, hodnotím jako oddechovku kladně.. Michael Caine je v hlavní roli skvělý, má ohromné charisma a divák jako já mu prostě fandí... Plánování loupeže zlatých cihel a samotný průběh akce zdařilý, od vyřazení semaforů přes únik z města (tři malá autina) až k modrému autobusu.. Závěr mě upřímně rozesmál, tedy ode mne shovívavé čtyři hvězdy.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Na Italian Job je třeba koukat s velkým nadhledem nebo vypnout jakékoliv logické myšlení. Ve scénáři je totiž tolik "chyb", které jdou tak neuvěřitelně vidět, že jdou až za rámec tolerance (alepoň mé) a koncepce anglického humoru. Přesto - nápad to má výborný, Caine je taky úžasný a slavná/dobrá/nedobrá hodnička (i když je taky postavená na hlavu) mě bavila. Ono sledovat Mini Coopery v takových ujetých lokalitách ... Každopádné Italian Job není špatný, jen to chtělo možná ještě trochu dotáhnout. Hang on, lads; I've got a great idea. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Dřív než tuhle verzi jsem viděl novější Italian Job od Garyho Graye, ale i tahle původní verze má svoje kouzlo. Nenudí a spolu s výbornou hudbou to byla příjemně strávená hodina a půl. Závěr byl sice zvláštní, ale na druhou stranu, proč ne :) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela být bomba, dnes už je to bohužel opravdu trošku až moc ukecané a pomalé - samozřejmě až na scénu loupeže a následného útěku, který bych si mohl pouštět stále dokola. Plus krásně otevřený konec, který se již dnes (bohužel) tak často nevídá. P.S. - to likvidování jaguárů a cooperů si tvůrci fakt mohli odpustit, u toho bolestně zavylo už několik mých známých :D ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe zase film, u ktereho jsem se diky suchemu anglickemu humoru dobre pobavil a diky zajimave pseudo-JamesBond zapletce odreagoval. Pravda, cele to vyzni jako delsi reklama na minicoopery s par vydarenymi parodickymi vlozkami, ale k dokonalosti tomu jeste par kroku chybi, ale zklamani se nekona, spis prijemne prekvapeni v oblibenem kabatu 70.let ()

Reklama

Reklama