Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na co stačilo Wahlbergovi 5 lidí a tři MiniCoopery, potřeboval Cain navíc autobus, dodávku a několik lidí navíc. Za to mu to netrvalo tak dlouho a děj byl více přímočarý. Každopádně je to moc pěkná podívaná, natočená v lehkém anglickém stylu s příslušným britským humorem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Smiešni mafiáni na jednej strane a ešte smiešnejší na druhej, keď ako najstrašnejšiu zbraň používajú bager. A potom stráviť pol filmu v zápche a jazdením hore-dole ma nejako nebavilo. Možno nemám dosť nadhľadu na staré thrillery, ktoré nie sú napínavé, a tiež neobľubujem filmy bez konca. –––– A pozor, v tej krajine sa jazdí na nesprávnej strane cesty. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem viděl nejprve remake s Nortonem (2003). No když jsem si po letech ten remake pustil, nebyl jsem z toho zas tak odvázaný. Právě o to víc jsem se těšil na původní verzi. Avšak celkově jsem mírně zklamán. Celkově musím říct, že remake je více propracovanější, tento původní film je takový víc jednodušší, mezery v ději, občas až moc náhoda. Zároveň jsem byl překvapený, že tento film je docela jiný než remake. Hodně oceňuju Michaela Caina, jeho výkon je bezesporu vyníkající. Film je zpočátku takový pomalejší, ale finální akce stojí zato. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že jsem jako první viděl remake z roku 2003. Příběh je de facto stejnej, myšlenka taky, na zpracování je těch 34 let už trošku znát. Tahle původní verze je taková trošku neohrabaná co se techniky, detailů a drobností týče. Konec jsem asi nepochopil páč fakt nevim, co Charlieho napadlo. Byla to sranda, o tom žádná, ale remake mi sednul o trošku víc, včetně Marka Wahlberga místo Michaela Caina. Ale vážně jen o kousek, oba filmy jsou srovnatelný. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Rozhodně stylovější, vtipnější a originálnější než nedávný remake (který i tak považuji za dobrý), ale hlavní devízou tohoto filmu je Michael Caine a krásně odlehčený konec. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Caine ala Bond me moc nebavil, stejne jako jsem mu neveril ty spousty zen... Na druhou stranu je tam par opravdu podarenych vtipku mezi radky, proste britsky styl humoru. Ale, tenhle film hlavne musi milovat vsichni priznivci evropskych sportovnich aut, a verim, ze u nejednoho zaberu trpi jako zvirata...stejne jako ja. Cely film zacina perfeknim onboardem z Miury, coz uz je samo o sobe super. :-) Male plus za vynikajici zaver. 3+ ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pomo mi vzal slová z úst resp. spod prstov. Veľmi svieža, štýlová a coolová jednohubka, ktorá síce už riadne zostarla a remake sa mi páčil ďaleko viac, ale vo svojej dobe musela mať zaručene úspech. Mimochodom, keď som sa kedysi k filmu dostal, ani vo sne ma nenapadlo, že v ňom uvidím predchodcu Mr. Beana a to Bennyho Hilla. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Remake si moc nepamatuju, jen že to byl celkem napínavý zlodějský film. Originál je bohužel tak trošku meh. Hlavní hrdina po propuštění z vězení zorganizuje "dokonalou" loupež v Itálii - 4 miliony ve zlatě z automobilky Fiat. Stačí vyvolat dopravní zácpu a v chaosu ujet i se zlatem. Michael Caine to táhne, bavila mě postava hlavního bosse, který je ve vězení víc než ředitel věznice. Nikdo další zajímavý už tu ale není, samotný zlodějský plán je jeden velký chaos a náhoda. A protože film je napůl komedie, ty honičky ve finále jsou spíše jak z grotesky, než napínavé. Autíčka v chrámech, v kanále, na střeše atd... no ale bylo to celkem vtipné. 3* za naprosto stupidní konec... SPOILER autobus se všemi a zlatem se houpe nad propastí... a rozjedou se titulky. Hergot to aspoň jeden zlodějský film nemůže dopadnout "dobře"? ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť čo je lepšie remake či originál, ide o dva úplne odlišné filmy, kde spoločný menovateľ sú len minicoopery a zlato. Britský humor v remake nehľadajte, tu však nemá chybu. No a záver je asi nejoriginálnejší. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je film poněkud blbost, má úžasnou britsko-italskou atmosféru se skvělým hudebním doprovodem. A Dubčeka na pozadí. Cainea a Noela Cowarda je radost poslouchat. A vlastně i Benny Hilla, jindy toho moc nenamluvil. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Tých 40 rokov je cítiť, keďže dnes sa robia rýchlejšie (akčnejšie) filmy, ale ešte stále je tu aj miesto pre elegantnú krimi komédiu, viď. Dannyho parťákov či Thomasa Crowna. Pôvodný Italian Job je presne z tohto súdka. Michael Caine je rovnako charizmatický ako Mark Wahlberg a dejovo tiahne fim dopredu. Ako milovníka nemej grotesky ma potešil Benny Hill, ktorému rolu vybrali presne na telo. Úsmev na tvári sa mi zjavil na začiatku samotnej akcie a už mi na tvári zostal. Celá lúpež je prevedená naozaj majstrovsky, s eleganciou hodnou Britov. A ak by vám ešte stále niečo chýbalo, je tu vyvrcholenie, o ktorom sa v ´69 muselo ešte dlho hovoriť. A preto, This is the self preservation society.... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Krimikomedie, která je spíš úsměvná než k popukání. Kdybych ji viděl v cca 12 letech, kdy mě dostal ODBORNÍK NA BANKY, asi bych hodnotil výš. ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Možná nebylo úplně špatně, že jsem napřed viděl nově ztvárněnou verzi s Markem Wahlbergem, Charliez Theronovou a spol. No novou verzi....spíš hodně volně inspirované zpracování. Přesto základní kameny byly stejné a já se mohl už jenom bavit. A bavil? No jak se to vezme...Michael Caine byl dost dobrý a akce na šedesátá léta taky slušná. Takže vlastně bavil. Ale vlastně díky MacGyverovi jsem hodnocení ještě zvýšil...pokud jste viděli jeden z prvních dílů první série, Zloděj z Budapeště, je tam scéna se třemi Mini Coopery, kanálem, honičkou....náhoda? :) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jako pro milovníka aut té doby, je pro mě povinností nejvyšší hodnocení. Navíc tu ústřední píseň si musím pouštět stále dokola. Na druhou stranu, ty auta nemuseli rozbíjet, to mi až slzička ukápla. ()

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Vcelku mi uniká, proč je potřeba natáčet remaky skvělých filmů. Italian Job má perfektní atmosféru, bandu londýnských podvodníčků toho nejstylovějšího ražení, geniální honičku a epesní závěr. Stejně tak jako je Mini Cooper od BMW jen odvarem legendy od Morrisu, tak je nová verze Italian Job odvarem klasiky ze šedesátého devátého... ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční komedie z Anglie v čele s Michaelem Cainem o jedném velké loupeži přímo uprostřed italského Turína. Úniky s Mini Coopery je famozní, stejně jako začátek v serpentinách s Lamborghini Miurou. ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 minut téhle klasiky má v sobě víc stylu, vynalézavosti a humoru než celý ten nezáživný remake s Marky Markem. Šedesátkové britské krimi byly zkrátka vrcholem filmového coolu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

To nebyli smuteční hosté, to byli mafiáni! Dokonale pohodová, akční a především nadsazená první scéna, je jednou z nejlepších a o pojetí filmu vlastně řekne vše. Nebo pojetí jeho první poloviny, druhá je více závodní a to občas lehce nezáživně, ale o tom později. První polovina má více Charlieho Crokera, tedy i více humoru, obzvlášť při seznamování s týmem (nikoliv tím hotelovým, i když...). Z něj samozřejmě po Michaelu Caineovi zaujme nejvíce Benny Hill, jako profesor se skoro trefným příjmením Peach, skutečný milovník dam větších rozměrů. Od nich se dostávám k autům menších rozměrů, tedy k závěrečné honičce, nebo spíše reklamě na Mini Cooper... projede neskutečné, ale to je tak vše, čím dlouhá scéna zaujme. Ona samozřejmě baví, jenom je opravdu až příliš dlouhá, i v tomto filmu občas nelogická, ale takové podbarvení hudbou by možná pomohlo. V bodě zlomu přichází záchrana, nebo také možná ne, každopádně ta filmová ano. Závěrečná scéna je památná, prakticky stejně trefná, jako ta úvodní a končí přesně tam, kde končit má. A ještě maličkost, to co se v Italian Job občas děje, by se dalo nazvat týráním aut, nebo alespoň jejich fanoušků. Hold hluboká alpská údolí jich pojmou kolik vlastně? Hodně! 75% ()

Inferno 

všechny recenze uživatele

super... skvělý auta(akorát jsem tu div nebrečel jak je ničili jedno po druhym:-(), nejvíc mi dostal Caine... jsem ho ještě neviděl hrát v žádnym filmu takhle mladýho, muzika taky výborná a hlavně to bylo vtipný, ne přecpaný trikama a svižný(žádný 2,5 hodiny jako kdejakej dnešní thriller)... 9/10 btw na remaku vidim jednu jedinou lepší věc... Charlize...;-) ()

Reklama

Reklama