Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

Rýža 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy akční, romantické, válečné, jsou komedie, dramata a horory...no a pak jsou filmy roztomilé - a tohle je přesně jejich prototyp. A pokud máte rádi anglický humor, tak ... mám geniální nápad ... pusťte si to ;) ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky britského parodického suchého humoru (nebo jak bych to měl nazvat) toto musí být velice zábavná podívaná. Prostě oddechová komedie s obrovským charizmatem (nejen Cainovým), skvělým nadhledem a i opravdu slušnou akcí. A další originální oslava Británie. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jo prostě klasika, která sice příběhově působí až takřka infantilně, ale vše vynahrazují vskutku atmosférické reálie a nezapomenutelná honička na konci. Není moc co komentovat, fajn stylová věc na uvolněný večer. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nedôjde k onej legendárnej lúpeži, je to svižná, vtipná a veľmi zaujímavá komédia. No v samotné Mini Cooperovské finále, trpí logickými nezmyslami, chýba mu akékoľvek napätie a efektnosť jeho nasledovníka. Michael Caine je perfektný a hláška (mal si odpáliť len dvere), ma neuveriteľne rozosmiala. Pravdepodobne najsexistickejší film svojej doby, s toľkými ženami nespal ani Bond. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Tak nějak vždycky fandím těm zlodějům, aby se jim to povedlo. Zde mi trvalo mnohem déle dostat se do jejich kůže a být s nimi v jednom autobuse plném zlata. Nakonec se mi to podařilo. Charlie Croker (Michael Caine) mi přece jen nepřišel jako takový obvyklý sympaťák, na jakého jsme zvyklí z jiných zlodějských filmů. I to je možná důvodem, proč se na Italian Job podívat. Škoda jen tak nečekaně useklého konce. Zřejmě bylo počítáno s natáčením pokračování. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Italian job je vtipná heistovka s dokonale šarmantním zlodějem M. Cainem ale hlavně přehlídkou automobilových kaskadérů. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, se zvláštním humorem, zvláštní (velmi vysokou) mírou nadsázky a zvláštními akčními momenty... Úžasný vozový park (těch pětistovek!), pěkné slečny, krásná krajina a skvadra sympatických herců. A těch rozflákaných aut v alpských svazích! A pěkně natvrdo bez digitálních berliček. Ale jak říkám, hodně zvláštní film. Jo, a je tam dost vtipná (!) hudba. ()

nopud 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem se dobře nasmál. Hlavně mě pobavil hlava mafie na pobytu ve vězení, který si svým velkým jměním zpříjemňoval. Spoiler (pokud to někdo čte :D): Závěrečná scéna, kdy celé vězení včetně bachařů mafiánovi aplauduje k úspěšné loupeži, byla skutečně nádherná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ´Dannyho jedenáctka´ (1960), se svého času stal naprostým fenoménem v oblasti zlodějských filmů, což zapříčinilo nemalou inspiraci dalších tvůrců ke vzniku snímků podobných. No, a tento, v koprodukci VB a Itálie, je jeden z nich. A tak tu máme další partu, kterou vede propuštěný vězeň (jak jinak) Charlie, odhodlaných k velké loupeži zlatých prutů ve své době v hodnotě deseti milionů dolarů. A že to musí být plán naprosto promyšlený snad ani není třeba připomínat. A promýšlené to samozřejmě mají a pro nás je to, i po tolika letech, stále fenomenální ukázka dokonalosti všech tvůrčích nápadů, jaké tu jsou k vidění. Největší divácký zájem míří především k autům použitých k úniku, jaký svět neviděl. Coby reklama na Mini Coopery snímek tímto zábavnou formou prostě zapůsobil dokonale. Tady máme možnost vidět, kde všude se dostanou a čím vším dokážou projet. Dynamika jízdy je brilantní a honička jako celek skutečně zábavná. A právě v tom je síla snímku. V žádném případě se nebere vážně a naopak spíše využívá sentiment všech daných skutků. Jasně, je v tom místy ironie i nadšení, ale ani trocha filozofie neuškodila. Hlavně na samém konci. ´Ostatní můžete přelstít, ale zkoušet štěstí nemusí být vždy bezpečné.´ A jen tak pro zajímavost, pozná někdo v jedné z rolí známého britského komika Bennyho Hilla? ()

bif 

všechny recenze uživatele

Fajn svěží film, ale kupodivu horší než jeho remake. Jedná se o poctivou starou školu, ale vzhledem k tomu jak legendární je scéna Mini Cooperů jsem čekal o něco víc jak od ní, tak od zbytku snímku, která má takové jméno. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Napsaný je úplně děsně, scénarista byl mě odevzdat diplom...ale budiž. Když v tom nebudete hledat mouchy a díry ve scénáři, jako že jich tam je morda, tak se na to dá s radostí koukat. Viděl jsem to poprvé až dnes a užíval jsem si skvělá šedesátá léta s tou prima hudbou od Quincyho Jonese, která tam neskutečně padnula. Celé to je jenom o té honičce aut po Turíně a tomu se přihrbil i celý film, ale ode mne dobrý. Líbilo se mi to. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný mne až tak nezaujal, ale to zpracování... Velkolepé akční scény si nezadají s jakýmkoliv Bondem a automobilová honička jistě patří do zlatého fondu kinematografie. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa nadsázky, príliš málo zaujímavých scén, až na tú poslednú - naháňačka s minicoopermi je ešte aj dnes parádna a niektoré zábery dychberúce - v danom čase to musela byť totálna bomba. Škoda len, že sme na tú scénu museli čakať bezmála celý film a Michael Caine ostal značne nevyužitý. No a aby som nezabudol, úplne posledná scénka je ešte lepšia, za to palec hore! :) 6/10 ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Stylová a velmi britská podívaná, taková, jaké vznikaly před 40 lety. Svěží, vtipná a do anglických řad trefně a zábavně střílející s neodolatelným frajerem Michaelem Cainem. ()

Reklama

Reklama