Reklama

Reklama

Zeitgeist: The Movie

Obsahy(1)

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem. (havLord)

(více)

Recenze (389)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Silný dokument se spousty šílených záběru no začátek fakt sila i vyprávění k tomu potom další slabší křesťanská část a dostáváme další které zase zaujme teroristy ještě víc a takhle se to nese celou dobu dost zajímavé pravdivé. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Uznávám výtky, jako má např. ladko - z filmařského (a v určitých aspektech i dokumentárního) hlediska zde důvody ke kritice jsou. Baví mě jiná věc - většina kritiků snímku nadává na obsah(!), který se ale naprosto neobtěžují jakkoli věcně vyvracet (asi je to pod jejich úroveň:)). Teď hodnocení. První část o křesťanství je pro Čecha nepříliš podstatná - cílová skupina jsou očividně primárně Američané (ne, že bychom nepotřebovali trochu osvěty o křesťanství, leč ve výrazně jiném duchu). Věcně je to ale poměrně dobré, rozporů jsem našel poskrovnu, dávám ****. Druhá kapitola o 9/11 nepřináší pro člověka, který se tématikou zabývá, nic moc nového - zpracování by mohlo být lepší (místo neuvěřitelného kvanta svědků, kteří údajně slyšeli exploze, mohl být kladen ještě větší důraz na fyzikální rozbor. Mnoho důvodů, proč je nesmysl, aby se 3 budovy s ocelovou konstrukcí zřítily téměř do svého půdorysu jinak, než řízenou demolicí, je zcela opomenuto), některá tvrzení jsou nedostatečně podložená a rozvinutá (ne nutně nepravdivá), dávám *** a půl. Poslední část je o finančních kartelech, především pak o jejich vazbě na válečné dění a manipulaci s ekonomikou a mocí. U této kapitoly se dá spolehlivě ověřit pravdivost nejobtížněji, řekněme ca u poloviny tvrzení. Přesto je právě tato nejzajímavější a jako jediná skutečně inspirující - a i kdyby kromě toho ověřitelného nebyla pravda už nic, přesto díky za každého, komu zasadí brouka do hlavy. Žijeme v době, která je oficiálně postavená na optimalizaci a maximalizaci osobního zisku, profitu a moci - opravdu chcem věřit, že vrcholné mocenské struktury aplikují jiný přístup? (Ona to hlídá demokracie, že:)). Vzhledem k palčivosti problematiky dávám poslední třetině plných *****, byť řemeslně by se něco vytknout dalo. Vzhledem k nedostatku podobné produkce: **** a půl ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco sarkastická hlavne časť s náboženstvom. Kvôli nej tak vysoké hodnotenie. Inak už som na tieto témy videla aj lepšie spracovania, ale rozhodne môžem doporučiť. Veľká dávka nadsádzky v spracovaní a prezentácii tak vážnych otázok, činí dokument pozerateľným aj pre priemerného diváka. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Obsah je výborný (samozřejmě si nemyslím že mají autoři Zeitgeistu patent na rozum, důležité je ale POCHYBOVAT a vidět ze zdravého nadhledu některé naprosto samozřejmé věci a minimálně k tomu tento film podněcuje, konkrétně například pád dvojčat WTC - každý kdo absolvoval alespoň fyziku na střední škole není takový blázen aby uvěřil tomu, že ke zhroucení budov došlo kvůli těm letadlům... to jsem si říkal HNED jak to spadlo a čekal vysvětlení - a ono nic...), na druhou stranu zpracování filmu je dost slabé, je třeba si ale uvědomit že tento film je amatérskou záležitostí, je uvolněn zadarmo a dost možná za ním stojí jeden nebo několik málo tvůrců, kteří nejsou profesionály, oficiální náklady vzniku filmu byly vyčísleny na 7000 dolarů... Ze sledování odnáším hodně a proto musím vysoko i hodnotit. 8,5/10 PS: pro milovníky novodobých věrozvěstů Aldouse Huxleyho a George Orwella je shlédnutí Zeitgeistu nutností! ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Některé z myšlenek vyjadřovaných v tomto dokumentu jsem si, stejně jako mnoho jiných lidí na celém světě, uvědomoval již dříve. Přesto mě však moje pocity vedou k tomu, abych k němu zaujal poněkud rezervovanější postoj a neomezoval se jen na otřepanou repliku typu "já to říkal". Je to vskutku velmi zajímavý snímek, o tom není pochyb. Je místy poučný, hlavně v první části, kde jsou rozebírány náboženské mýty, nad nimiž se většina lidí nikdy nezamyslí. Je místy šokující, zejména ve druhé části, která odhaluje lži týkající se události z 11. září 2001, jež zasáhla srdce nejen obyvatel USA. Je místy děsivý, nejvíce ve třetí části, kde je odhalováno spiknutí, o němž by někteří z nás možná ani raději nevěděli. Většina z toho, co je v něm předkládáno, jsou velice logické a poměrně snadno pochopitelné informace, jejichž pravdivost je snad dokonce možné dokázat. Můj selský rozum se však pozastavuje nad tím, za jakým účelem tento dokument vůbec vznikl. Možná jsem až příliš nedůvěřivý, ale je to opravdu skutečnost nebo jen další manipulace. 85% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si to môže každý a tak isto si na to každý spraví vlastný názor. Tri hviezdy nedám lebo ma to nenudilo a päť nedám pretože tam nebolo nič zdrvujúce aby som potom pol hodiny kukal na bodku v stene. Len jedno by som rád povedal a to, že ak je skoro všetko vo svete podľa tohto filmu zvrátené, zmanipulované, zkorumpované, falošné, zinscenované a nepravdivé, tak ako má človek veriť aj samotnému tomuto filmu? Veď aj toto môže kľudne byť len nejaká vykonštruovaná špekulácia... // Po druhom zhliadnutí a po odstupe pár rokov dvíham hodnotenie na plných 5*. Filmov s touto tematikou som videl už viac a verím tomu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vyžaduje dvojhodinovú sústredenosť a neustále premýšľanie. Po pár minútach začne diváka zahrňovať nespočetným množstvom informácií a nezáleží vôbec na tom, či sú pravdivé alebo nie. Dokonca nezáleží na tom, akým spôsobom sú podávané, pretože sú neuveriteľne pôsobivé, vyzerajú vierohodne a aj najväčší odporca nakoniec pristúpi na hru tvorcov a nechá sa balamutiť, alebo pravdivo informovať. Ja osobne som im to ich "otvorte oči" zožral aj s navijakom a nebyť pár hluchších miest, dal by som plné hodnotenie. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Blábol o tom, že jsme manipulováni, podán ovšem neméně manipulativní formou lacině spojující témata zdánlivě spolu související. Ale vymyšlené je to docela chytře, to se musí nechat. Nejsem úplně ryzí pragmatik a ochotně přistupuju na starou známou pravdu, že všechno je jinak, tohle mě nicméně celkem minulo. První část o tom, že Ježíš nebyl. Fajn, nebyl, to je mi ale surprise. Zakončeno ve stylu nostradamovských a mayovských legend o konci světa. Jsem v klidu, zejtra to nebude. Druhá část, 11. září. Že to všechno proběhlo jinak, než nám předkládají oficiální verze, je jasný, ale málokdo z nás se někdy dostane k informacím, které by znemožnily takovýhle patetický výklad o konspiraci mocných proti vlastním občanům. Třetí část o vládě peněz. Kdo se jenom trochu zajímá o historii, opět nic nového, jsou to obecně známé věci, tady ovšem bez ladu a skladu podané jako odhalená supertajemství. Závěrečný emocionální výkřik zaměřený na americký patriotismus. To vše podložené účelově vybranými citáty chytrých pánů, kteří by se asi divili, čemu tady posloužili. Moje hodnocení? Znechucení. Takhle blbou masáž a útok na stupeň mého vzdělání jsem nečekal. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

1 část: Ač jsem už toto téma slyšela na přednáškách profesora Royta, bylo příjemné si vše zoopakovat. Bohužel film je velmi protikřesťanský (ne, nejsem věřící). Útočit na plagiátorství křesťanství, popř., že Ježíš neexistoval je pouze a jenom rádoby šokující postoj, který sebevětší rejpal nikdy pořádně nezdůvodní. Samozřejmě, že křesťanství je inspirováno prvky z mnoha starověkých kultur, ale ani egyptské nebo mezopotamské náboženství nebylo první. U všeho, u čeho si myslíme, že bylo na světě první, má skutečný počátek někde dřív, a tento postup provází proces stálého přepisování, už celé věky. Tahle myšlenka v podstatě vychází z náboženské hermeneutiky a výkladu biblckých symbolů. Říct, že křesťanství je sprostý plagiát a výškrabek starších textů a kultur dokáže každý, kdo nevěří a patří do 10% osvícené západní kultury, ale snažit se pochopit, proč se ke křesťanství lidi uchylují a jaký je jeho pravý smysl a význam, na to si už moc lidí netroufne. Ti co ano, o tom nemusí točit dokumenty. 2 část přetřásá už trochu vyčpělé téma, terorismus a útoky 11. září, ale nepřináší nic nového. 3 část mi přišla nejzajímavější, ale zase, jsou to všechno jen vykonstruované spekulace. S možnou hrozbou jednotné vlády a očipováním a kontrolou lidí souhlasím, proto posledních 15 minut zvedlo moje celkové honocení. Film je dobrým tématem k "filosofování" nad pivem s kamarádama v hospodě. 60% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

…pro mnohé pohledět pravdě do očí. Tento dokument musí zamrazit snad každého. Nečekaná odhalení o křesťanství, terorismu a bankovnictví změní některým názor a mají pak lepší přehled o tom, co jim pouze média zkresleně předkládají. Ale zase nenechte se ovlivnit jenom jiným pohledem na věc. A být rázným stoupencem víry, nesouhlasně bych proti Duchu doby vystoupila. Dokument může působit pobouřlivě, přesto si zaslouží 5 hvězdiček za nebojácnost tvůrců, za odvahu k publikaci a za samotnou práci věnovanou shromažďování důkazů. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních tří minut filmu jsem byl konsternován, najel na csfd, udělil "odpad" a začal psát velice hanlivý komentář, který jsem paralelně se sledováním filmu aktualizoval. Konec první části, který z teze o inspiraci bible u mnohem starších zdrojů vyvozuje, že křesťanské náboženství je výplach mozku a shit, mi vzal jakoukoli chuť ve sledování filmu pokračovat. Odeslal jsem komentář a jen tak pro formu pustil ještě prvních pár minut druhé části, abych zjistil, že tady se, sice možná zkresleně, nicméně skutečně argumentuje a že řada výhrad k oficiální interpretaci 11.září je činěna lidmi, kteří mě svými postoji přesvědčují a jejichž názory rezonují s mými vlastními pochybami. Třetí část je poněkud slabší, protože spekulativnější, ale stále přinášející dosti přesvědčivé další otázky a stojí za to vidět, s tím, že posledních pár minut hodnocení zase dost výrazně srazí. Hlavním problémem tohoto dílka je nevyrovnanost jeho tří složek - první je podivná, hrubě a vypočítavě mixující fakta, hypotézy a emoce a pro zbytek vlastně zbytečná (1/5), druhá (4/5) rozhodně zajímavým a přehledně a dobře zpracovaným souborem argumentů (s tím, že si ale divák po masáži v části první klade otázku, co je pravda a co ne), třetí za druhou moc nezaostává (a divák má pocit, že tady může být nevyřčeného, vylhaného a zmanipulovaného mnohem víc (3/5)). Průměr tak vychází na cca 3/5, ale v daném případě není dobrým hodnocením, protože celá konstrukce drhne a jakmile se pokuší nabízet alternativu (kdyby to autoři nečinili, udělali by stokrát lépe), bortí se jako dvojčata 11.září. Škoda, vyhodit první třetinu, vykašlat se na nabízení slabomyslných všeosvobozujících alternativ, jejichž anarchie je milosrdně přikryta obecností a ubrat pseudoestetické záběry krás matičky země na straně jedné a válečných hrůz na straně druhé - a mohlo to být sice sporné, ale kvalitní dílo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tretí diel bol fascinujúci, druhý mal veľa kontroverzií a nepresností, ale bol v pohode a tento prvý diel je jedna veľká konšpirácia plná nepodložených dohadov, ktorá si vzala za terč kresťanstvo, útoky na svetové obchodné centrum a vyrába z nich dosť manipulatívnym, špekulatívnym a jednostranným spôsobom to, čo sa jej hodí, ťažko to nazvať dokumentom. Je to škoda, lebo ďalším dielom to zabránilo v prezentácií a šíreniu, keďže už tu to získalo nálepku dohadov a konšpirácií. To, čo ja oceňujem na tomto dokumente je dosť pravdivá tretia tretina, avšak tiež to neberiem úplne ako pravdu. Príde mi to ako výstrel do tmy, celkom súhlasím s užívateľom Idaho v tomto prípade. Forma tohto filmu nie je veľmi dobrá, nepríde mi to objektívne, aj keď ako vravím istá pravda tam môže byť, ale žeby bolo všetko v 20. storočí a neskôr takto naplánované? To neverím, skôr by som povedal, že korporácie, vládcovia, manipulátori a podobní ľudia len reagujú na dávku náhodných udalostí, keby bola všetko taká pravda, vznikol by tento dokument a mal by šancu šíriť sa? Neviem, myslím, že skôr nie, taktiež jeho tvorcovia by podľa mňa už nežili alebo žeby bol najlepším odsudzovačom vec ktorou je pochybovanie a nedôvera? Všetko je možné, ja som veriaci priznávam, korporáciám neverím, politikom tiež veľmi nie, investigatívnym veciam dávam príležitosť, ale bludy nemám rád. Toto nebol výtvor diskusie, ale svojím spôsobom propaganda, má to znaky toho, čo kritizuje, je to dosť účelové. Pri tejto sérii zažívam to, čo ešte pri žiadnej inej a to je to, že prvý diel je pre mňa brak a zatiaľ posledný tretí je asi jeden z najlepších dokumentov, aké som kedy videl, brutálny paradox. Všetko má svoje plusy a mínusy, pochybovať je ľudské, kritika môže byť osožná, niekedy možno nie je na mieste, ale treba ju rešpektovať, zlo sa deje aj napriek osvietenstvu, všade sa bojuje o peniaze, moc a slávu, ľudia dostávajú hry a ilúzie, už dokonca často ani nie ten chleba, treba si vyberať z každého to správne, treba rozmýšľať, nikdy neveriť úplne všetko, ak to vzíde od ľudí a to sú veci, ktoré mi v živote chýbajú, aj pri tomto dokumente. Dúfam, že sa mi dostane pravdy a že sa mi dostane aj riešení ohľadom tajomných záležitostí, ktoré sú vo svete, ale aj tých tu uvedené. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V první části se nás tvůrci snaží docela přesvědčivě přesvědčit, že ježíš je postava symbolizující slunce a všechen mýtus kolem něj je jen přepsaný zvěrokruh---otázka zní :co toto poznání řesí?=nic!=i kdyby tomu totiž všichni uvěřili a vzali tuto myšlenku za svou skončí to akorát tak, že místo ježíše budou v těch samých budovách s kříži na vršku, uctívat slunce..a v jeho jménu budou páchat ty samé zvěrstva jako dosud----O druhé části se dá taky dost obstojně spekulovat...informace, že do pentagonu žádné letadlo nenarazilo a že čtvrté letadlo (které nenašlo svůj cíl díky odvaze cestujících)taky neexistovalo je sice zajímavě podaná, ale nabízí se otázka :Opravdu ta všemocná zločinecká americká vláda, která byla schopná zorganizovat náraz letadel do dvojčat a jejich následný kontrolovaný pád(za pomocí výbušnin)..nebyla schopná nikde sehnat další dvě letadla a místo toho si je musela vymyslet?......hmmm..no nevím, nevím----Třetí část předkládá taky závažné informace ale jde o téma se kterým už nikdo nic nenadělá..takže je docela zbytečné to rozebírat....no řekněte jak (poud je to všechno fakt )tomu chcete zabránit?...něják....asi nejdůležitější a pro běžného(ale amerického)občana nejpřínosnější informace je ta, že neexistuje zákon, který američanům nařizuje platit daň z příjmu(25%)...to je informace ,která je opravdu k něčemu a dá se s ní dále úspěšně pracovat........a nakonec nikdo tady neřekl jak je zorganizování takových monsterzločinů složité a pracné a pokud to všechno Bush a ta jeho banda dokázali zaslouží si taky jisté uznání a snad i ty prachy co jim z toho kápnou:-) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Powerpoint,googlování a hlavně povětšinou kýbl nudy. Dokument, který by potřeboval pořádně sestříhat,tvůrce proplesknout a diváka něčím zaujmout. Začátek nebyl tak zlý a pravda o tom, že křestanství je posbíraný guláš již předchozích filozofií a náboženství je fakt, který je známý už nějáký ten čas. Nabourání do dvojčat bylo celkem zajímavé, jen pokud by to opravdu byla vše pravda tak by takovýto dokument nebyl a tvůrci hnijou někde v mexické poušti. Nadvláda bankéřů? No tak mi teda pak řekněte, proč se tolik vysokých finančníků a bankéřů kvůli krizi, kterou tedy oni vytvořili a profitují na ní , zabilo? Beztak celý svět ovládá Monty Burns! Dokument by měl bavit,zaujmout a taky dávat i šanci druhé straně. Takto to vypadá jako vypadlé z pořadu Víkend. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální záležitost. Pro mě dokument, který mi otevřel oči. Už dříve jsem si občas přečetl nějakou konspirační teorii, ale nijak výrazně jsem se o to nezajímal. Neodsuzoval jsem to jako blbosti, ale žádný hlubší efekt to na mě nemělo. Pak jsem ale v jedné diskuzi narazil na zmínku o filmu Zeitgeist. Nuže, shlédl jsem. A musím říct, že to byla opravdu síla. První část zabývající se křesťanstvím je zajímavá, ale vzhledem k tomu že nejsem věřící, tak na mě neměla ten správný efekt. Všechna náboženství a církve (nikoliv VÍRU!) už delší dobu odsuzuji kvůli tomu že akorát vyvolávají konflikty po světě a nutí žít své věřící v permanentním strachu. Takže tahle část přinší průzkum všech možných shod v různých božstvech až z toho vyleze, že Ježíš je výmysl. Po ověření údajů jsem našel pár nesrovnalostí (někteří ti bohové by se z toho seznamu "ježíšovi podobných" měli škrtnout, protože jejich údaje se s těmi Ježíšovými neshodují), ale s celkovým vyzněním první části by se podle mě dalo souhlasit. Pořádnou ránou pro mě byla ale druhá část. Po pravdě řečeno to bylo moje první setkání s alternativní teorií pádu dvojčat, a nechalo to ve mě opravdu hluboký dojem. Tohle byl zřejmě ten moment kdy jsem začal pomyslně otevírat oči. Pád budovy č.7, díra v pentagonu do které se 747 nevejde ani náhodou, vypařená letadla u Shanksville a v pentagonu (ale části oděvů atentátníků ten požár, narozdíl od motorů z titanových sloučenin, přežily a posloužily k identifikaci pachatelů), jezírka žhavého kovu v základech WTC, ačkoli teplota hořícího benzínu nikdy nemůže způsobit roztavení oceli, a další a další. Tohle mě přinutilo začít se zajímat o 9/11 hlouběji, prostudoval jsem spoustu materiálů, a můžu říci: 9/11 was the inside job! Je to až neuvěřitelné, jaké divadlo nám předvedli, a my všichni to sežrali. Ale kdo? Přichází 3.část... která je podle mě nejlepší. Pozvolný start s nahlédnutím do finančního systému se pomalu přetavuje v to, kdo je naším skutečným pánem. Při téhle části mi doslova běhal mráz po zádech a absolutně se ztotožňuji se vším co v ní bylo řečeno. Je to krutá, nepříjemná a nehezká pravda, kterou mnozí (když vidím ty odpady) nechtějí slyšet. Radši si všichni budeme řešit své přízemní starosti, budeme ochotně konzumovat všechny sračky co nám předloží a budeme čím dál většími otroky. Wake Up! Přestaňme žít ve strachu z teroristů, chřipek a podobných konin! Začněme myslet! To je to hlavní poselství Zeitgeistu - nemějte strach a postavte se tomu. It´s just the choice. Between fear...and love. Uznávám že ne vše v tomto dokumentu je pravda, ale s celkovým vyzněním souhlasím. Zřejmě si o mě teď myslíte že jsem zmanipulovaný trotl, ale zkuste se na chvilku dívat na svět jinýma očima, zkuste alespoň přijmout myšlenku, že to tak třeba i může být. A pak to pochopíte. /viděno na PC: 100% a 5*/ ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Konšpiračné filmy mám rád, najmä ten pocit pochybnosti(neviete čo si máte myslieť - podobný pocit som mal po Loose change 2nd edition), ktorý vo mne po takomto type filmu zostáva. Táto blbosť je však veľmi zle spracovaná. Za prvé - film je nudný, napriek potenciálne silnej téme. Za druhé - informácie by sa mali podávať pomaly, aby ich divák mal čas vstrebať a zamyslieť sa nad nimi. Tu sa však podáva také množstvo informácii a "faktov", že som po polhodine nevedel ako sa volám. Zaujímavý bol akurát začiatok dokumentu(aj keď zbytočne vulgárny a viem si predstaviť, že viac veriaceho človeka ako mňa by mohol až pobúriť) a nejaké to zošmiešňovanie Busha(to pobaví vždy). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový fanoušek tohoto typu filmů, takže nemám možnost srovnání, ale měl bych sem něco napsat, tak napíšu. Předně stojí rozhodně struktura filmu, jedná se ne tolik o celistvý film (ač je nasměrovaný přímo proti Americe, které se všechna tři témata týkají) jako spíš o rozbor tří diskutabilních aspektů dnešní společnosti. Jak jsem předeslal, struktura je jasná, první následuje rozbor bible, silně ateistický nutno říct. Já, agnostik, s tím souhlasím napůl, vše dává smysl tak jak má, tedy aspoň to, kam mé vzdělání sahá, bohužel nemám možnost ověření faktů, takže nemůžu říct, že by to všechno byla pravda, nicméně už tak zblblí lidé to budou hltat plnými doušky, takže bych jim iluze nebral. A v tu chvíli je Peter Joseph má na háčku. Za úderné hudby přecházíme do současné doby. Kouzelné sousloví devět-jedenáct. Multicam nárazu letadel. Opět úderná hudba. A v tom začne Peter rozebírat krátký odstavec, popis událostí k 9/11. Pečlivě rozebere vše, ukáže spoustu obrázků a videí, které jsem nikdy neviděl, mluví tam nějací lidé, nicméně to může být kterýkoliv nýmand z Blbákova, kterému zaplatili, aby řekl to a to na kameru, takže to taky není hlavní faktor pravdivosti. Opět úderná hudba, "dvojčata" ještě několikrát spadnou a přecházíme do třetí části, která je dle mě nejvíce pravdivá, ale i tak je plná polopravd a dohadů. Joseph podkládá svou konspirační teorii. Ovšem (jak bylo u filmu napsáno doufám, ne že to psal jen někdo zde) jestli se režisér snaží skutečně pravdivě zdokumentovat rozebíraná témata a donutit lidi kriticky myslet, měl by ukázat všechny strany mince, nejen jim podstrkovat "jak on si myslí, že to je", ač přikládá spoustu klipů dokládajících jeho tvrzení a celkově to logicky zapadá do sebe. Rozhodně skvělý film na započetí nějaké diskuse. Pouštěl bych na hodinách občanské výchovy pěkně po jedné kapitole. Protože struktura filmu logické vydedukování alegorie-úplná konspirační teorie-něco mezi hned od začátku láká diváka důvěřovat režisérovi. I tak rozhodně zajímavé dvě hodiny. Silné tři hvězdy. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Celý dokument nevidím jako "odhalování pravdy", ale jako výzvu k přemýšlení nad možností, že nemusí být všechno tak, jak se na první pohled zdá. Tento dokument se absolutně trefil do některých mých názorů a teorií, třeba že náboženství jako instituce vznikla za účelem kontroly lidu a tento účel snad splňuje více a více, že televize je dobrá jen k zabíjení mozkových buněk, co jistí lidé nechtějí, tak se stejně nedozvíme, a že za nedlouho společnost dospěje ke stavu, že všichni budeme nejen sledováni kamerami na každém kroku (nedávno začal někdo veřejně uvažovat o kamerách v MHD!!) ale budeme všichni očipovaní. Tento dokument je bezpochyby jendostranný, ale právě přinést pohled z druhé strany bylo jeho úkolem. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Je hrozne jednoduché tomu všemu uvěřit, lidé jsou vždy nakloněni všem konspiračním teoriím a to především těm, které jsou v tomto Zeitgeistu. Ke konspiračním teoriím jsem si vždy udržoval odstup, je velmi jednoduché propadnout jejich kouzlu, že Vám všichni lžou. Na druhou stranu zde vidím plno uvěřitelných skutečností, které hovoří v neprospěch mé nedůvěry. Pravdu se ani nikdy nedovíme a sám dokument také působí trochu jako teror. ()

Reklama

Reklama