Reklama

Reklama

Zeitgeist: The Movie

Obsahy(1)

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem. (havLord)

(více)

Recenze (389)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Každý si musí na dokumentu najít to své ... tedy umět si na názory ostatních vytvořit názor vlastní, i když jsou to vědci z oborů, stále jsou to Američani a většinou zalití do pesimismu. Myslím, že se najdou na světě lidé, vědci atd., kteří pracují na změnách ať už ve výrobě, zemědělství, ekologii atd atd. ... ()

wader 

všechny recenze uživatele

Tento dokument spousta lidí odsuzuje a zpochybňuje jeho pravdivost a věrohodnost. Tento film sám říká, že by lidé nemě slepě věřit ničemu a nikomu, především médiím, kterým je i samotný Zeitgeist. V takovém případě je jasné, že tenhle film nemáme brát vážně. Nicméně druhým největším posláním dokumentů tohoto typu je otevřít lidem jejich mysl. Tento a jemu podobné filmy divákovi neříká: "My vám teď odkrýváme skrytou pravdu. Věřte nám a přestaňte věřit všem ostatním informačním zdrojům." NE ! Nic takového tam není ani naznačeno. Věty tohoto typu spíše sedí na televizní zpravodajství, noviny a drtivou většinu politiků a finančníků po celém světě. Film nám nedává nějaký univerzální návod jak řešit světové problémy. Ukazuje nám ale jak moc býváme zaslepení realitě a říká nám abychom o těchto světových (i osobních) problémech přemýšleli a mluvili. A myslím, že něco takového rozhodně není špatné... (ten kdo to tvrdí je agent CIA/ FBI/ MOSSADu/ MI6 a jim podobných sviní, kteří samozřejmě jednají jen v zájmu své vlasti) ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit tento dokument, protože jakožto obyčejný člověk se tu neotřesitelnou, elementární pravdu stejně nikdy nedozvím... rozhodně ale stojí za shlédnutí. Úvodních 5 minut bylo těžké překousnout, kdo viděl, bude vědět... ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, šokujúce, presvedčivé. Aj keď všetky informácie nie sú podložené faktograficky, sú dosť presvedčivé na to , aby prinútili použiť mozog. Hoci dokument nemusí mať pravdu vo všetkom k čomu sa vyjadruje, ale určite to tak nejako približne funguje v skutočnosti, takže určite sa oplatí pozrieť si tento kritický snímok pochádzajúci z USA, čo je tiež jedným z mnohých podnetov na zamyslenie, ktoré obsahuje. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Věříte v Boha? Po shlédnutí tohoto dokumentu si jeho existencí už jistí nebudete! 80% (DĚJ ****) IMDb.com: 8,5/10 ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Nuž čo... Zostrihané je to pekne, ale... ale celé je to proste neskutočná sračka. ČASŤ PRVÁ: NAJVÄČŠÍ PRÍBEH VŠETKÝCH ČIAS sa nám snaží vyložiť, že Ježiš vlastne nikdy neexistoval a jeho postava je vlastne personifikované Slnko, pričom sa film odvoláva na množstvo ezotericko-astrologických blábolov a podozrivú podobnosť Ježiša s inými prorokmi (Mithra, Krišna etc). Heh. No, teda pokiaľ viem tak historicitu Ježiša dnes nespochybňuje drvivá väčšina historikov. Z tejto časti mi preto páchne lacná senzáciechtivosť a bulvárnosť. Iste, je myslím jasné, že kresťanstvo prebralo mnoho prvkov zo starších náboženstiev, ale príklady na ktorých to film chce dokázať sú smiešne a v takmer každej druhej vete zavádzajúce, prekrútené alebo rovno vymyslené (nevedel som napríklad že Hórusova matka sa volala Isis-Meri, alebo že sa Krišna narodil panne). Celé je to z prsta vycucané, rádoby efektné pozlátko, bohužiaľ totálne prázdne. Naviac ma neuveriteľne hnevala tá primitívna snaha vysmievať sa náboženstvu ako takému (keby to Joseph aspoň robil inteligentne). ČASŤ DRUHÁ: SVET AKO JAVISKO. Klasika: Teroristický útok z 11. septembra nevykonal žiadny Usáma, ale bol zosnovaný americkou vládou, pod zámienkou rozpútať vojnu. Dôkazy sa nepredkladajú, zmätené výpovede sa okamžite berú ako fakty, vytrháva sa z kontextu, alebo z iných podobných dokumentov. Celkovo nuda. ČASŤ TRETIA: NESTARAJTE SA O MUŽOV ZA OPONOU. Ohohó! Joseph pritvrdzuje a ako tretiu časť si pripravil skutočné „grand finale.“ Démonickí bankári rozpútali prvú aj druhú svetovú vojnu, rovnako aj Vietnam. Ich cieľom je vytvoriť akúsi orwellovskú totalitu, s jednou svetovou vládou – čiže New World Order (yay!). Aby toho nebolo málo, všetkých nás chcú očipovať (zdravíme Iva Bendu!), aby nás mohli totálne ovládať a vôbec urobiť z nás otrokov svojich zvrhlých túžob. Zábavné. Bohužiaľ rovnako ako celý dokument: hlúpe, ničím nepodložené bľabotanie okorenené kreténskymi výzvami a lá „JE NAČASE PREBUDIŤ SA!“ a podprahovým odkazom, že „Kto nevidí túto OČIVIDNÚ pravdu je zmanipulovaná ovca bez mozgu!“ a tí, čo nesúhlasia sú „Blbci a kreténi!“____Tento film nie je nič iné, než sektárska propaganda, až patologicky paranoidná a vo výsledku neuveriteľne absurdná. Ale nechcem sa dotknúť prípadných zástancov tohto ehm... „dokumentu,“ veď som len úbohá bábka neuvedomujúca si „skutočnú“ realitu. Verte Josephovi, je to prorok. Ostatne, človek, ktorý vám vážnym hlasom oznamuje, že Ježiš Kristus sa narodil 25. decembra, určite všetko dôkladne prebádal a nemôže sa mýliť! Fraška až bolia oči. 20% za trochu nenudiacu prvú časť a za (s trochou nadhľadu) jedinú pravdivú vetu filmu: záber na Slnko a komentár: „Toto je Slnko.“ ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mi udělal velkou radost. Každý má právo poskládat si sesbíraná fakta do nějakého obrazu a oslovit jím okolí. Navíc v základu se shoduje s mýmy doměnkami. První část: nevěřím v syna božího, ale vím, že božstva byla odnepaměti tvořena lidmi. Ježíšův příběh je možná založen na zrnku pravdy, ale jinak je tvořen lidmi a po staletí zneužíván. Snad žádná instituce nenapáchala tolik zla v dějinách jako církev. Druhá část:Ať už se stalo cokoliv nikdy nebylo zveřejněno všechno co je dostupné o pádu dvojčat a to znamená, že se kryje něco co nemá být zjištěno lidmi. Třetí část: Stáváme se lehce ovlivnitelnými masami a individuality mizí,četba a jakékoli rozvíjení ducha upadá pod vlivem médií, marketingu a politiky. Vytvářet velké říše je přáním mnoha mocných lidí a v minulosti bylo mnoho pokusů o její vytvoření a nemyslím že byly poslední. Vytváření unií je prvním krokem, které již nyní devastují slabší státy a nutí je tak zařadit se do systému globalizace. Dokument se snaží otevřít divákovi oči, nutí ho používat mysl a procházet životem tak aniž by se přikládala 100%ní důležitost informacím z médií, vytvářet si vlastní názor a nenechat sebou houpat. Je lepší vytvořit 10 teorií o tom co se kolem nás děje a nakonec bude třeba jedna pravdivá, než nevytvořit nic a pak se divit. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je mi spíše jedno, zda jsou data překroucena (jeden semestr makroekonomie člověku stačí, aby si dokázal představit, že celosvětové zotročení takto opravdu nelze provést), ale zábavnost a poutavost, kterou se dokument prezentuje je neuvěřitelná. I v pozdních nočních hodinách udržel mou plnou pozornost a dokázal působit přesně tak jak správný dokument má - dát zajímavé podněty k zamyšlení, ale zároveň zde nikdo nikoho nenutí věřit své pravdě. 90 % ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Když se paranoidní polovzdělanci nudí, zplodí směšný pseudodokument. Co je horší, tento pseudodokument si hraje na vědeckou práci a řada nevzdělanců v době neinformovaného popírání všeho, co souvisí s církví, ho díky tomu bere vážně. Trochu mě zaujala jen část o křesťanství, ale předpokládám, že zbytek je stejný stihomamný blud - jde tu spíš o to, že témata těch bludů jsou mi ukradená. Budu tedy mluvit jen o první části. Část o křesťanství totiž nejen že je založena na námitkách, které byly už tolikrát vyvráceny a zesměšněny (převádění biblických symbolů an astronomické věky je šarlatánství, které nemá s křesťanstvím nic společného, tvrzení o nevěrohodnosti zmínek v Pliniovi a Flaviovi je nepodložené a účelové, je to něco jako tvrdit, že v roce 1621 nebyla bitva na Bílé hoře, protože někdo zfalšoval historické dokumenty; údaj, že všechny hlavní postavy východních náboženství se narodily z panny je nepravdivý nebo jde o ničím nepodložený dohad), ale obsahuje natolik analfabetické chyby (za vše mluví zmrtvýchvstání řeckého boha Dionýsa, ve filmu udaný životopis Kršny i ostatních bohů a mírnyxtýrnix přejmenované postavy egyptské mytologie), že nemám důvod věřit ani zbytku - konečně, co je mi po tom, jak už zmiňovaný paranoik objevuje Ameriku ve faktu, že v USA existuje něco jako šedé eminence. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

O tomto filme sa finálny názor nedá povedať. Viem len povedať, že sa snaží. Snaží sa, čo najviac každému povedať, čo si myslí až sa vnucuje - vtieravo a nekompromisne sa snaží presadiť svoj názor stoj, čo stoj. A to zvláda málo filmov takým spôsobom, ako Zeitgeist. Otázkou ale je či je to film, ktorý za to vôbec stojí... Variť neoverené a pri mnohých kauzách ťažko zodpovedateľné informácie do podoby akej sa to daným tvorcom páči je prinajmenšom choré. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Většinou konspiračním teoriím horko těžko věřím, ale v tomto případě Peter Joseph přesvědčivě a chytře argumentoval každou událost. Samozřejmě nemohu všemu, co je mi pasivně předáváno bezhlavě věřit, ale alespoň jsem měla možnost se nad tím vším kriticky zamyslet. O jedné myšlence, která je podstatou celého dokumentu, jsem na druhou stranu skálopevně přesvědčena, jedná se o tvrzení, že lidé jsou dennodenně ohlupováni médii a tato média vytvářejí zkreslenou realitu, která vede k obrovské manipulaci s veřejností. Zeitgeist rozhodně upoutal moji pozornost a ještě dlouho mi bude ležet v hlavě. ()

Flooyden

všechny recenze uživatele

Je dobře, že takovéto dokumenty existují. Hvězdičkově je hodnotit nedokážu. Zeitgeist oproti Endgame i Nepříjemné pravdě působí spíše na racionální notu v každém z nás, ale nechci tyto 3 dokumenty v žádném případě srovnávat. Všechny jsou zajímavé, ale moudrý nejsem ani z jednoho z nich... ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Škvár takového kalibru jsem už dlouho neviděl. Nemá cenu komentovat tendenčnost, zaujatost, nelogičnost, neúplnost faktů (přes x-krát proklamovanou akademickou serióznost), leckdy dokonce úplné nesmysly, které hrají na obecnou neznalost. Celkově mi to přišlo jako snaha o pomstu někoho, kdo nesnáší a) náboženství (zejména křesťanství), b) George Bushe (či to, co on a jeho styl vládnutí podle něj symbolizuje). Každopádně je evidentní, že obsahově se jedná o výblitek první kategorie, který každý, kdo chce aspoň trochu myslet hlavou (případně se ponoří do hloubky tématu), snadno odhalí. Formální stránka mi místy (zejména v úvodu) připomínala agitku Svědků Jehovových či jiné sekty s jejich vymývaním mozků (všimněte si onoho permanentního hud. podmazu). A v neposlední řadě musím konstatovat, že jsem nepochopil myšlenku tohoto filmu jako celku - co měly jako ty jednotlivé části (třeba pravdivost bible a 11. září) společného? Ergo: pro milovníky konspiračních teorií či vymývače mozků v určitých sektách bude tento "film" určitě pošušňáníčko, pro kohokoli jiného naprostá urážka a karikatura nazývat toto dílko "dokumentem". ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Miluju konspirační teorie -- myslím si, že JFK byl zabit v křížové palbě a Oswald byl jenom vábnička (a diskutuji o tom s každým Američanem, kterého potkám) -- stejně tak věřím, že Americké tajné služby mají prsty v atentátech na Roberta Kennedyho, M.L. Kinga -- věřím, že válka v Iráku byla postavena na lži -- a věřím, že je klidně možné, že svět ovládá úzká skupinka lidí, kteří hledí jenom na své zájmy. Moje paranoidní duše dostala za své a tato naléhavá, až hystericky vykřičená výpověď o loutkovém divadle, které se kolem odehrává, ve mně našla dobrého posluchače. Nemusí to být všechno pravda (a nejspíš ani není), ale zneklidňující to rozhodně je. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčné téma vládních konspirací, ve kterém však chybí jediný ověřitelný důkaz, takže lidem, kterým Zeitgeist "otevřel oči" se musím smát. Nicméně mě to donutilo k přemýšlení... ()

Reklama

Reklama