Reklama

Reklama

Zeitgeist: The Movie

Obsahy(1)

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem. (havLord)

(více)

Recenze (389)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pečlivě jsem četl všechny názory. Chtěl jsem vám to natřít a přijít s vlastní myšlenkou, která by vás posadila na zadek. Abych potvrdil a nebo vyvrátil fakta. Zeitgeist mám za sebou a všechno, co jsem chtěl napsat, to co jsem si po celý film sumíroval v hlavě je někde v kosmíru. Mám z toho hlavu v pejru, nevím co si mám myslet a nějaký pořádný stanovisko nemám. Rozhodně se nepřiřadím k zatvrzelým divákům pro které byl Duch času manipulační blbostí. Nějak podvědomě jsem v řadě těch, co to "sežrali i s navijákem". A víte, že jsem za to rád? Já prostě věřím. Neuvěřitelným zážitkem pro mě byla část druhá o 11. září. Něco takového jsem na poli dokumentu snad ještě neviděl a popravdě, když byl uveřejněn telefonát jedné z obětí WTC, nebyl jsem duševně přítomnej, byl jsem roztrhanej na atomy a totálně umlčený.__ Tímto děkuju člověku, který mě k Zeitgeistu navedl, protože až teď mohu s klidem říct, že jsem začal nahlížet na svět kritickým pohledem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,000║ V troch etapách sú rozdelené dôležité historické alebo terajšie udalosti sveta. V každej ide o vysvetlenie moci nad vládou sveta, či už cez historickú či astronomickú mytológiu prekreslenú v zrod "imaginárneho" kresťanského božstva, prípadne spôsob bohatnutia na vojnových konfliktov, umelo vytvorených tými čo chcú hlavne na útrapách bohatnúť. Veľavravne je poukázané hlavne na príklade začínajúcim dňom 11.09.01 keď sa začala vojna proti terorizmu, čo v širšom vysvetlené nie je ojedinelí prípad toho ako začať vojnu. V dokumente je rozobraných množstvo zaujímavých faktov z histórie a tak je nám priblížené ako sa ovláda či manipuluje svet cez média. "Tento dokument podáva množstvo zdrvujúcich faktov a rozoberá vládnuci systém, tých čo chcú na utrpení profitovať!" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravda či spekulace? Odhalení světové nadvlády několika bankéřů nebo jen výstřel do tmy? Bible jako vrchol plagiátorství? Otázek je tu mnoho jen si nejsem jistý odpověďmi, které tento dokument předhazuje.... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Musim naozaj suhlasit s ostatnymi. Tento dokument je velmi jednostranny a manipulativny, ale rozhodne ho to neochudobnuje o zaujimavost a originalitu a hlavne potvrdzue fakt, ze ujo Bush je jedna figurka, ktora zdedila geny po svojich hnusnych dementnych predkoch. A dufam, ze vsetky fakty, ktore odprezentovali boli aj podlozene. Naozaj som tie skoro dve hodiny stravila v napati, v zmiesanych emotivnych stavoch a hlavne totalne priklincovana do sedacky. A ta hudba!!! nieco uzasne. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zednářský škvár založený na lživých faktech a dezinformací, s cílem oklamat člověka, v naději že většina diváků nic ověřovat nebude. Až po druhém shlédnutí jsem přišel na to že jsem byl i Já oklamán, a že film velice obratně mísí pravdu se lží, aby lež vypadala více pravdivě! Jde o oblíbený Satanův trik, který počítá s tím že člověk nepoužije intuici samostaně uvažovat a věřovat. Ti z vás kteří jste shlédli "Zeitgeist" a chcete se přesvědčit o jeho lži, můžete navštívit stránku www.atnti-zeitgeist.info. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Populární konspirační dokument je poutavý, senzační a pozor, KONSPIRAČNÍ :) To znamená, obsahuje tunu spekulací, pochybných informací a nepravd s jasným cílem otevřít vám pusu dokořán. V jedničce si posvítíme na křesťanství jako parodii boha Slunce pohanských kultur a původ Bible v přepsání starších mýtů (zde bych neměl námitek), zinscenované záminky (Lusitania, Pearl Harbor, Tonkin, 9/11) vtáhnout USA do válek a k "imperiální mobilizaci", neviditelnou vládu bankéřů. Protože přece, těm nahoře vyhovuje mít pod palcem tupý národ ovcí a nejlépe nás brzy všechny očipovat... Zábava, chce brát s rezervou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pravda se, dle mého nepodstatného názoru, nachází někde na cestě mezi konspiračními teoriemi a oficiálním lhaním. Považuji za zdravé si jednou za čas trochu zakonspirovat, neboť při pravidelném užívání mozku (třeba i k vyvracení viděného) ze mne nebudou mít mediální tvořitelé mého názoru tupého přežvýkavce neschopného zabečet své originální Béééé. Samozřejmě nevěřím v naprostou objektivitu Zeitgeistů, nelíbí se mi jejich diletantské obrazové zpracování, ale rozhodně nepochybuji o tom, že válka znamená byznys, slovo terorismus skvěle zní z obrazovky a letadla se obvykle nevypařují. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Roztomile konspirační film, který je v podstatě sestříhán velmi dobře. Chápu jakékoliv hodnocení, proto dávám průměrné... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pochybný spletenec nejrůznějších konspiračních teorií aneb něco pro všechny Cibulky a Mašky mezi vámi, kdo za vším vidíte spiknutí židozednářů, CIA, mimozemšťanů a podobné havěti. Film je rozdělen na tři části. ____Část jedna a její zařazení do filmu mi naprosto uniká. Jde jen o neškodné astrologické blábolení o Věku vodnáře a podobné rádobymystické mumbo-jumbo, a pak o pár "šokujících" odhalení, že Ježíš Kristus nikdy neexistoval a že celá Bible je jen kompilátem postav a událostí vykradených z jiných kultur a mytologií. Jistě, s tím by se dalo souhlasit, ale celé je to podané dost nesnesitelnou formou laciných animací jak z powerpointové prezentace Ivo A. Bendy doprovázených kulometným komentářem. Hodnocení: * ____Část druhá se zabývá útoky z 11. září a zpochybňuje oficiální verzi, co se tehdy stalo. Některé zde vznesené otázky (jako třeba proč se zřítila "Budova 7", do které žádné letadlo nenarazilo) se zdají být zcela legitimní, bohužel tím, že jsou vznesené zrovna v tomhle filmu bylo dosaženo pouze toho, že tvůrcům nevěříte ani 2+2=4, natož některá fakta zde předkládána jako pravdivá. Což je škoda, protože ledacos z toho jistě pravda je a oficiální verze určitě neříká úplně všechno. Hodnocení: **____ Část třetí a zlatý hřeb večera. Zde už se konspirátoři rochní nejen v 11. září, ale doslova úplně ve všem. Začněme třeba tím, že zlí bankéři a kapitalisti se snaží zotročit celý svět tím, že centrální banky vydávají peníze (!) a regulují jejich množství v oběhu. Dále že USA vstoupily do obou světových válek, do války ve Vietnamu, a do "války proti teroru" pouze proto, aby mohly snáze zotročovat vlastní lid. A že poslední stadium nového otrokářského systému nastane, až bude mít každý pod kůží mikročip a bude vytvořena celosvětová unie s centrální vládou nad celým světem. Hodnocení: odpad! ____Jak tu někteří navrhují, že by se tento film měl promítat ve školách, tak s tím nelze než souhlasit - jako odstrašující příklad, až se bude ve školách probírat nebezpečí sektářství, demagogie a brainwashingu. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, jak tohle nasere nějakýho Američana, kterej věří, že politici zastupují zájmy veřejnosti a že Panna Marie nikdy neměla sex, ale co to má udělat se mnou, nevěřícím Tomášem? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě podaná "pravda" o křesťanství, terorismu a světové nadvládě. První část o tom, že bible je vlastně jen zvěrokruh přepsaný jako Největší příběh všech dob je podaná velice zajímavě a působivě, dokázala si mou pozornost udržet po celou dobu. Stejně tak část druhá, pojednávající o klamání veřejnosti, zastíracích manévrech a útocích na sebe samé. Část třetí už si mou pozornost neudržela pro své až fantaskní zaměření. Je zajímavé pročítat si tady kolem ty různé názory a je těžké přiklonit se k jedné či druhé straně. Ať už je to tak či onak, rozhodně je vzrušující přemýšlet o tom celém způsobem "co kdyby". Za výborné zpracování a zřejmě vysokou úspěšnost v oblbnutí diváka dávám 4*. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Obsiahlosť témat a teritórii, ktorými sa tento dokument zaoberá, je neuveriteľný. Ku každému faktu však, ktorý je nám zdelený, má každučký človek iný, subjektívny názor, presne tak, ako tí, ktorí nám tu vysvetlujú ich vlasntý v dokumente. Súhlasím však s väčšinou zdeleného, a samotná forma bola tiež jedinečná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Manipulatívny dokument, ktorý stále dookola pretláča len jednu pravdu a jeden uhol pohľadu. Napriek tomu ma zmanipuloval natoľko, že musím ohodnotiť kladne. Dokázal ma totiž zaujať a všetko do seba zapadá a za tú námahu dávam tvorcom palec hore. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Silně silně silně manipulativní. Zeitgeist hodně často obviňuje média z hledání polopravd, sám ale nemanipuluje s informacemi o nic pravdivějšími a divákovi je servíruje v tak suverénním podání, že je řada těch bez zájmu o danou problematiku přijme okamžitě. Mám s tímhle filmem tedy stejné problémy jako s Michaelem Moorem, prostě mu řadu pseudofaktů nevěřím a on se mi je přesto snaží usilovně narvat znovu a znovu do hlavy. Pokud jste si přečetli Orwellovu 1984 a chcete na vlastní oči spatřit, jak se vymývají mozky, určitě si Zeitgeist pusťte. Myslím, že lepší příklad je tak nenajdete. ()

berg.12 odpad!

všechny recenze uživatele

Další pseudodokument, který staví na obecné nevzdělanosti v kombinaci s "atraktivním" tématem. Sílu jsem našel hlavně na část o křesťanství, ostatní jsem zběžně prolétl, tenhle škvár už totiž propadá jakýmkoli dokumentaristickým dnem. Je zajímavé sledovat, jak lidé kritizující zkreslenost a vliv médií, objevně hýkají nad tím samým. Ideální pro ty, kteří rádi přemýšlejí, ale jsou líní pro to cokoliv udělat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jsem si docela jistý, že budu teď v očích mnohých intelektuálů vypadat jako naivní trouba, který sedl na lep zvrhlým manipulátorům, ale mnou (při vší skromnosti bych se odvážil tvrdit, že nejsem úplně nejpomalejší a nejdůvěřivější človíček) tenhle agitační snímek otřásl docela silně. Přestože jsem samozřejmě o spoustě ze zde řešených témat četl, slyšel a uvažoval předtím. Když nic jiného, musí se mu přiznat velice účinné užití argumentační techniky. Na příkladě křesťanství se napřed demonstruje, kterak je západní společnost odedávna ovládána vyfabrikovanou historkou, posléze nám na pozadí útoku na Světové obchodní centrum vysvětlí, že podobné vyfabrikované historky jsou stále zdokonalovány a využívány záludněji než kdy předtím a nakonec nepřímo ukážou prstem na šedé eminence této celosvětové manipulace (přestože toho hlavního - pokusu o vysvětlení jejich motivace se nedočkáme) . To všechno podporováno horou citací, paralel, grafů, vizuálních odkazů a (především) dramatické hudby... Výsledný efekt je prostě velice, velice efektivní, marná sláva, pro mě osobně hromsky silnější než Moorovy dokumenty a třebaže mi na něm pár věcí vadilo (například oproti zbytku filmu velice rozplizlý flower power konec s poselstvím), mnohokrát mi nahnal husí kůži a podobné pocity, které jsem cítil u četby Orwellovy 1984. Už jenom za to dávám 80%, ať už je pravda kdekoli a ať už budeme téhle filmové formě říkat pseudodokument či jakkoli jinak. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Konspirační teorie dělají svět jednoduším a to samozřejmě náramně vyhovuje lidem, kteří jsou... také jednoduší. ()

Reklama

Reklama