Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (581)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se jedná o možná zajímavější díl než předchozí dva. A i tempo je mnohem lepší, hlavně tedy díky faktu, že to má bez titulků 80 minut, což je pro podobné béčko dar z nebes. Velkým plusem je příběh, který je nejlepší. Dále pak absence Speedmana a naopak velká role pro Michaela Sheena, který se ukázal být nejlepším hercem, který se v sérii kdy mihnul. "To je teprve začátek" na konci prostě muselo zaznít. 55% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nadějný start, smutný konec. Úvodní honička s vlkodlaky má docela zajímavou atmosféru naivních strašidelných pohádek. Ale je to jen nenaplněný příslib. Nový Underworld bohužel není ani nařachaným béčkem, ani poutavý rozvíjením mytologie. Tatopoulos má sice k ruce slušné herce (ne, nemyslím tím Rhonu, která je ještě horší než Kate), jenže těžo brát jejich "antický" souboj vážně, když v nich hrají prim modré kontaktní čočky a směšná parta topmodelek v kožených oblečcích. Akce je škoda, protože pár záblesků se urodilo. Těžko pak pochopit, proč se ve většině bitek jede systémem "střihnu to pětkrát za sekundu a pak z těch efektních propršených vizuálů snad něco vypadne". Promarněná šance, ze které mohl lepší rejža vymáčknout zábavnou fantasy jednohubku. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $45,802,315Tržby Celosvetovo $91,327,197Tržby za predaj DVD v USA $46,730,696 //počet predaných kusov 2,287,305║ Asi nikdy nepochopím o čo presne v tejto sérii ide ale nevadí, po filmovej stránke to je odbité rovnako ako prvý diel(jedine druhý ako tak uspokojil), príbeh nijak zvlášť nefunguje(obyčajná 100x videná planina) a nemá ani na čom stavať, ide tu len o akúsi vraždivosť medzi lycanmi a upírmi, čo už v tretom pokračovaní nie je nič nové a maximálne to príde otravné... horšie je že ani po akčnej stránke to nenadchne, je to prevažne domrvené zmeteným strihom, takže v tomto ohľade si nič dostatočne nevychutnáme, trikovo priemer, režisér to natočil bez najmenšej invencie takže ťažko povedať aj o nejakom klasickom rutinérstve - proste nehrozí, maximálne tak oko poteší celkom sympatická odroda Kate Beckinsale v podobe herečky Rhony Mitra. /35%/ ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nuž. Opäť som očakávala horšie ako sa mi dostalo. Príbeh veľmi zrozumiteľný, jasný a dáva pekný úvod do série. Soundtrack príznačný, scenáru nič nechýbalo. Ale! Bitky boli natočené takou trhanou kamerou, že ako divák z toho máte polovičný efekt.Herecké výkony? Celkovo v poriadku až na hlavnú hrdinku. Snažilo sa dievča snažilo avšak nepomohla ani snaha. Veľmi pekné efekty, boli ruinované temnotou a tou KAMEROU. Nedá sa nič robiť. S prekvapením prisudzujem 50%. Možno keby natočili toto ako jednotku dala by som viac, lebo by to bol nový nápad. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

První dva Underworldy úspěšně spojovaly Bladea s Matrixem a společně tvořily celkem snesitelné vykradené béčko, těžící hlavně ze sexy vzhledu obou hlavních protagonistů, ucházející "drsné" hudby a zdání, že to je pohled na upíry a vlkodlaky zatím neviděný a zajímavý. Jo, a taky z Billa Nighyho. Takže třetí díl by měl být to samé, akorát o pár set let dřív. Proč to tak není? Trojka se prostě tváří moc vážně, což znamená, že většinu času je směšná. Všichni víme, že to je snůška nesmyslů, tak se to vážně ani brát nedá. Lucian možná vypadal jako leader, když měl vizáž Pepy Vojtka a kožený kabát, ale tady jako nabušený vlkodlak dost pohořel. K tomu ultra směšná sexuální scéna na kraji propasti, kde Sheen vlaje s výrazem jak kdyby byl na Ruským kole. Navíc se z dobrých důvodů neobjevila ani Kate, která určitě vynášela svou krásou první dva díly výš, než by si možná zasloužily. Zbyl nám jen obvykle výborný Bill Nighy, ale ani v jeho silách není, aby tohle zachránil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama