Reklama

Reklama

Půlnoc v Petrohradu

  • Velká Británie Midnight in St. Petersburg (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtý díl nepříliš známé série se známým hercem v hlavní roli Michaelem Cainem alias tajným agentem Harry Palmerem. Palmer musí tentokrát vyrazit do Ruska, aby vypátral, co se stalo s ukradeným plutoniem, přičemž mu přitom pomáhá jeho ruský kolega Nikolaj Petrov (Jason Connery). "Čtyřka" vznikla skoro třicet let po dílu třetím, a dle většiny fanoušků původní trilogie je její kvalita nevalná. (AdrianMonk)

(více)

Recenze (5)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne... Je to stále lepší průměr, ačkoliv na ostatní filmy s Harrym Palmerem Půlnoc v Petrohradu nemá. Nuda, jež ve filmu místy nehezky vládne, zamrzí obzvlášť ve srovnání s předchozím snímkem Bullet to Beijing, na který vlastně přímo navazuje. A to je asi hlavní problém - Půlnoc v Petrohradu mi totiž celou dobu připadala jako jakýsi epilog, závěrečná kapitola, která se minule prostě nevešla. Nicméně film má svá světlá místa, Michael Caine je šarmantní a vtipný jako vždy (každé jeho udýchané "Bloody hell!" je skvělé), pánové Connery a Gambon si také slušně zahráli. Akce bohužel ubylo na úkor špionské podívané, která se ale tak úplně nepovedla. Tři a malý kousek. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Beckova kriminalka z ruskeho prostredi zacatku 90. let se otoci okolo nelegalniho obchodu s plutoniem. 25% ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Původní "palmerovky" byly přesně ten typ filmů, který miluji - starosvětské a "šarmantní", anglicky suché filmy s nábojem skvělé zábavy (špionážní zápletka) a naprosto stylové (v doslovném, tzn. formálním, i přeneseném slova smyslu - převážně díky vynikající režii a hereckým výkonům). Byly sevřené a propracované ve všech formálních složkách.....Nové "palmerovky" jsou přesně ten typ filmů, který nemám rád. Jsou jimi na hony cítit devadesátky, je to situované mezi ruské mafiány bez špetky charismatu, natočeno bez invence, a věc, která mne opravdu zaujala (původní hudba Rick Wakemana z YES), mě nakonec štvala úplně nejvíc. Resp. to se vztahuje spíše k BULLET TO BEIJING, kde hudba hraje pořád. POŘÁD! Oba filmy (pojal jsem to trochu souhrnně, ale BULLET TO BEIJING je přeci jen o fous lepší a zajímavější, zejména gradací zápletky a sekvencí stíhání vlaku po Sibiři) zachraňuje snad jen Michael Caine a chvílemi i Michael Gambon, ale jinak to je šílená rutina. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Poslední Palmer dostal nádech béčka a hodnou porci nudy. Samozřejmě že co se týče Palmera osobně, nechybí mu absolutně nic. Ale scénář nějak pokulhává, vtipů ubylo, vleče se to a člověk nepotká nic nového. Ale protože jsem viděla všechny Palmery, tak tenhle třetí měl být takovým finálním zakončením a je škoda, že se to nezvládlo trošku lépe. Klidně bych se tomu jako fanoušek vyhnula, protože to nijak nezavrší osud mého oblíbence. Ale no co, zase lepší vidět, než neznat. Je to škoda. ()

AdrianMonk 

všechny recenze uživatele

Není to zas taková srágora, jako se o tom tvrdí, ale prvním dílům se to nevyrovná ani náhodou. Příběh je vesměs slušný a to samé herecké výkony, nicméně lepší by bylo, kdyby tento film (a ani souběžně natáčená pětka Bullet To Beijing) nikdy nevznikl. ()

Reklama

Reklama