Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (614)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Production Companies: Legendary Pictures // Počet premietajúcich kín v USA: 2,875 // Otvárací Víkend v USA: $7,217,640 // Som trošku sklamaný, pretože všetky skvelé scény natrepali do traileru, čiže film nemá čím prekvapiť. To však nemení nič na tom, že Seventh Son je aj tak kvalitné fantasy, ktoré určite poteší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podnapilý Dude Lebowski a jeho vyvolený nohsled jdou po krku matce ruského útočníka ve službách Pittsburghu? Óčeň charóši, taváryš Bodrov, ale co ta chatrná mytologie, křečovitá snaha o humor, nevyužití kreatur a vůbec celé to bezbarvé nic proti ničemu? Amerikanskiye proizvoditeli? Zaujaly maximálně dvě věci. Že Bridges od True Grit neslezl z koně (v té souvislosti bych chtěl připomenout, že kůň nesmí do maskérny) a povedená vizáž čarodějnice J.Moore. Nejspíše pocta nedávno zesnulému H.R.Gigerovi.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore vydělává na nájem, Jeff Bridges je před infarktem a Princ Kaspian se pořád marně snaží dokázat, že má charisma. To všechno v jednom neskutečném digitálním bordelu s nejnudnější akcí a finále za poslední roky. Není divu, že jsou filmové fantasy díky takovýmto "perlám" v tak velký řiti. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, špatný.. Špatný, kurník! Absolutně nechápu, jak si někdo mohl myslet, že tohle bude dobrej film, příběh je to nejohranější béčkové fantasy, bez jediného zajímavého, nebo originálního bodu, bojová choreografie je asi stejně dobrá, jako Jabba Hutt na mistrovství číny v lehké atletice. Ok, i to by se dalo zachránit třeba dialogama, jenže ty jsou snad ještě odpornější, než jaké se objevují v takových veledílech, jako je Xena, navíc jsou tu všichni herci děsivě špatní, vrchní démono-lovný tépich majstr má během filmu asi dva výrazy, přičemž jeden je způsoben zplihnutím kníru. Zjeví se sice i bastard Sníh, ale než začne jeho legendární štěněčí výraz beze změn nudit, odklidí se ze scény a místo něj přijde... Já nevím, kdo to je, deset minut po sledování a nejsem tu postavu bez kouska charismatu popsat, ukázková castingová práce, tleskám!! Tady vlastně není dobrýho nic, kdyby to bylo s Rkovým ratingem, tak je to možná za 2*, ale takhle se hodně krotím, abych neházel odpadem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to je asi celý Západozemí pěkně v řiti, když Jon Sníh neumí ulovit ani prťavýho draka! Ale teď vážně. Cool zpomalovačky a pár bitek. Přeju tomu pochopitelně kasovní úspěch, aby se zase podobný "fantasy" na několik let nepakovaly ze sálů, což by mě docela mrzelo. Že to začne od druhé poloviny připomínat spíše nedělní pohádku z produkce ČT, to už je věc druhá, stejně jako že se vlastně jedná o prachsprostou kopírku tohohle béčka s Cagem - a to je zároveň i odpověď na otázku, proč jde Sedmý syn do kin až teď, žeano. btw jsem si celou dobu naivně myslel, že jde o hranou adaptaci Cardova skvostu, a ono prej vůbec! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • O distribuci se mělo původně postarat studio Warner Bros. – to na svém YouTube kanále dokonce zveřejnilo i trailer, nicméně studio Legendary nakonec dalo přednost spolupráci s Universal pictures. (fiLLthe3DD)
  • Seventh Son je taktiež aj názov pesničky od heavy metalovej skupiny Iron Maiden. Vo filme Gregory (Jeff Bridges) hovorí, že si siedmym synom siedmeho syna (your the seventh son of the seventh son). To je refrén zo spomínanej pesničky. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama