Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Recenze (615)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pohodový fantasy snímok, pri ktorom som sa dobre pobavil. Príbeh je jednoduchý, čoskoro načrtnutý, takže sa možeme venovať akcii. Potešením je Jeff Bridges, ktorý si postavu Gregoryho evidentne užíval. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavá fantasy se zajímavým hereckým ancáblem. Především Jeff Bridges se na ty fantasy filmy nějak vrhl. :-) Jinak začátek filmu mi přišel moc hrrr, hned samá akce a vlastně až postupně jsme se dozvídali o co vůbec jde. Ale souboje fajnové. O mě je známo, že žánr Fantasy je jedním z mých nejoblíbenějších a myslím si tak, že dokážu posoudit kvalitní film. A podle mého názoru je zdejší hodnocení 54% ohromně málo, není to sice nejlepší fantasy snímek, ale je to zábavné, je tam spousta akce, soubojů, příběh také ujde, za mě jasné 4* (70%). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nerada bych se rozepisovala o příběhu - protáčet oči při každém použití fantasy klišé mi stačilo jednou. Co film zachraňuje, to jsou relativně dobře zvládnuté akční scény. Ben Barnes je potěcha pro oko, i když z rolí chlapců vyvolených osudem už poněkud povyrostl. Je to ovšem Jeff Bridges, kdo má tu čest pronášet vtipy, které se strefují do levných fantasy příběhů a tudíž do filmu samotného. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo, jak píše flanker.27. Ne že by to bylo vyloženě špatné, fantasy je docela chytře vymyšlená, s pár ozvláštňujícími prvky, nechybějí ani od Jacksonova Pána prstenů tak oblíbené zasněžené vrcholky hor, hluboké zelené lesy a dravé bystřiny. Ale celé je to takové - měl jsem celou dobu pocit - nedotažené, některé motivy chtělo víc utáhnout, dotáhnout a zpevnit, aby z toho nevylezla jen jalová historka. Možná je to dáno samotnou zápletkou, jež má dobré pozadí a historii, ale reálné současné provedení a pomsta nějak kulhají. A mocná čarodějka podlehne kámošce a jednomu šutráku? To bylo jako vše? Možná i od soubojů a akce jsem čekal víc . Ne že by jich bylo málo, ale zase - tak nějak bez nápadu, choreografie, nápadu. Celkově je však film pohodový, příjemně se na něj kouká, mladá čarodějka je pohledná, Jeff Bridges se svými cynickými hláškami skoro k sežrání. A pak hodnoťte. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce - Atlas] Hláška s cikánem rozštípala nejen mě ale i celé kino. Kdyby při druhé scéně se zavřeníma očima dostala HOPRDOX, stal by se film poměrně dobrou komedií. To se však nestalo. Takže nakonec velice průměrné fantasy, na které člověk hodně rychle zapomene. Škoda. S odřenýma ušima 3*. 58% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tuctová fantasy s neoriginálním a nezajímavým příběhem spolu se špatným provedením, ať už, co se průměrného vizuálu týče, tak špatné atmosféry a slabého zakončení. Jediné plus by bylo dobré herecké obsazení, ale i Julianne mě tu po herecké stránce nenadchla a i oblast výkonů nakonec spadá do průměrnosti. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Děj hloupoučký, padouši hloupoučcí (tady to nezachraňovaly ani všechny ty výstřihy sličných čarodějnic), hrdinové vtipní. - a jelikož já se bavím ráda, tak to nebyla ztráta času. Něco podobného jako Jeníček a Mařenka Lovci čarodějnic, je to kravina, ale aspoň se u toho člověk pobaví. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale povedený film se slušnými záběry na akce a povedeným příběh, spokojenost je malá ale je tam. Hodně věcí se mohlo vyhoupnout víš ale i tak super. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Stejně rychle, jak se ve filmu objevila zima, stejně rychle zmizel i John Snow..:D První hvězda za Jeffa, půl hvězdy za pěknou hodnou čarodějnici..A zbytek za parádní záporáckou hlášku.. "Budu... vás...strašit." Bububu. A nepřidal tomu ani odfláknutý konec.. 35% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No, je to pohádka pro děti, takže budu shovívavý a dám třetí, možná by se mi to jako klukovi líbilo, vizuálně to bylo místy docela hezké. Ale dějově to bylo slabé a ke konci čím dál tím víc slabší. Sice to nebylo přímo typicky americké, možná kvůli panu Bodrovovi, ale nebylo to ani ruské, nebo evropské, bylo to takové... nijaké, přeplácané, zmatené, asi jako hudba, která k tomu hrála. Zlá Juliána byla jako vždy fajn, ale třeba Michelle Pfeiffer ve Stardustu byla nesrovnatelně lepší... i hezčí. Co dál - šišlající Bridges ještě ušel, ale nebavil mě ten páreček mladých podvraťáků, tedy čarodějnických míšenců prvního stupně. Mladá to před filmováním trochu přepískla se solárkem i makeupem, takže by se typově hodila spíš do porna, no a mladýmu by zase sedla spíš role v nějaký sračce od Dietla nebo Svěráka, divnej týpek, takovej socialisticky československej, nebo co... Sakra tomuhle přece nedám tři hvězdy! A nebo jo. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Směs nejrůznějších fantasy inspirací od Zaklínače po Harryho Pottera ještě není zárukou kvalitního filmu. O to víc taky zamrzí fakt, že byl k dispozici slušný rozpočet a poměrně zvučný herecký ansámbl. Paradoxně se ani nedá říci, že bych se vyloženě nudil, ale zoufale šablonovitý příběh mi zkrátka nedovoluje jít s hodnocením výše. Bohužel nedokážu posoudit, zda je slabší už knižní předloha nebo se špatně vyspal až najatý scénarista. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Draci, čarodějnice a jiné potvory, dvojnásobný důraz na sedmičku, farmářský synek, co k hrdinství přišel a jeho mentor, nevrlý rytíř s dobrým srdcem. A samozřejmě láska. K tomu dobří herci a dobré triky. Je to pohádka a jako pohádka to funguje. Na nic víc si film vlastně ani nehraje, takže jsou přítomna všechna žánrová klišé a o průběhu a konci není pochyb. Ale to vlastně platí o všech pohádkách, pokud nepočítáme v depresích se utápějícího Andersena, tudíž to vůbec nevadí. Nic, na co by se vzpomínalo, ale pokoukání je to pěkné. 70% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem tehdy viděl trailer v kině a říkal jsem si "Ne, ode mě peníze nedostanete." V době izolace a Netflixu jsme ochotný experimentovat prakticky se vším a víte co? Sedmý syn vlastně není vůbec špatný. Naopak. Byl jsem velmi příjemně překvapen, jak je to vlastně dobrý film. Áčková produkce, parádní vizuál a samozřejmě výborní herci. Bena tedy neznám, ale sympaťák, Kit naštěstí si nezahraje dlouho a Jeff Bridges je k sežrání. Jeho přehrávání a akcent je naprosto vynikající. Julianne Moore tyhle mrchy jdou na stará milf kolena a Alicia Vikander je třešničkou každého filmu. Samozřejmě si Sedmý syn půjčuje tady od Honu na čarodějnice (2011), támhle od Barbara Conana (1982), tu od Warcraftu (2016) a támhle od dalších fantasy světů. No a vlastně no a co. Já si film užil a mytologie světa je kupodivu sexy a dává mi smysl. Takže za mě příjemné fantasy a třeba si ho někdy i pustím znovu. (70 %) ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Pěkně provedený a neokoukaný fantasy příběh. Na můj vkus je to bohužel převelice sesekané a příběhu by prospělo více volnosti klidně na dva díly, nebo lépe řečeno, kdyby si stopáž prohodil se všemi díly hobita, prospělo by to převelice oboum filmům. Rád bych viděl druhý díl, nebo aspoń "UNCUT" verzi. Fanouškům dobrého fantasy jde jedině doporučit. Narozdíl od jiného nedávno uvedeného a shlédnutého fantasy (http://www.csfd.cz/film/236436-drakula-neznama-legenda/) toto lze považovat za opravdu zábavné a povedené fantasy s nezkaženým nápadem.. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Sedmý syn sedmého syna určitě mohl nabídnout více, než nakonec předvedl, ale potenciál jeho jednotlivých složek, ať už je to zajímavý námět, jemuž by slušelo udržet rovinu vyprávění v temnějších barvách, nádherné čarodějnické postavy, jež by zasloužili větší prostor, nebo vrcholná střetnutí mezi dobrem a zlem, kterým by prospěla vyšší míra nápadistosti, zůstal bohužel nevyužit. Přesto nejsem zklamán, protože celé to dobrodružné pohádkové vyprávění s trochou nadhledu a vtipu mě dokázalo pobavit, a vůbec ne špatně. 65 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Fantasy nemam rad, ale tentokrat som sa na to celkom tesil vdaka solidnym trailerom a Jeffovi Bridgesovi. Lenze vysledok je sklamanim. Je to neskutocne uponahlane. Film skace z jednej sceny na druhu vdaka comu im chyba aspon stipka atmosfery. Celkovo ten fikcny svet vôbec nefunguje. Je tam milion priser, ktore sa len na chvilu mihnu a nasledne su znicene. Hlavne postavy su tiez odflaknute, takze vas je ukradnuty ich osud. Ben Barnes je nezaujimavy rovnako ako jeho lubostna linia a Jeff Bridges sa snazi byt po cely cas natolko cool az je otravny. Jediny kto tu akotak obstal je Julianne Moore, ktora si svoju zaporacku celkom zabavne vychutnava. Akcnych scen je tu mnoho a su celkom rôznorode, ale vo vysledku pôsobia dost sterilne a nudne. Co dost zamrzi, lebo podla velkolepej vypravy a dokonalych trikov vidno, ze film stal kopec prachov. Dalsim plusom je nadherna kamera vdaka ktorej si tie pekne obrazky mozete vychutnat. Lenze to je dost malo a len kvôli nim sa film neoplati vidiet. 4/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velká škoda u tohoto filmu. Příběh by to i mělo víceméně zajímavý, vizuální stránku až perfektní, jen ho naprosto strhávají dialogy a celkově "nudná" atmosféra, která nedokáže diváka pořádně strhnout. Fantasy pohádka dobrá, fantasy film ale ne. ()

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama