Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Recenze (615)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dobrej fantasy film tu hodně dlouho nebyl a ani tento film nevystoupil z řady, aby to změnil, Klasický schéma, žádný výrazný herecký výkon, nic, co by mě nějak extra překvapilo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Když už se člověk těší na nějakou fantasy, tak se někde v Dementově natočí taková brutální sračka, že jsem při sledování musel zamačkávat slzu lítosti smísenou se slzou vzteku. Tenhle brak neměl nic, co by správná fantasy mít měla, nemluvě o tom, že ani z filmového hlediska tam nebylo skoro nic dobře. Ostuda! 15% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Krásná atmosféra, krásné čarodějnice i Julianne a jí se teda klaním, skvělý Bridges a tady končíme ve výčtu dobrého. Film mě opravdu zklamal - nepřináší to nic nového, přijde mi zbytečné něco takového točit a už vůbec na to chodit do kina. "Jsi sedmý syn a zároveň syn čarodějnice, nikdo takový neexistuje" ... no vzhledem na pravděpodobnost výskytu těch potvor se tomu celkem divím. ... ČSFD projekce Atlas ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Vskutečnosti ne fantasy (velko)film, ale česká pohádka, ve které kdovíproč mluví Bridges a Moore anglicky. A jako typická česká pohádka to není o nic horší (ani lepší) než ostatní typické české pohádky. A k tomu nejlépe využité ratingově povolené "fuck" od První třídy. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nenechám strhnout a nebudu hodnotit film podle předlohy. Ta byla jen v hodně málo věcech originální a většinu filmu jsem si říkal: To už jsem někde viděl/četl. Nicméně musím uznat, že film si mě udržel od začátku do konce, a dokonce mě bavil. Bylo tam pár dobrých hlášek, sympatičtí herci, kteří své role dle mého celkem zvládli, obstojná akce a celkem zajímavé zrůdičky. Jelikož je tohohle žánru poslední dobou jako šafránu a svět patrně zapomněl, jak točit poctivé fantasy filmy, budu milosrdný a tomuto filmu přilepším. Knihu ale rozhodně číst nehodlám. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji o tom, že měli tvůrci velké ambice udělat áčkové fantasy, které vydělá několikanásobně víc, než vynaložených 100mil USD. Triky, obsazení, lokace...všechno na velmi solidní úrovni, příběhy o čarodějnicích a jejich lovcích teď táhnou, scénář je netradičně nepitomý...přesto se to tak úplně nepovedlo. Přitom oproti třeba Eragornovi, je Sedmý syn ve všech ohledech o level výš. Pokud bych ale chtěl srovnávat s úspěšnými (komerčně) Lovci čarodějnic, tak Sedmý syn není ani trochu cool a zdaleka není tak akční. Což mě třeba potěšilo, ale chápu, že většinu těch, které navnadily ukázky plné akce a potvor, mohl Sedmý syn nudit. Podle mého názoru, přesto jde o velmi dobře zvládnuté fantasy, které prostě jen není dostatečně temné, ani cool na to, aby uchvátilo dnešní mlaďochy. PS: Jeff Bridges, je i ve svých letech schopen utáhnout jakýkoliv film skoro sám. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný příběh, který nepřináší radost ani žal, dojetí ani hněv, napětí ani uvolnění. S neopodstatněnou domýšlivostí si ho pro sebe uzurpovaly digitální triky, aby uspořádaly opulentní, leč ne zcela zdařilé digitální orgie. Na opravdové postavy s opravdovými emocemi a s opravdovými dilematy (neřkuli s nějakým vývojem) tak nezbyl čas - ani prostor ... 2,5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak vôbec niečo, film ponúka previnilé potešenie z toho, že vidí Jeffa Bridgesa a Julianne Moore, ako spolu zápasia pred nespočetnými zelenými plátnami a niekoľkými úžasnými kanadskými kulisami. Dvaja skvelí herci, ktorí na seba zúria magickými palicami a falošným ohňom a snažia sa prežiť v podsvetí hrdinského gýča. 4/10 ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Kite, proč?!... Jinak to zas takovej průšvih nebyl. Efekty se mi líbily mnohem víc než v Hobitovi. Jediné, co mi vadilo, byl "Tusk" - kdyby se ta obličejová maska více hýbala, tak by ten tvor byl uvěřitelnější! Příběh sice nepřinášel nic nového, ale jako oddychovka to docela fungovalo. Ben Barnes je hot - sice jsem si celou dobu myslela, že sleduju Jima Sturgesse, ale dobrý :-D Jestli na to jdete kvůli Jeffovi Bridgesovi, tak je to určitě lepší volba než nedávný Dárce. A Julianne je skvělá, nemám ji dost, takže si jdu dát Still Alice. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Vcelku povededná fantasy s vlastním světem, vlastní mytologií a vlastních postav. Vizuální stránka parádní, hudba bohužel místy vykrádá Pána Prstenů a bohužel závěrečné fighty jsou zbytečně zkrácené a jedna ze scén silně připomíná Bladea III, nicméně za všechny výtky je tu Jeff Bridges, největší tahoun filmu. A pak nejlepší postava Špičáka :-D. Tři hvězdičky a poděkování doprovodu v kině. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Trikově nadprůměrné fantasy, které podráží scénář a přehnaná snaha autorů hrát na dějové zvraty, které se míjí účinkem. Dosti předvídatelné a příběhově stereotypní. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení jsem si přece jenom na Sedmého syna podíval, protože fantasy filmů je velmi málo, a tak jsem si chtěl udělat radost. Zázraky jsem nečekal, tradiční klišé podle roky prověřených osnov mě zde nepřekvapilo, ale ani mi nevadilo. Něco bylo zbytečné, něco si naopak Sergej Bodrov přikrášlil velmi líbivě. Když pominu zmiňovaný průměrný příběh, s jakým jsme se mohli setkat už nespočetněkrát, někdy odfláknuté efekty a některé do očí bijící vady, tak naopak musím vyzdvihnout hudbu (ale nikterak mimořádně), Jeffa Bridgese v roli Johna Gregoryho a zbytečné neprodlužování filmu. Už jsem viděl i horší :). ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Od Sedmého syna jsem čekal další podřadné fantasy a hodnocení na čsfd tomu jen napovídaly, ale ono mi to nakonec nepřišlo až tak zlé. Knížku jsem nečetl a trochu se bojím, že kdybych jí četl před zhlédnutím filmu, tak dám slabší hodnocení, protože i mně jako neznalci knihy došlo, že něco tu je asi o dost uspěchanější, než v knížce. Příběh mi celou dobu přišel takový, že mohl být napsaný líp a že by z toho filmu mohlo být něco víc atd., ale když jsem přepnul do nenáročného modu, tak jsem to byl schopný zkousnout. Ve filmu bylo pár momentů, které mi na chvíli přišly dobré, ale něco mi říká, že na ně asi brzo zapomenu. Vizuál se mi nakonec líbil, za což jsem rád, protože díky němu možná dávám čtvrtou hvězdičku. Hodně lidí si tu na vizuál stěžuje, ale mě vůbec nepřipadal ošklivý a dokonce i ti draci se mi líbily (což neplatí o modrém čtyřrukém asiatovi). Hudbu jsem vnímal, ale nedá se říct, že by mě nějak nadchla. Herci mi tu přišli fajn, ale Jeff Bridges a Julianne Moor ve filmu vyloženě mezi ostatními září. Ještě by se dalo říct, že čtvrtou hvězdu dávám za docela pěkně vymyšlený fantasy svět. Nepřišel mi moc originální, ale vizuálně mi připadal hezký a myslím, že by se z něj dalo vytěžit o něco víc. Někdy se možná dokopu i ke knize, protože od té toho očekávám víc. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Džefralt z Knajpie sice opět huhlal, jako kdyby měl celou dobu držku nacpanou špatně usušeným hovězím, nicméně kladiváře na čarodějnice vystřihl velmi zdatně, zrzavá Můra zase byla správně hnusná a současně vizuálně stále více než přijatelná, pročež jsem zjistil, že z ní dosud dostávám lehký třes do pravého zápěstí (by mě samotného zajímalo, jak dlouho ještě), což mi zde ovšem výborně umožnilo vcítit se do hlavního geroje, kterého zaplaťbuch neztvárnil žádný naolejovaný teplomet, ale stále ještě neiritující Hvězdný prachař. A tak vůbec to bylo celkově koukatelné a nenudící, byť se do toho na můj vkus mohli tvůrci trochu více poNořit. Ale na to (+ teda ještě na to Vikanderovic odpudivé prkno) sral ogr, neb v na nic si nehrající fantasy brakovce necítím potřebu hledat esenci hovna Šalamounova. Takže za 3,5, které zaokrouhluji nahoru jakožto prostředníček vztyčený vůči těm, kteří patrně ze samého nadšení, že konečně uvidí Bergmana ve 3D, nedočetli před zhlédnutím tohoto filmu jeho název do konce a nyní se cítí krutě podvedeni. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Osamote by to bolo síce dosť odfláknuté, ale ako-tak uchádzajúce priemerné fantasy pre decká, no v žánrovom kontexte sa SIEDMY SYN javí tak neznesiteľne tuctovým, nenápaditým a klišovitým, že hádže do hnoja všetku úžasnú prácu tvorcov výpravy a kostýmov. Ani tým postavám sa nijako zvlášť nevenuje, väčšinu času musím sledovať ako sa brblajúci bijec čarodejníc Big Lebowski nenaučil ani za sto rokov artikulovať a už-ani-neviem-koľkáteho v poradí "vyvoleného" sympaťáka s priemerným hereckým nadaním, ako sa za pár dní naučí všetky jeho finesy.. Chvala Bohu za labužnícky odpornú Julianne Moore... Za zmienku potom stojí hlavne mimoriadny cit ruského režiséra pre prírodu a krásne nedigitálne exteriéry - osobitne (a potom už v rámci celého filmu neopakovane) uchváti hlavne úžasná úvodná scéna. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je to opravdu dobré, atmosférické i tajemné, bohužel však vzápětí také, směšné a naivní. Co mi, ale na těchto filmech fakt vadí, je to, že se prostě musí obsadit černoch za každou cenu, stůj co stůj, byť je tam jak, pěst na oko. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nejsem sklaman, ale ani natcen.... Takovy stredni prumner. Na pokracovani to urcite nebude. Ale na jeden zatah se to da. Skoda,cekal jsem bohuzel vic. Ale, porat se to nedotklo kvalit pitomockeho Eragorna... Takze asi, nakonec ready.. dobre utracebej vecer. :) I kdyz opet hromady moznosti utraceneho potencionalu ,spis utopeneho... Ale, na to uz si tak nejak zacinam u podobnych snimku zvykat. Takze uz se o tom ani nezminuju. :] Nejlepsi scena z filmu neni kupodivu finale, ktere uprimne cele hodnoceni schazuje " strasidelne" o par hvezd niz. Ale nalet na mesto, kte tece kupodivu i krev. Coz jde zase o jednu hvezdu nahoru. =) Chlapce, ty jsi carodejnice. No když to není víla! No rulezz... :D ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Je tam hromada negativních věcí, které film sráží, ale Bridges to drží nad vodou a není to tak bezkrevné, jako třeba Eragon. Taková oddychovka na jedno podívání. Co si však nemůžu odpustit zmínit, tak Julianne Moore tu byla NAPROSTO PŘÍŠERNÁ!!! Tak špatně hrát jsem ji neviděl nikdy, působila ochotnicky a uměleji než postavy z Troškových pohádek. ()

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama