Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (615)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

... a hodnocení strmě klesá... A není se vůbec čemu divit. Sedmému synovi, i přes značný potenciál, chybělo vše od smysluplného scénáře (skoncování s čarodějnicí mi připadalo jako "rychle tam pojďme něco hodit, ať se vejdeme do minutáže", o jejích monolozích ani nemluvě...) přes sympatické hrdinky (Julianne Moore jsem již maximálně přejezená a ta mladá vypadala, jak kdyby do pěti počítat neuměla) až po podmanivou hudbu (Giacchino ani Gregson-Williams holt už asi byli obsazení). Nuže alespoň že ta vizuální stránka byla koukatelná a (SPOILER) Harington ve filmu skončil stejně rychle jako začal. Minuta navíc jeho věčně utrápeného výrazu a šla by další hvězda dolů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že bez Crosbyho Malkin nemá šanci. S mečováním se nám poslední dobou roztrhnul pytel, bohužel ani syn numero sedm kinonabídku posledních týdnů nijak nerozsekal. Copak nápad, ten se mi líbil podobně jako výstřih cérečky paní Malkinové, ale proč se s ním víc nepracovalo? Vykreslení čarodějnických kategorií bylo odfláknuté víc než moje ranní hygiena a závěrečný souboj? Z něj jsem měl pocit, že kdybych tudy býval měl cestu, složím je všechny polívkovou lžící. Jo Jeff by si měl buď nechat vyměnit zubní náhradu anebo začít svoje role rozlišovat aspoň podle toho, že už je v jiném filmu. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ben Barnes je pěknej chlap a sympaťák, i když tedy dlouhé vlasy mu sluší víc. Jeff Bridges je malebný stařec mávající kolem sebe hořícím klackem s veškerou vehemencí, kterou mu praskající klouby dovolí. Julianne Moore nás bude strašit. S tím make-upem nejspíš skutečně bude. Do Jona Sněha dost rychle vstoupila temnota a nastalo tání. Alicia Vikander by si měla mýt ruce. Na pracně naučená pravidla je dobré rychle zapomenout a hlídat si talismany je životně důležité, pokud vám po koulích, nebo aspoň po tom talismanu, jede jak slepice po flusu čarodějka, ze které se vyklube tetka, jíž před lety k smrti vytočila matička vaše drahá. Skutečnost, že naštvaná ženská umí být pěkná saň je tu sdělena natolik po lopatě, že to pochopí i průměrný americký divák. Ti draci sami jsou luxusní. Tolik k pozitivům. Negativa - tak nějak to, o čem to celé bylo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jeffa Bridgese, tak by byl Seventh son sračkou úplnou... s ním to bylo aspoň snesitelné. Dokonce i Julianne Moore mi přišla nezajímavá. Ale jinak pejsek s kočičkou vaří dort, přimíchají hezkou tvářičku Alicie Vikander pro kluky, pár minut Kita Haringtona (čti Jona Snowa) pro holky a biják je na světě. :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je téměř nemožné bojovat s démony s mokrýma nohama." Tak to já bych Přízraka, tedy tvora šesté úrovně, sejmul i s nohama ve škopku s vodou. A takový Hrůzoděs by to ode mne taky schytal, i když jsem pouhým prvním synem prvního syna a lovec duchů Gregory by si mne nikdy za pomocníka nevybral. To je dobře, protože si nerad nechávám motat hlavu od čarodějek a poletující draci nad hlavou mě taky moc nebaví. Já prostě nemám žádnou fantazii a patrně proto se svým hodnocením zákeřně mstím všem, kteří své fantazie dokáží natočit. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne sa mal film odstať do kín v januári 2014, kvôli prieťahom v natáčaní sa však premiéra posunula až na rok 2015. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama