Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (615)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, u které se nezbavím dojmu, že se z ní dalo vytřískat mnohem víc. Na snímek jsem se koukl hlavně proto, že jsem chtěl vidět Jona Sněha. SPOILER → Jeho osud byl bohužel definitivně spečetěn asi v 11 minutě. ← SPOILER Nahradit ho měl někdo tak nesympatický jako Ben Barnes bezesporu je. Na Big Lebowskiho se koukalo o poznání lépe, protože pronášel vtipnější hlášky, než ve stejnojmenném snímku. Akce byla natočena moc pěkně. Jen by nejeden divák čekal, že největší řežba bude standardně na samém konci. Nikoli asi ve 2/3 a závěr bude těžce odfláknut. Příběh je super stupidní a zcela prázdný. Na kráse mu mírně přidává poměrně příjemné okolní prostředí. Zkrátka a dobře, bezprostředně po zhlédnutí už nebudete vědět, co že jste to vlastně viděli. Vyloženě pocit zhnusení jsem u sebe ale také nezpozoroval. Já bych to viděl na pěkné 3 *. Fantasy nevyhledávám, ale tento kousek mě vyloženě neurážel. Současných 54 % kupodivu celkem odpovídá. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jeffa Bridgese, tak by byl Seventh son sračkou úplnou... s ním to bylo aspoň snesitelné. Dokonce i Julianne Moore mi přišla nezajímavá. Ale jinak pejsek s kočičkou vaří dort, přimíchají hezkou tvářičku Alicie Vikander pro kluky, pár minut Kita Haringtona (čti Jona Snowa) pro holky a biják je na světě. :D ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

Prachbídný a laciný potomek mého jinak velmi oblíbeného žánru. Námět by zřejmě ještě nemusel znamenat totální fiasko, kdyby ho popadl za sedmero pačesů schopný scénárista. To se, bohužel, nestalo, a tak se náročnější divák nemá "na co" koukat a trpí víc než čarodějnice ve stříbrné síti. Už couvající dorůstající krvavý úplněk v prvních minutách hovořil za vše - následovaly mraky fádních či nelogických scén a přes klasický mustr "vše se přes noc naučím, když to ten přede mnou za 10 let nezvládl", se pronudíme až do finále, samozřejmě láska hory a stvůry přenáší a za každým dobře mířeným tnutím nefalšovaná falešná hláška (právem utrápeného) Jeffa Bridgese. Zábava pro náctileté žrouty popkornu, nikoli pro vyznavače fantasy. 50% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Těžce nevyrovnaný film. Děj klasický fantasy průměr a navíc předvídatelný jako průjem po kari, víc jak polovina scén příliš zkratkovitých nebo těžce natahovaných, některý rozhovory jsou jako z pohádek od Trošky, dementně vnucená love-story aby měli teen slečny u čeho vymačkávat muffíny, akce je taková podivně nezáživná a na druhou stranu vynikající vizuální ztvárnění a ještě víc borco-vynikající skvělý Jeff Bridges (jako vždy), který hlásí o stošest. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdy, ale bojím se, že by mě v noci přišel strašit Jeff Bridges a proto dám o jednu hvězdu navíc. Ha ha ha ha. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečná fantasy, která se samozřejmě nemůže rovnat s takovými velikány jako například Hobit, ale úrovní někde k Hněvu Titánů asi pasuje. Jsem si vědom faktu, že mé hodnocení je vysoké hlavně z důvodu, že jsem Sedmého syna viděl v kině. Akce je fajn a vidět Lebowskeho, kterak mlátí chlapa půlitrem do hlavy se jen tak neomrzí. 40% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a v Hollywoodu v USA a ve Vancouveru v Kanadě. Filmovalo se i v České republice. (willy1)
  • Hora vo filme sa volá Pendle Mountain podla Pendle Hill, hory v Anglicku, z okolia ktorej pochádzali dvaja ľudia, ktorí boli v roku 1612 súdení za čarodejníctvo. Malkin (Julianne Moore) je s najväčšou pravdepodobnosťou pomenovaná po Malkin Tower, dome, v ktorom žila Demdike, jedna z čarodejníc súdených v roku 1612 v Lancashire. Malkin bolo v tomto období a v tejto oblasti tiež synonymom pre slovo "exkrement". (Astonko)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama