Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 1

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

I když se nemůžu rozhodnout, co jsem to vlastně viděl a kdo byl ten chlápek, musím dát plnej počet, páč mě to přikovalo k sesli. Ale jinak mám asi radši westernovou přímočarost a jednoznačnost, než tyhle hrátky s myslí.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Jo a ještě něco... Proč mu ten doktor pak řekl, že na ostrov nikdy s žádným parťákem nepřijel?

To jen, aby ho dostal do majáku, v domnění že půjde parťáka zachránit, aby ho pak mohl konfrontovat s pravdou?

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Včera jsem poprvé viděl tenhle film. Chci se zeptat. Chápu správně, že ten požár založila jeho žena.. Na základě toho se pak přestěhovali k tomu jezeru a on z toho požáru viní sebe, protože to byl vlastně ten moment kdy měl své ženě sehnat pomoc, což neudělal a skončilo to jak to skončilo?

Tedy vidí to tak, že jeho rodina ten den kdy byl ten požár vlastně "zemřela" a může za to on (že své ženě nepomohl) a proto se označil za žháře i přesto, že požár nezaložil?

Co mi však nesedí je, kde vzal tu myšlenku, že to udělal chlápek s jizvou přes obličej?

A co mi nejvíc vrtá hlavou je proč sakra nechal vybouchnout ten auťák?

 

Jako četl jsem i teorii, že měl vlastně celou dobu pravdu a experimentují tam na pacientech s tím, že jeho žena umřela při požáru, který on založil, protože je žhář (viz. to auto) a on nikdy žádné děti neměl... Což prý potvrzuje fakt, že nikdy neviděl svým synům do tváře, než mu byli ukázáni na fotkách. Jedinou osobou, které viděl do tváře je tak jeho "dcera", která ale měla tvář té židovské holčičky Dachau. A celá ta scéna u jezera je jen projekce, kterou se mu snažili dostat do hlavy (experiment).

Proto mu taky řekl ten doktor v majáku: "Proč jsi tak mokrá Dolores." Což bylo to samé co on řekl své ženě u jezera.

Ale této teorii moc nevěřím.. Nebo možná jen nechci.

packa

packa (hodnocení, recenze)

k4n9ur

Vrahové.. mrtvoly... a tak dále... Dále pak jsou barevné, širokoúhlé, zvukové - podob je tam spousta! Prostě na ČSFD je možné vše ;-)

 

SPOILER! Pro mě "nejpodobnější" je Angel Heart. Hlavní hrdina složitě pátrá po tajemném bastardovi, aby se postupem času ukázalo, že oním bastardem je on sám... Tímto zdravím do nebe (pekla?) Alana Parkera.

k4n9ur

k4n9ur (hodnocení, recenze)

Neviděl jsem všechny ale, čím se alespoň jeden film z těch “Podobných” podobá ostrovu?

Zmrzlá zem (2013)
Zodiac (2007)
Hannibal - Zrození (2007)
Šílení (2005)
Zodiak (2005)
Podezření nula (2004)
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy (2004)
Strach.com (2002)
Hannibal (2001)
Vraždy podle Jidáše (1999)

na příspěvěk reagoval packa, HonzysKISS

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Prosím, pokud někdo četl knížku, je to tam ukončené stejně? Že Andrew vědomě na konci spáchal sebevraždu a nechal se lobotomizovat, přestože si vše už uvědomoval? :)

ManiLayak

ManiLayak (hodnocení, recenze)

Všimnete si, že voda a oheň hrají v Shutter Island dva důležité prvky. Voda, protože děti Andrewa se utopily v jezeře. Budete pozorovat, že voda dělá Andrew / Edward velmi nepříjemně po celém filmu. Jeho mysl blokuje vodu co nejvíce. Oheň, protože byt byl spálený. Jeho mysl nezabírá oheň, protože se neviní za požár v bytě. On obviňuje fiktivní postavu nazvanou Andrew za to.

 

Když Chuck dostane její vodu, zjistíte, že nemá v ruce sklenici. Zatímco zpočátku si myslíte, že je to její bláznivost kopání, ukázali jsme jí, že drží prázdnou sklenici. To je Edward / Andrew potlačující vodu. Pamatuješ, že voda je jeho nepřítel? Tento pohled nám dává nahlédnout do jaké míry Andrew / Edward nemůže obstát ve své realitě.

úplné vysvětlení

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Opravdu jeden z nejlepsich snimku co jsem v zivote kdy videl. Bomba

Astonko

Astonko (hodnocení, recenze)

Prosím, neviete čo mala znamenat tá prvá veta na papieriku čo napisala Rachel? Tá o The law 4...

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Kincl

Ak si to dobre pamätám (ale musím to skontrolovať), tak kniha končí odhalením jeho identity ako Laedisa, tak mi to príde jednoznačnejšie.

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Zikus

Pretože si myslel, že je detektív, a ide vyšetrovať prípad na ostrove... Ako ináč by sa mal detektív dostať na ostrov ak nie na lodi?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Zikus

Niekde ten príbeh predsa musí začať. A najhraničnejšou scénou, od ktorej sa môže odvíjať takýto príbeh je cesta na ostrov. Hlavne ak sa má  cestou stretnúť so svojím "novým parťákom". Bolo by divné, keby išiel každý sám- hlavne ak existuje jediný spoj, alebo ak by sa príbeh už začínal na ostrove. Vyvolalo by to hneď z úvodu rôzne otázky a kritiku amatérskeho prístupu k príbehu. Navyše aj kniha začína plavbou na Shutter island, takže predlohy sa Scorsese držal.

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Zikus

Dobrá otázka. Podle mě se Scorcese snažil z toho všeho udělat dost nejednoznačný příběh a třeba se asni nechtěl moc držet knižní předlohy :) bůh ví.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Bombovej film Martin Scorsese naservíroval opravdový luxus který vám dá v závěru pěkný K.O úžasný Leonardo DiCaprio a Ben Kingsley, jednoznačně film který musí každý vídět.

Uživatel krabsimon smazal svůj příspěvek.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

kluzo

V to dúfam aj ja, ale pri tom veku je už potrebné počítať so všetkým. Vyzerá ale čiperne, tak aspoň Silence by ešte mohol stihnúť.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

hypnos11

Tak na Silence sa veľmi teším, len aby už konečne začal točiť, nejako sa to naťahuje a kde nič, tu nič.

na příspěvěk reagoval kluzo

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama