Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 2

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Diskuze

gaboo.s

gaboo.s (hodnocení, recenze)

Madsbender , wincko , denulik

dicaprio bol blazon, chceli ho vyliecit, to je oficialna verzia, rozna verzia moze byt len za koniec, kde dicaprio povie tu vetu ruffalovy a tým naznaci ze si to mozno vsetko pamata ale nechce s tym uz viac zit tak ide dobrovolne na lobotomiu

na příspěvěk reagoval runner85

Uživatel gaboo.s smazal svůj příspěvek.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

wincko

Na tom niečo bude, stokrát opakovaná lož sa nakoniec zmení na pravdu. Podľa mňa je pomerne jednoduché urobiť z človeka blázna a vsugerovať komukoľvek takmer čokoľvek, náš mozog je tak nespoľahlivý orgán. Prikláňam sa síce k názoru, že bláznom bol, ale stojí za zamyslenie, či by bol taký veľký problém ho o tom presvedčiť v opačnom prípade.

na příspěvěk reagoval gaboo.s, gaboo.s

wincko

wincko (hodnocení, recenze)

Madsbender

Je to zaujímavá myšlienka, to by ale musela hrať na ich strane a stále je tu Andrew Laeddis. Na druhej strane, práve ma napadá, že ak aj naozaj nebol blázon, nezabil svoju ženu a bol skutočným vyšetrovateľom, mohli tú hru hrať viac krát, s tým, že si to nepamätal podobne ako "bláznivý" Teddy, až kým ju nevypilovali do detailov a z neho toho blázna spravili. Teraz už naozaj neviem čo si mám myslieť, vzdávam to :D

na příspěvěk reagoval denulik, gaboo.s, gaboo.s

wincko

wincko (hodnocení, recenze)

VanMagnifico

Veď práve, Rachel Solando je anagram jeho manželky Dolores Chanal, keby existovala, myslím, že by to bola veľká náhodička... Ale ono je to v podstate jedno, každý si nájde to svoje a v tom je čaro tohto filmu, takto dokonale sa pohrať s divákom, to sa len tak často nevidí, palec hore :)

na příspěvěk reagoval Madsbender

VanMagnifico

VanMagnifico (hodnocení, recenze)

wincko

To s tebou soulasím, ale na druhou stranu tu máš Rachel Solandovou - bývalou lékařkou, se kterou chtěli udělat to samé. Sudenta Moyese, na kterém taktéž dělali pokusy. Tajný vzkaz od jedné s pacientek- RUN! Proč mu Chuck už na lodi sebral cigarety a cpal mu svoje? To mi jaksi nepasuje do vaší verze...Ono to spíš opravdu vypadá, že film prostě v tomto ohledu není jasně vyhraněný. A ať už je někdo zastáncem jedné či druhé verze, tak si myslím, že obě verze se dají obhájit.

na příspěvěk reagoval wincko

wincko

wincko (hodnocení, recenze)

VanMagnifico

Po druhom zhliadnutí filmu som bol presvedčený, že bol naozaj blázon. Pochybnosti vo mne vyvolala až táto diskusia, takže som sa do toho pustil do tretice. A podľa môjho názoru je tu veľa indícii, že ním bol... LAW OF4 (Pravidlo štyroch): EDWARD DANIELS-ANDREW LAEDDIS, RACHEL SOLANDO-DOLORES CHANAL. Keby to nebola len hra, aká je pravdepodobnosť, že 4 postavy okolo ktorých sa točí dej, sú dokonalé anagramy. Ďalej nočná mora s jeho manželkou v horiacom byte, krvácala z brucha, čo tiež odkazuje na to, že ju zastrelil, aj keď bol presvedčený, že sa zadusila. Dievčatko z jeho snov, odkiaľ by zobrali fotku, keby to naozaj nebola jeho dcéra? Všetko mal v podstate v hlave dávno pred tým, než sa ho o tom pokúšali presvedčiť. A k tomu záveru, myslím, že už si všetko uvedomoval, a zahral to, aby s tým nemusel žiť a tou poslednou vetou to dal Chuckovi najavo...

na příspěvěk reagoval VanMagnifico

VanMagnifico

VanMagnifico (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl několikrát a jsem zastáncem toho, že byl opravdu normální a byla na něj vykonstruována bouda s cílem, zda je možné ovládnout lidskou mysl(v tomto případě přesvědčení, že je někdo jiný) léky, kterému podávali...Vyvrcholilo to v majáku,kdy se jim povedlo ho přesvědčit , že je Leadiss( i když není), pak omdlel...Jenomže ráno se zjistilo, že se pokus nezdařil...Ta poslední věta má dle mého význam, jestli je lepší žít jako zrůda( to co z něj udělali či udělají) nebo jestli je lepší zemřít jako dobrý člověk (dobrovolně se vydává na nebezpečnou lobotomii a doufá, že ji nepřežije)...Toť můj názor...

na příspěvěk reagoval runner85, wincko

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Ja si myslím, že na tom filme je super práve tá nejednoznačnosť. V podstate si každý môže vysvetliť koniec ako chce a vždy pre svoje vysvetlenie nájde nejaké podporné body pri ďalšom pozretí. Pri koľkých filmoch stoja diváci na dvoch pomerne odlišných pozíciách a sú schopní sa do krvi hádať, že tá ich je na 100% tá pravá? Veľa ich asi nebude, opravte ma ak sa mýlim.

na příspěvěk reagoval Madsbender

len.tilka

len.tilka (hodnocení, recenze)

packa

Aha a jak to vidíš ty? Já nemám ještě utříděné všechny informace, takže to není konečné, pořád nad tím přemýšlím :))

Uživatel len.tilka smazal svůj příspěvek.

len.tilka

len.tilka (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Mm, podle mě byl před příchodem do léčebny opravdu normální a kvůli možnýmu prozrazení se z něj blázna snažili udělat. To závěrečný přiznání zahrál, v poslední naději, že je to součást Chuckova plánu, jak se dostat ven. I tak jsem pochopila tu poslední větu  "CO JE HORŠÍ: ŽÍT JAKO ZRŮDA NEBO ZEMŘÍT JAKO DOBRÝ ČLOVĚK?", že Leo umře jako dobrý člověk = s pocitem, že chtěl zachránit Chucka i pacienty, kdežto Chuck bude dál žít jako svině, která ho zradila a nechala ho tam vyhnít. MŮJ OSOBNÍ NÁZOR, kdyžtak víc sem se rozepsala na profilu filmu. :))

na příspěvěk reagoval packa

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Vzpomněl si až na konci. V posledním záběru dělal blbýho, jen Chuckovi naznačil, že léčba byla úspěšná.

na příspěvěk reagoval Madsbender

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

A čo ak aj zabil svoju ženu a v majáku popritom robili lobotómie? :))))))) Prečo nikto nespojil obe verzie príbehu? Ináč tu už zaznelo určite všetko:)

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Lorelai271

Kto vie či bol s nimi dopredu dohodnutý. Možno mu navrhli, aby zahral divadielko a bude môcť odísť... Fakt neviem. Ten záverečný záber na ten maják bol taký potmehúdsky. Niečo ako: aha, kto s vami vyjebal?

Podľa mňa z neho fakt urobili toho blázna a mal vo všetkom pravdu. Prečo ináč by bol ten maják oplotený a ešte aj strážený, keby to bola len opustená budova? Veď to mi nejde do hlavy... Priveľa hmly, ako na začiatku, celý film bol taký, zamlžený...

na příspěvěk reagoval len.tilka

Lorelai271

Lorelai271 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

To by mě taky zajímalo :D já si myslím, že byl normální a už předem se s tím Chuckem takhle domluvili, protože věděli, že z nich budou chtít udělat blázny, ale ten konec mi tam nesedí. Na to pasuje, že tu svojí ženu zavraždil a rozhodl se skončit život, protože jak říkal, radši zemře jako dobrý člověk, než bude žít jako zrůda, ale proč se tomu teda ten Chuck divil, když byl s "těma zlýma"? :D Nechápu

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Bellas

Bellas (hodnocení, recenze)

Madsbender

však jasné je to tvoj názor a pocity , ja ti to neberiem :)

ja mám Leonarda tiež rada a dosť ma štve, že to tento rok na oscaroch nevyšlo :/

len som nevedela, že pri filme sa musí diskutovať iba o tom aký je úžasný a nemôžem tu povedať, že som z neho sklamaná :)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Bellas

Tak podľa mňa je to najlepšia adaptácia vôbec a divím sa, že nelietali Oscary :-D Ale ja som zaujatý, ako fanúšik Scorseseho a DiCapria, tak som možno neobjektívny.

na příspěvěk reagoval Bellas

Bellas

Bellas (hodnocení, recenze)

Madsbender

pre mňa je to jeden z top spisovateľov, filmy predtým sa mi páčili, ale prekliaty ostrov nie. A to keď som dočítala knihu som sa tak tešila, že to natočia, ale bola som veľmi sklamaná.Asi to bolo aj preto, že som sa tak na to tešila a niako si to prefantazírovala :D

na příspěvěk reagoval Madsbender

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama