Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 1

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 598)

Hippi 

všechny recenze uživatele

Geniální filmařina ve všech ohledech. Skvělý DiCaprio. Při sledování si chtě nechtě vzpomenete na všechny klasické thrillery a horory. Za pár desítek let to bude klasika. ()

wyoming 

všechny recenze uživatele

Caprio je prostě skvělý jako vždy. Sice takový temný filmy moc nemusím a téměř od začátku byla jasná pointa, ale stejně se mi to něčím líbilo. ()

Kessa 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně nepředvídatelný konec a i když nemám ráda DiCapria, tak jsem byla ráda, že jsem ho zkousla a Prokletý ostrov shlédla. Moc se mi líbila kamera. ()

JamesMalat 

všechny recenze uživatele

Golfista vystihl mé pocity naprosto přesně, říkal jsem si jak tohle dopadne??? Potom přila poslední věta a já jsem cítil jak na mě děj filmu dopadá jako kladívko na hřebíky, nemohl jsem to vydržet a pustil jsem si film znovu. Během druhého shlédnutí filmu jsem cítil jak mě jeho genialita ubíjí a já se nemohl bránit, nádherný filmový zážitek, který ovšem není pro každého a myslím si že každý kdo dal 3 hvězdy a méně ho nepochopil :) ()

fuskoric 

všechny recenze uživatele

Šiesty Scorseseho film, ktorý som videl a z môjho pohľadu najlepší. "Imaginárny priatelia" dokážu dať filmu tú správnu atmosféru (Šiesty zmysel, A Beautiful Mind...). Nepochybujem o tom, že ak si Shutter Island pozriem ešte raz , hviezdičku prihodím. ()

MéďaSV 

všechny recenze uživatele

Napodruhé musím zvýšit na plný počet. Navíc ani tentokrát jsem nepochopil všechny odkazy a indicie a opět zůstávám na pochybách, jak to vlastně s hlavním hrdinou bylo-i když se přikláním k jedné verzi, červiček pochybností pořád hlodá..A to mám na těchto filmech nejraději:-) Opravdu vychytaný film pro přemýšlivější jedince-rozhodně žádná oddychovka! ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Ak sa ma niekto spýta : "poraď mi nejaky skvelý mysteriozny film " tak mu poviem ,že toto je to pravé. Leonardo Di Caprio to ako VŽDY zahral na 100% a tento film som si tak užíval. Má to všetko, má to tu správnu atmosféru, správnych hercov. Do konca filmu som nevedel výsledok a dosť ma prekvapil. Často u filmov viem výsledok v polovici alebo rovno na začiatku filmu, ale u tohto nič. Proste super. 95%. ()

Toro8 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Leo pán herec posledných rokov neviem ako je to možné že sa tak vypracoval po prvotných dá sa povedať nie pre mňa príliš blízkych filmoch, v každom prípade som veľmi rád že začal hrať aj na moju nôtu. Shutter island je film podľa môjho gusta tajomný ale logický s nakoniec nie tak presvedčivým a jednotvárnym rozúzlením a tak nechá diváka ešte aj po zhliadnutí polemizovať o tom či bol hlavný predstaviteľ nakoniec vážne chorý alebo to cele bolo iba dobre zahrané predstavenie. Pre mňa jasných 90% dokonca lepšie ako počiatok. ()

Emsii.Jaany 

všechny recenze uživatele

Unikátní dílo. Silná slova? Možná. Čistě subjektivně na mě tento Scorseseho film působil v takovém směru jako žádný jiný před tím, to má, v tomto světě kdy kvalitní tvorba je dost pomíjívý význam, obrovský vliv, kdy divák (já) sleduje snímek se zapálením od A do Z. Skvěle propracovaná a hluboká myšlenka splétá pavičinu událostí, které s každou minutou člověku zapadají do sebe a nakonec ho odrovná závěr, který vyjadřuje vnitří souboj každého z nás a speciálně člověka, který si prošel tím jako Leonardo Dicaprio v tomto díle. Ten předvedl excelentní výkon. Nechávám se tentokrát unášet, ale Leo posunul v tomto filmu herectví na uplně jinou úroveň a tím u mě stoupl ohromnou měrou. Jednoduše... Skvěle napsané podle úžasné předlohy, skvěle zrežírované, natočené a především zahrané. Jediné co bych vytkl, ale co je pouze malá vada na kráse, je hudba, která se občas až příliž vnucuje, ale to jakkoliv neubírá na kráse tomuto skvělému filmu. 5/5 ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se mi těžko hodnotí. Na jednu stranu jsem se nenudila, příběh měl docela spád. Takže bych i uvažovala o 4*, ale hrozně mi vadilo, že konec byl tolik předvídatelnej. Dobře, možná ne ta komplikovanost a propojení postav, ale v podstatě jsem po několika desítkách minut filmu celkem přesně vytušila, jak to celé dopadne. A to mi kazilo požitek z filmu docela radikálně. Takže bohužel dávám 3*. ()

Lucyyys 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film od začátku do konce. Nepředvídatelný děj a konec. Výborný výkon Leonarda DiCapria. Temné, tajuplné až děsivé prostředí. Mě to bavilo od začátku do konce. Je to trochu složitější film a asi je lepší ho vidět dvakrát aby se vše ucelilo. Na mě to všechno fakt dobře zapůsobilo! ()

L_Into 

všechny recenze uživatele

Atmosféra úžasná, ale konec mě zklamal. Poslední půlhodinu jsem si pořád říkala - To nemůže být pravda, tak to neskončí, ještě přijde zásadní zvrat.... a on už nepřišel. Věřím, že pro někoho byl závěr geniální, mě naopak donutil sundat jednu hvězdu. ()

RivenzGS 

všechny recenze uživatele

Zde jsem měl menší obavy z trošku nevýrazného a nezajímavého začátku filmu, který mne teda moc nezaujal, ale postupem času si to divák začne domýšlet a jeví se mu ten děj úplně jinak, než jaký měl dojem při prvních minutách filmu. Můžeme zde vidět v hlavní roli Leonarda DiCapria, který má rozhodně budoucnost v herecké branži. Ti, co film doslova "žrali" už od samého počátku, si ten konec můžou domyslet, ale já jsem čekal něco úplně jiného, a proto mne tento nečekaný konec náramně překvapil a byl jsem z něj nadšený, že jsem se na to musel podívat ještě jednou. ()

kofolik 

všechny recenze uživatele

jasny becko. takhle se s filmovou reci pracuje v parodiich. ta hudba? ty zabery? ty dialogy? doktor s vysilackou na majaku? moje osobni teorie je, ze to zabil sam reziser, protoze tohle by zadnej strihac v hollywoodu nemohl smontovat dohromady. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 93%, - /tenhle film není přímo násilný/scény se zabíjením - krom střílení v Dachau/, nicméně je nepřímo násilný/scény s krví a spol./ - nic co by mi nějak moc vadilo, ale radostí z toho neskákám, ne každý má rád takové emočně/psychicky náročné filmy, protože tohle je ledasco, jen ne odpočinkový film/, + /herci - tandem Leonardo + Mark + Ben + Max + Michelle, akorát stopáž - ani moc, ani málo, hudba - mrazivě chladná, jednoduchá, ale velmi učinná, děj s hlavní pointou - pro někoho banální, ale pro mne výborná/a na poměry USA filmů skoro dokonalá/, atmosféra filmu - to se nedá popsat, to se musí vidět/, hodnocení - mrazivý psychothriller s horor prvky, výbornou zápletkou a dokonale hutnou atmosférou, takhle si představuji mrazivou a vražednou atmosféru v moderním fimu, poznámky - skoro tak dokonalé jako božské Vertigo, na konci filmu divák neví, co si má myslet o zápletce a o filmu, viděno 4x a určitě ne naposledy, pro mne nejlepší Leonardův film/ne pro herecký výkon - tam vede The Aviator/, ale jako celek ()

iceböss 

všechny recenze uživatele

Docela nuda no.. Je to ten film, který asi buď ohromí, nebo trochu zklame. Bohužel jsem ten druhej případ.. 3 hvězdy.. ()

UnCool 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? To nebyl film, ale režisérský koncert. Leonardo mě už asi po třetí přesvědčil o tom, že je skutečně dobrým hercem a dává tak zapomenout na pro mě absolutně stupidní Titanic. Film začal celkem nenápadně jako každý druhý (téma věznic (Tenkrát v Americe, Frajer Luke), psychiatrií (Přelet nad Kukaččím hnízdem)), ale finále filmu vše mění a stává se onou pomyslnou třešničkou na dortu. Lepší psycho thriller jsem zatím asi neviděl... ()

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama