Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 2

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 598)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost psycho,ale určitě výborné herecké výkony ,skvělá režie a výborná temná a napínavá atmosféra dělají z filmu ve svém žánru jedničku. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Film se dá v podstatě rozdělit na dvě části. V té první poznáváme Di Capria jako válečného veterána plného válečných traumat (např. osvobození Dachau), který jako vyšetřovatel přijíždí na izolovaný ostrov s léčebnou kriminálních pacientů vyšetřit záhadný útěk jedné z pacientek. Důvodů, proč to vůbec dělá by se našlo dost, např. by rád viděl jednoho žháře, který v léčebně má být a díky nemuž uhořela při požáru jeho žena, dále si myslí, že se v léčebně dělají pokusy na lidech. Atmosféra spolu s počasím houstne, všichni se tu chovají zvláštně, i když se uprchlá pacientka zase objeví (stejně záhadně jako zmizela), Di Caprio zůstává, protože svého "žháře" nenašel, navíc se tu vynořuje záhada o pacientu číslo 67, o kterém nikdo nechce mluvit a všichni se tváří, že v léčebně je pacientů jen 66. Tato perfektní, mrazivá, místy až strašidelná detektivka je bohužel v druhé části vytěsněna potřebou divákovi vysvětlit to, co už stejně tuší, a to, že s Di Capriovou totožností se to má trochu jinak. Tím vězněm 67 je totiž on sám, bývalý vyšetřovatel, který jako samozvaný soudce zabil (pardon, osvobodil) svou ženu za to, že utopila jejich tři děti. Napětí se v této části vytrácí, vše skvělé vyznívá díky vysvětlení jako halucinace hlavního hrdiny, konec, kdy se Leo zase chová jako své alter ego z první části pak uvrhne člověka nejen k závěrečným titulkům, ale i do zmatku, co to sledoval za "kafkárnu" a která ta část filmu byla vlastně pravda. ()

lenka155 

všechny recenze uživatele

Film je to úplně naprosto bombastický, neuvěřitelně napínavý. Velmi se mi líbilo to temno. Di Caprio hrál opravdu úžasně. ()

JoKeR1 

všechny recenze uživatele

Ak mám povedať pravdu tak asi jeden z najlepších filmov čo som kedy videl.Skvelé prostredie,Leonardo DiCaprio - skvelý herec,nič viac netreba.Presne takýto žáner mne osobne sedí. ()

Nazzy19 

všechny recenze uživatele

Film som videl 3x a až na tretí pokus som pochopil záverečnú scénu. Ide o dosť silnú myšlienku, ktorú je možné si vysvetliť dvoma spôsobmi. Dokonalý film, ktorý treba vidieť... a nie len raz. ()

monulka862 

všechny recenze uživatele

Dlouho si žádný film, tak nepohrál s mou psychikou a logickým uvažováním jako tento film. Naprosto mě pohltil a já jen s šokovaným výrazem seděla v křesle a přemýšlela zda je to možné. A do teď nevím zda ano či nikoliv. Perfektní film! ()

Hextall 

všechny recenze uživatele

Osobne Di Capria príliš nemusím, avšak po takomto výkone, ako v tomto diele mu predsa aj ja skladám svoj pomyselný klobúk. Mám rád filmy, ktoré nútia diváka uvažovať, myslieť, ktoré zapoja aj jeho predstavivosť. Shutter Island je v tomto smere to pravé orechové. Áno, mnoho filmov sa dá pozrieť viac-krát, len preto, lebo sú proste prekliate dobré. Shutter Island sa však dá pozrieť viac krát a vždy z iného pohľadu. Už krátko po jeho prvom zhliadnutí má človek obrovské nutkanie pustiť si ho ešte raz...a znovu sa zamyslieť...čo ak to predsa len je inak ? ()

Pe4Ce22 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý příběh, kde až do poslední chvíle netušíte jak to vlastně je. Trochu bych to přirovnal k "dějovému rozpolcení" u filmu Svět podle Prota. Dobré výkony herců a velice pěkné kulisy. Na druhou stranu je v první půlce děje jedno asi 20ti minutové zbytečné hluché místo a soundtrack trochu pokulhává. Váhám mezi 5ti a 4mi, ale něco tomu prostě chybí. 4 hvězdy ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Občas jsem se ztrácel v realitě a ve fikci ... i když by se dalo říci, že příběh je jasný a průhledný, mno musel jsem u toho přemýšlet, být ve střehu a soustředit se na děj ... film má pěkné scenérie, dobré počasí :) a herci jsou velmi slušní ... a závěr tomu všemu nasadil korunu! Pěkný film ... ()

liroy77 

všechny recenze uživatele

a Bůh pronesl poslední větu a my všichni čuměli jak chudí studenti do rodidel o čem jme to ty dvě hodiny vlastně přemýšleli... ()

Orel222 

všechny recenze uživatele

Film, který mě od prvních momentů vtahoval do děje. Perfektně zpracované psychologické drama a bezchybný DiCaprio. Prožíváte skvělou atmosféru, která je tajemná a finále filmu stále v mlze. Do posledních momentů vlastně nevíte jak to dopadne, jak to bylo, i když už to vlastně víte :) Krásný filmový zážitěk se roztajní závěrečnou scénou na kterou se těšíte celý film. ()

mcac88 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ,ale nějak mě to nezaujalo. Asi jsem zvláštní. Musím však říci, že to má super konec a dobré obsazení. Docela jsem se v tom ztrácel a nakonec jsem jen zíral. Je to průměr z mého pohledu ale tři hvězdy za výše zmíněné přednosti. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Dokonale propracovaný děj, vynikající Leonardo DiCaprio, hudba i kamera. Nutné vidět vícekrát. Po prvním shlédnutí si řeknete "Cože?", při dalším sledujete souvislosti a skládáte si to celé dohromady. Scorsese je na tohle mistr. ()

Paulie93 odpad!

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto: OD 30 minuty jsem se strašlivě nudil a ty ultra levné návraty směr koncetrák dokonaly své. Děs - běs a hrůza ()

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama