Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 1

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 598)

markuc 

všechny recenze uživatele

Cokoliv psat o tomto snimku je vlastne spoilerem. Byl jsem prijemne prekvapen jak hereckym vykonem hlavni postavy, tak celkovym zpracovanim. 4* proto, ze jsem od zacatku tusil, co reziser nechtel, aby divak tusil (jinak ztrati hlavni cast prekvapeni, ale i tak se mi film libil). ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě naladila na skvělé napínavé drama a druhá polovina všechno, co jsem do té doby očekávala, naprosto zbořila. Jako by si tu udělali blázny i z nás. Zřejmě o to tu šlo, ale mě to zkrátka nevzalo. Jestli nás mělo právě tohle oslovit, tak mě tedy ne. První polovina za 5*, druhá s bídou za 1*. Ovšem výkon Di Capria to rozhodně nesnižuje, on je s každým filmem lepší. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá když se někdo snaží mermomoci napodobyt Lynche a nemít k tomu předpoklady. Pěkná stylizace "ostrova" a skvělých posledních 15 minut(škoda, že Sc. nenatočil jen těch 15 minut) donutily zvýšit hodnocení od prvně plánovaného odpadu na dvě hvězdy. Jinak se samozřejmě jedná o mezník kinematografie a stěžejní snímek prvního desetiletí milénia. :) ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Komu se z té atmosféry nesvírala strachy prdel, nechť si dojde laskavě k dotorovi na vyšetření, protože nemá normální rectum! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji svůj oblíbený žánr: mysteriózní. Perfektní film (skoro - pro mě). Po dlouhé době něco, kde s klidem dávám za pět a též něco, kde jsem si hned po skončení pouštěl zpětně scény jak ze závěru tak ze začátku. Famózně zahrané výkony. Před pár lety by mě nenapadlo, jak postupem času začnu mít rád DiCapria._Perfektní ve všech detailech - druhá projekce mi odhalila spoustu záběrů, které jsem napoprvé vnímal jinak. 100% ()

capák 

všechny recenze uživatele

Další nadmíru povedená spolupráce mistrů Scorseseho a DiCapria. Režisér tímhle filmem dokazuje, že ještě zdaleka neřekl poslední slovo, a dává ráznou odpověď všem, kteří tvrdí, že nejlepší léta a díla už má za sebou. Prokletý ostrov je režijně po všech stránkách pečlivě vypilovaný snímek od postupného budování perfektní, často až hororové atmosféry, která je umocněna prací se světlem a stínem, přes kameru až po svižné vyprávění příběhu. Je jen trochu škoda, že jeho pointa je víceméně jasná dřív, než bych si já osobně u podobného filmu představoval. Taky si nejsem jistý, jestli bylo nutné cpát sem řeči o komunistech, které sice možná souvisejí s dobou, ve které se snímek odehrává, ale ne s jeho příběhem. Herecké výkony DiCapria v posledních několika letech jsou pak kapitola sama pro sebe. DiCaprio od dob Titanicu herecky dozrál jak víno a v současnosti patří mezi nejlepší herce své generace a točí jeden zajímavější kousek za druhým. V prokletém ostrově podává opět fantastický výkon a trochu tak zastiňuje i ostatní kolegy, byť neprávem. Prokletý ostrov je i přes pár nedostatků vynikající film, který vás navíc díky závěrečné větě donutí sebrat se do hospody a polemizovat nad jejím významem. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Co je horší? Žít jako zrůda, nebo zemřít jako slušný člověk?" Kdybych Shutter Island sledoval ve stoje, vsadím se, že by se mi velmi často podlamovala kolena. Nemám téměř co dodat, 95%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ještě teď jsem z toho trochu psycho a ptám se sám sebe jak to vlastně skončilo?? Tenhle koncert v podání Dicapria opravdu překvapí. Je to jeden z filmů, kdy to tomu "fešáčkovi" fakt věřím a říkám si, jen tak dál Leonardo!!!! Čert vem ty sladký kecy v Titanicu. Tohle ti sedí!! Prostředí a nádech tajemna v celém filmu tomu dává mysteriózní, skvěle natočenou čtyř a půl hvězdičkovou podívanou!Na 5* tomu chyběl originální soundtrack. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Pre Leonarda DiCapria musel byť rok 2010 z hľadiska kvality filmov, v ktorých si zahral, určite jeden z najúspešnejších, ak nie najúspešnejší v jeho doterajšej kariére. Hoci ma Počiatok, ktorý som videl ešte skôr, po prvej projekcii zaujal o niečo viac, nemôžem tvrdiť, že by Prekliaty ostrov za ním v ktoromkoľvek ohľade viditeľne zaostával. Hlavnou devízou tohto filmu je, ako môže byť vnímavému človeku zrejmé už z názvu, charakteristická atmosféra, ktorá doslova od prvej sekundy diváka pohltí a vydýchnuť mu dovolí až v momente, keď sa pred ním o 140 minút neskôr objavia mená tvorcov. A zabudnúť netreba ani na faktory, ktoré temnú náladu celého príbehu bravúrne dotvárajú - mrazivé prostredie psychiatrickej liečebne a skvelé výkony hereckého triumvirátu DiCaprio, Ruffalo, Kingsley. Ubrať z výsledného hodnotenia čo i len jedinú hviezdu by preto bolo z mojej strany obrovskou chybou. (90%) █ V prípade slovenského dabingu u mňa prevládajú rozporuplné pocity. Na jednej strane vynikajúci Martin Mňahončák ako Mark Ruffalo či Ján Greššo ako Ben Kingsley, na strane druhej nepodarené spojenie Filip Tůma - Leonardo DiCaprio. Dabingový režisérov Štefan Mandžár už bohužiaľ nie je ani zďaleka v takej forme, ako v 90. rokoch minulého storočia. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Když jsem Prokletý ostrov viděla poprvé, tak jsem měla opravdu jen hodně hrubou představu o čem že ten film je a odcházela jsem z kina rozladěná. Po roce jsem se přemohla a zkusila ho shlédnout ještě jednou a teprve při druhém promítání jsem konečně plně Prokletý ostrov pochopila a samozřejmě tím pádem si ho maximálně užila. Scorsese obdivuhodným způsobem tahá diváky za nos, aby pak závěrečně rozuzlení bylo co možná nejintenzivnější. Nemůžu opomenout ani jako vždycky perfektního Leonarda! ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, výborný scénář a režie. Není moc co vytýkat. V průběhu celého filmu nevíte, jak to dopadne a to, jak to nakonec dopadne, by nikdo neřekl. To já rád a tak je stále na co koukat a žasnout údivem a překvapením. Hodnotím 90%. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Film s výborně propracovanou temnou, ponurou, atmosférou. Spousta napětí. Skvělé zakončení. Vynikající DiCaprio. I náckové tu jsou. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšila a také na jinou tématiku, než mafiánskou. Tentokrát se mi stalo to, co jsem vůbec nechtěla. Už v úvodní scéně na lodi mi to celé docvaklo. V dalších minutách jsem si to jen ověřila. Mé dedukční schopnosti nejsou nijak závratné, ale tady jsem měla pocit, že film je plný indicií k odhalení a je velmi průhledný. Napětí z jinak hezké podívané to strhlo na nulu. Také nepatřím mezi skalní příznivce Leonarda, ale z úcty k režisérovi dávám tři hvězdičky. Nenechte si prosím tímto komentářem zkazit chuť a přeji chvíle plné napětí :-) ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Scorsese a DiCaprio nám už v minulosti dokázala že vie poslať do sveta kvalitný film. Prekliaty ostrov nie je výnimkou. Dlhšiu dobu mi trvalo kým som sa rozhodol pozrieť na tento počin. Ľutujem toho do teraz že som tento film videl len pred nedávnom a vyrazil mi dych. Film má niečo do seba čo som už dlhšie nevidel. V sprievode vzrušujúcej symphony no. 3 passacaglia allegro moderato. DOdáva filmu to správe napätie. Prostredie liečebne a samotná liečebňa je zachytený a spracovaná veľmi dobre čomu dávam ďalšie plus. Pátranie po zmyzlej pacientke bolo niekedy nepochopiteľné a vzniklo mi tam pár otázných pasáži. Samotný koniec na výbornú. Film na ktorý si spomeniem aj po dlhšej dobe a rád sa k nemu v budúcnosti vrátim. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť, rastúca s každým pozretím. Vymenovávať veci, ktoré sú v tomto filme skvelé, nemá zmysel, nakoľko je všetko perfektné. Snáď len vyzdvihnem lokáciu a soundtrack, a samozrejme, poslednú vetu. 100% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

No nevím, ale od filmu z DiCapriem jsem čekal víc. Ano, je tu záhada a skutečně nečekané a zajímavé vyvrbení, ale vše mezi tím je nejistá spleť, která působí místy až lacině a hlavně šeredně zdlouhavě. Za jeden z nejlepších filmů bych to určitě nepovažoval. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Filmařská lahůdka, která se vrací k těm nejlepším tradicím a postupům filmu. Do posledního detailu vypiplané řemeslo a umění, které nutí k dalším shlédnutím a objevování dalších detailů, ať už příběhových, či filmařských. Tady prostě není nic špatně, od chytrého scénáře, který rozsívá drobné nápovědy i rébusy, přes skvělé herce (DiCaprio, Ruffalo, Kingsley), luxusní kameru, přesnou hudbu a hlavně precizní režii. Must see film. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zamrazující soundtrack, úžasné herecké trio, fenomenální režisér a filmové téma na nejvyšší úrovni. Napětí napříč celými dvěma hodinami, že by se dalo krájet a konec plný neočekávaných plotwistů a mindfucků, že nad tím budu ještě dlouho skutečně bloumat. Jeden z hrstky snímků, u kterých si hned po prvním zhlédnutí říkáte, zda již nyní nepatří mezi vaše favoritní. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Napodruhé slabší, přesto stále démonicky atmosférické. Pointa, bohužel, byla již v době zvyku jedenáct let vyždímaná na stotřicet způsobů a variant, přesto jí Scorsese ustál. Co ale stále rozmrdává je Teddyho Danielse rodinná tragédie (přímo horor), která dává zapomenout, že vaše tělo umí bez vašeho vědomí dýchat. I na to, že Caprio tady občas přehrává. ()

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama