Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 2

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 598)

Joke_47 

všechny recenze uživatele

Představte si takřka dokonalý film, který jste si takhle představovali jen v těch nejlepších snech... Ale ono je to vážně dost psycho...koukáte, koukáte, hltáte každou vteřinu a najednou divnej pocit - chce se vám pryč...pryč z perfektního filmu, je to na Vás už trochu moc...ne, že by jste se báli, ale vytváří to zvláštní pocit, něco jako deprese...prostě je to na Vás až moc silně působivé... Tak přesně takhle jsem se cítil já... Nádhera, takovéto filmy točit je mým snem! =) ()

Loranna 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thiller s atmosférou tak hustou, že by v ní stála i lžička. Pointa vás ze sedačky asi nevystřelí, protože ji možná uhádnete už v půlce filmu, ale i přesto si vychutnáte (naprosto geniální hudbou dokreslené) prostředí vězeňského blázince obklopeného samou skálou, vodou a jedním majákem, které se střídá s psychoidními výjevy z koncentráku a ještě zbyde místo i na nějaký ten vtípek ("Back up generator failed. Whole place´s gone crazy."). Dokonalý konec s Teddyho poslední větou "Which would be worse...?" pak dal celému filmu ještě hlubší rozměr a mně na tváři vykouzlil křečovitý úsměv. Oh yeah! (btw. DiCaprio je pan herec a já ho s každým dalším filmem miluji víc a víc...) ()

lomikarus 

všechny recenze uživatele

Ano základní nástin zásadního zvratu lze odvodit už z traileru, ano vysvětlení na konci je až příliš doslovné a zdlouhavé, ALE Scorsese válí jako Hitch v nejlepší formě, atmosféra psychiatrické léčebny neskutečná, skvělý herci a technická stránka věci brilantní. Nejlepší sledovat z lehkým tušením závěrečného zvratu už napoprvé, pak je to jako koukat na dva filmy najednou. ()

Zuzato 

všechny recenze uživatele

viděno v předpremiéře v pallace cinemas ve slovanském domě. film geniální dokonce i závěr. ale ta kvalita... nevim co to pallace cinemas oibdržen za zásilku ale nejspiěe to prošlo vodovodním potrubím... ()

huasca 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, pozná se to tak, že když je 3 až 2 hvezdičkový film, tak u něj maluju, když je lepší, tak u něj aspoň háčkuju a když je strhující, tak se čistě dívám jen na film-což byl on. I když se obrat o 180° někdy ve filmech dělá, fakt jsme ho nečekali a psychologové museli fakt 10 minut mluvit, abychom přijali, že nás nešidí. Obě řešená témata - nacistické pokusy , vražda vlastních dětí, vytěsnění nepříjemných myšlenek mě zaujaly. ()

T.S.Garp 

všechny recenze uživatele

Vynikající DiCaprio, vynikající režie. Ze začátku trochu pomalejší rozjezd a přestože jsem nějak tak tušil ještě předtím, než se v tom začal hlavní hrdina trochu motat, jaké překvapení přijde, ten konec a hlavně retrospektivní scéna tragické události, která mi vzala dech, mě docela solidně zarazily do sedačky. Jak řekla trefně moje kamarádka "Ty kráso, to bylo psycho." 8/10. ()

wrána 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky. Skoro celý film jsem byl nadšený, jasných 5, ale konec, konec jsem prostě nedal. Hodně subjektivní, jelikož někoho naopak konec nadchne ještě víc, ale mě to celý film srazilo. Ale dost už o konci, stejně se musí vidět. Tohle je film, kde si krom velice solidní a hutné atmosféry vychutnáte režii, herce (Leonardo je lepší a lepší) a kameru. Některé záběry jsou, no, ne úplně nezapomenutelné, ale rozhodně vám v hlavně nějakou dobu zůstanou. ()

Khare 

všechny recenze uživatele

I když dost možná není pro každého, ukázal se být Shutter Island mou krevní skupinou... Čekala jsem ničím výjimečnou klasiku, která neurazí, ale ani nepřekvapí, a dostala jsem něco úplně jiného. Smekám před koncem, který nesklouzl k nabízenému (a v mých očích lacinému a mnohem horšímu z možných) vyústění a místo toho si zachoval všechnu děsivost předchozího příběhu... Jednoduše skvělá tečka a Teddyho poslední replika... úžasná. ()

yarghoul 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že jako vím přesně, o co půjde. V půlce jsem si byla jistá: no jasně, oni chtěj, abych si myslela tohle, ale já přesně vím, že to bude jinak, pár minut před koncem už jsem nevěděla, ani jak se jmenuju a u závěrečných titulků: "wow.." Temná hudba výborně dokresluje děsivou atmosféru. Doporučuju po filmu zajít na dvojku vína a doprobrat to.. :) ()

Sintiroma 

všechny recenze uživatele

SKvela hra s mysli.Divak nevi cemu ma verit.Tak tohle se Scorsesemu zase povedlo.Libila se mi kamera ktera dodavala filmu komiksovy nahled.Dicaprio je skvely.Aplaus ve stoje. ()

Vozataj 

všechny recenze uživatele

Bylo hned od nalezení papírku jasné, kdo je 67. pacientem, ale až do konce mi nebylo jasné, jak to bude vysvětleno. DiCaprio hraje výborně a jeho poslední věta v tomto thrilleru byla jako máslo na chleba... ()

Leyla 

všechny recenze uživatele

Hutnější atmosféru jsem snad ještě nezažila...trošíčku mi to připomínalo (herní) Silent Hill...paráda...a bála jsem se víc než při většině "čistokrevnejch" hororů. ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Seriózne som mal počas filmu nervy z toho, že vážne neviem o čo tam ide a ťahalo ma to až do konca. Nikdy som nemal rád filmy, ktoré ostatní počas sledovania chápali a ja nie a nevedel som teda o čo tam ide, ale v tomto filme počas neho nikto rozhodne nemôže vedieť o čo tam vlastne ide a na konci sa to krásne vysvetlí. Tento film ma nepustil od obrazovky ani na sekundu, naplno som si ho vychutnal a nedýchal do poslednej sekundy. Bravó ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Na tento film se musim podivat jeste jednou, pak dam nejspis plny pocet. EDIT: Po druhem zhlednuti nemenim hodnoceni a ackoliv se jedna o kvalitni mysteriozni psychothriller, davam ty 4* tak tak. Pri pozornem sledovani neni dej uplne celistvy, ztraci souvislosti a navaznost. Reziser striha sceny dost divoce a i kdyz zpomali, netrefi se. Velkou vyhradu mam k hudbe, ktera tam proste NENI. Samotna husta atmosfera neni bez patricne hudby dostatecne husta. Kazdopadne posledni pulhodina a predevsim poslednich par minut filmu je hustych az az. Coz ovsem neudela predchozi 2 hodiny filmu superpodivanou.. ()

JoKKeR 

všechny recenze uživatele

Začátek je mistrovský,už jenž hudba co doprovazí příjezd na ostrov dává tušit že pujde o něco zcela mimořádného,bohužel po pulce filmu,možná spíš jen konec mě utvrzuje v tom že nejde o tak vynikající film v jaký jsem doufal:-( pro někoho je to výhra ale ja bych radsi kdybysme byly v té prokleté realitě ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti vteřinách mi začal běhat mráz po zádech. Mistrovsky vytvořená ponurá atmosféra. A když jsem se v polovině filmu začínal nudit a chtěl konstatovat, že je to celé nějak přitažené za vlasy, v okamžiku se děj obrátil zcela naruby, což mě položilo na lopatky. Zkrátka další mistrovské dílo Martina Scorseseho... Plný počet nedávám jen proto, že Scorsese natočil přece jen lepší kousky. A navíc mi tady moc neseděl Leonardo. ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film posledních pěti let. Geniální záležitost ve stylu Hitchcocka, prostě p. Scorsese (mimochodem neznám lepšího režiséra) nám opět naservíroval totální bombu bez jediné chybičky. Pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob a obávám se, že dlouho nic tak skvělýho nikdo nenatočí. DiCaprio samozřejmě zase předvedl svoje maximální kvality. Hustá atmosféra plná zvratů, temna, psycha, zla s famózní hudbou. Pro mě jistých 100% ! ()

PlayBitch 

všechny recenze uživatele

Paradni podivana, obzvlast v prvnich dvou tretinach filmu, jeste pred tim nez vsichni odhali, jak se vlastne veci maji. Prostredi pevnosti z obcanske valky na skalnatem ostrove je skvelou kulisou filmu, demoni z minulosti, kteri pronasleduji DiCapria a vyborna hudba vytvareji pekne hutnou atmosferu. Rozuzleni muze nekoho trochu zklamat, ale rekl bych, ze je celkem s citem zahrane a ja osobne jsem spokojen. Davam 9* z 10, pan Scorsese proste umi. ()

mr.sulas 

všechny recenze uživatele

Jsem tu asi jedinej kdo tu pointu nepochopil!Myslím,že se nedá přesně říct jaká vlastně je,jestli ta či ona!Jinak se podle mě každej musí vyprdnout na zbytečný chytračení jak moc je dobrá kamera,či režie a další záležitosti,trochu ten film vnímat a věřím,že si uvědomí,že to byl mazec!Na mě to alespoň tak působilo!A posílat ho hodnocením do hlubin a odpadiště dějin na úroveň průměrných nepovedených snímků je přinejmenším totálně mimo! ()

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama