Reklama

Reklama

Tirant Lo Blanc

  • Španělsko Tirante el Blanco (více)

Obsahy(1)

Proslulý rytíř Tirant přijme pověření byzantského císaře, aby osvobodil Konstantinopol od tureckého obléhání. Vynalézavý stratég a jeho muži se neobávají turecké početní převahy a nezklamou naděje do nich vložené. Umí vítězit a zvítězí. Chtěl by také získat nejcennější trofej a tím je pro něj panenství Carmesiny, dědičky byzantské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se velmi těžko zařazuje. Je to takový erotický snímek, zabalený do středověkých kostýmů a kulis, střižený humornými scénkami a velkou trapností. Jediné co stojí za shlédnutí v tomto filmu je několik opravdu hezkých dívek . Celý film se odvíjí dle scénáře jedné z nich, která říká, že správné ženy mají 3 základní vlastnosti - zvrhlost, chlípnost a nenasytnost. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, k zhlédnutí filmu (vlastně k samotné koupi dvd) mě přesvědčil obal. Když film odstartoval, šeptal jsem něco sprostého ve směru mého vnitřního hlasu, který musel ztratit svou prazákladní soudnost, ale jak se děj odvíjel, začal jsem pozorovat jakousi zvrácenou radost z jeho sledování. Je samozřejmě potřeba říct, že pokud máte averzi k seriálově trikové úpravě, nebudete spokojeni, stejně jako nebudete spokojeni pokud vám vadí naivní scénář a dětsky bezradná režie. Já odpor k podobným filmovým úletům mám, ale zcela neplánovaně a proti veškeré logice musím přiznat, že jsem se bavil a když došlo na scénu, kdy Tirantovi s oběma nohama zlomenýma pomáhají odpanit vytouženou byzantskou princeznu, rozhodl jsem se, že film obdařím alespoň průměrným hodnocením. Výprava tu opravdu není špatná, i když veškerá válečné střety jsou ochotnicky ztracené v záplavě chudobné blamáže a to tak urputné, že mi nezbývá, než tento film určit jako inspirační zdroj Jakubiskovy BATHORY. A přitom, co tvůrcům bránilo udělat z filmu jemně erotické drama (herečky jsou hezké, mladé a po studu ani památky), čistě ze zákulisí dvorních intrik? Prostředí na to bylo dané (zajímavé samo o sobě) a jestli něco zabíjí filmový zážitek, tak určitě scény, ve kterých se identifikuje nedostatek prostředků v rozpočtu. 50% ()

Reklama

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Když někdo dokáže natočit nahou hezkou a mladou holku tak, že vás vůbec, ale vůbec nezajímá, měl by se asi raději věnovat něčemu jinému. Rozhodně by neměl jezdit s kamerou po jednom hradě v jednom kole, snímat slečené staré ženy, bezduché dialogy a trápit diváka pokusy o bojové scény. Scénáristu film podle mne ani nemohl mít... ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Co to bylo?!? Přepínala jsem včera večer čumibednu, mihnul se tam v jednom okamžiku ksicht nějakého hezkého chlapa v historicky působících reáliích, tak jsem sundala prst z ovladače... a nestačila jsem se divit! Chrabrý rytíř Tirant touží přefiknout spanilou princeznu a vo tom to je. Ukrutně dementní dialogy střídají brutálně rozmazané bitevní scény o 5-10 lidech, ale hlavní náplní tohoto dvouhodinového "skvostu" je hekání, hýkání, funění, sténání, prostě šukání. Když se upjatá obstarožní císařovna (či co to bylo za rašpli) při odchodu z místnosti beze slova a bez důvodu zastaví, zvedne sukně a ukáže Tirantovi frndu, je toho na mě moc, padám v křečích z gauče: pode mnou zavřískne kočka, co nestihla uskočit a pes zmateně vrávorá okolo, protože nechápe, co se to paničce stalo, jestli má spustit štěkací poplach nebo mi přinést tenisák. Vyprostím zpod sebe lehce zploštělou kočku, pošlu pajdavého prďolu zpět do pelechu, utřu slzy hysterického smíchu a vracím se na gauč. Naštěstí mě děsně bolí v krku, jsem utahaná jak štětka po 16-hodinové směně a tak mě z područí fascinace odpadem vysvobodí náruč Morfeova. Pokud bych toto "dílo" měla vystihnout jedním slovem, strčím si prst hluboko do krku a znělo by to jako: "Ghluuuááááárhg!" Tímto se veřejně omlouvám Uwe Bollovi za veškeré ostouzení - jak vidno, mohl by natáčet i horší srajdy. 4% za ten Tirantův hezký ksicht, 5% za ten smích, ikdyž skončil záchvatem ošklivého kašle. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Povedať o tomto filme, že je historický by bol hriech. Povedať, že je romantický hlúposť a povedať, že zaujímavý, tak len preto, že nič podobné človek nevidel a dúfam, že ani neuvidí. Jediným historický nádychom sú kostýmy a použité dialógy, ktoré mi ale veľmi vadili. Dalo by sa povedať, že je to film o intrigách, ktoré sú spracované teenegerským spôsobom, kde sa kladie dôraz na ukázanie intímnych partií tela a plodenie potomkov zvláštnymi metódami. Bohužiaľ, to sa mi zdá dosť málo i na krátky videoklip. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama