Reklama

Reklama

Tirant Lo Blanc

  • Španělsko Tirante el Blanco (více)

Obsahy(1)

Proslulý rytíř Tirant přijme pověření byzantského císaře, aby osvobodil Konstantinopol od tureckého obléhání. Vynalézavý stratég a jeho muži se neobávají turecké početní převahy a nezklamou naděje do nich vložené. Umí vítězit a zvítězí. Chtěl by také získat nejcennější trofej a tím je pro něj panenství Carmesiny, dědičky byzantské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

klima777 

všechny recenze uživatele

Dílo Tirant lo Blanc bylo na přelomu 15. a 16. století považováno za přízemní, ba lascivní. Nicméně se jednalo o svébytný rytířský epos a Katalánci jsou na něj dodnes hrdí. Ve filmové podobě se jedná o přepjatou komedii (?) s rozpočtem 14 milionů dolarů. 14 milionů, které snad musel filmový štáb prožrat... Aranda vyměnil svůj pověstný sensualismus za jeho uslintanou, neduživou karikaturu. Netuším, jak by se celá fraška líbila Joanotu Martorellovi. Třeba ano. Jako divákovi se mi tento počin ovšem nepozdává. Nu, ano, bylo to směšné (jaksi nechtěně). Jiná doba, jiný vkus a prapodivný úlet páně režiséra jako malus. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €14miliónovTržby Celosvetovo $2,331,139║ veru čudný film ale náruživý, plný prekvapení, intríg, iskrivosti, zvrhlosti, dopozeral bez újmi /60%/ ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Co to bylo?!? Přepínala jsem včera večer čumibednu, mihnul se tam v jednom okamžiku ksicht nějakého hezkého chlapa v historicky působících reáliích, tak jsem sundala prst z ovladače... a nestačila jsem se divit! Chrabrý rytíř Tirant touží přefiknout spanilou princeznu a vo tom to je. Ukrutně dementní dialogy střídají brutálně rozmazané bitevní scény o 5-10 lidech, ale hlavní náplní tohoto dvouhodinového "skvostu" je hekání, hýkání, funění, sténání, prostě šukání. Když se upjatá obstarožní císařovna (či co to bylo za rašpli) při odchodu z místnosti beze slova a bez důvodu zastaví, zvedne sukně a ukáže Tirantovi frndu, je toho na mě moc, padám v křečích z gauče: pode mnou zavřískne kočka, co nestihla uskočit a pes zmateně vrávorá okolo, protože nechápe, co se to paničce stalo, jestli má spustit štěkací poplach nebo mi přinést tenisák. Vyprostím zpod sebe lehce zploštělou kočku, pošlu pajdavého prďolu zpět do pelechu, utřu slzy hysterického smíchu a vracím se na gauč. Naštěstí mě děsně bolí v krku, jsem utahaná jak štětka po 16-hodinové směně a tak mě z područí fascinace odpadem vysvobodí náruč Morfeova. Pokud bych toto "dílo" měla vystihnout jedním slovem, strčím si prst hluboko do krku a znělo by to jako: "Ghluuuááááárhg!" Tímto se veřejně omlouvám Uwe Bollovi za veškeré ostouzení - jak vidno, mohl by natáčet i horší srajdy. 4% za ten Tirantův hezký ksicht, 5% za ten smích, ikdyž skončil záchvatem ošklivého kašle. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Opravdu neuvěřitelný film. Mohu konstatovat že je to příšerná blbost která stojí zahlédnutí. Nevím, jestli šlo o spiknutí panen nebo o spiknutí tvůrců, že vytvořili něco tak ukrutně podivného. Upřímně dost dobře nechápu, jestli to mělo být něco erotické nebo legračního. Hlavní hrdina byl celkem pohledný, ale chudák z toho vyšel jako největší blbec. Hrozně dlouho se snaží uhnat krásnou princeznu a nejde to. Při útěku od ní z pokoje si zláme nohy a ona se s ním nakonec vyspí za asistence celého dvora. To byla tak neuvěřitelná scéna - to se musí vidět. (soulož alá invalidní přivázaný princ). ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Kulisy pekne, len v kinach to komplet zhorelo. Velka tema /byzantsky cisar, oslobodnie Carihradu od tureckeho oblahnutia/ este neznamena kvalitny film, toto je krasny dokaz : 0 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Příšerná blbost. Nevím, jestli šlo o spiknutí panen nebo o spiknutí tvůrců, že vytvořili něco tak ukrutně dlouhého a nudného. Upřímně dost dobře nechápu, jestli to mělo být jakoerotické či co, ale působilo to spíš asexuálně. Rozum mi zůstává stát nad účastí Charlieho Coxe a připisuji to mladické tupohlavosti. Hlavní hrdina byl celkem pohledný, ale chudák z toho vyšel jako největší blbec. Hrozně dlouho se jí snaží uhnat, nejde to. Při útěku od ní z pokoje si zláme nohy a ona se s ním nakonec vyspí za asistence celého dvora. Konec byl neuvěřitelně přitažený za vlasy. Vlastně to celé působilo jako průměrné historické nůďo, do kterého se scénárista pod parou rozhodl připsat pár "erotických" scén. K smíchu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, k zhlédnutí filmu (vlastně k samotné koupi dvd) mě přesvědčil obal. Když film odstartoval, šeptal jsem něco sprostého ve směru mého vnitřního hlasu, který musel ztratit svou prazákladní soudnost, ale jak se děj odvíjel, začal jsem pozorovat jakousi zvrácenou radost z jeho sledování. Je samozřejmě potřeba říct, že pokud máte averzi k seriálově trikové úpravě, nebudete spokojeni, stejně jako nebudete spokojeni pokud vám vadí naivní scénář a dětsky bezradná režie. Já odpor k podobným filmovým úletům mám, ale zcela neplánovaně a proti veškeré logice musím přiznat, že jsem se bavil a když došlo na scénu, kdy Tirantovi s oběma nohama zlomenýma pomáhají odpanit vytouženou byzantskou princeznu, rozhodl jsem se, že film obdařím alespoň průměrným hodnocením. Výprava tu opravdu není špatná, i když veškerá válečné střety jsou ochotnicky ztracené v záplavě chudobné blamáže a to tak urputné, že mi nezbývá, než tento film určit jako inspirační zdroj Jakubiskovy BATHORY. A přitom, co tvůrcům bránilo udělat z filmu jemně erotické drama (herečky jsou hezké, mladé a po studu ani památky), čistě ze zákulisí dvorních intrik? Prostředí na to bylo dané (zajímavé samo o sobě) a jestli něco zabíjí filmový zážitek, tak určitě scény, ve kterých se identifikuje nedostatek prostředků v rozpočtu. 50% ()

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Když někdo dokáže natočit nahou hezkou a mladou holku tak, že vás vůbec, ale vůbec nezajímá, měl by se asi raději věnovat něčemu jinému. Rozhodně by neměl jezdit s kamerou po jednom hradě v jednom kole, snímat slečené staré ženy, bezduché dialogy a trápit diváka pokusy o bojové scény. Scénáristu film podle mne ani nemohl mít... ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová historická slátanina protkaná poněkud směšnou erotikou. Dávám 1* za to, že mi úspěšně plnila funkci kulisy při práci na PC. Občas jsem zvedla oči a pousmála se. ()

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Dementní hybrid historického románku s erotickým nádechem a telenovely v tom nejhorším smyslu slova. Nešlo u toho vydržet ani do poloviny! ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

no, to teda byl zazitek. prepnuto na to v tv jen ciste nahodou a nechano ze zacatku jako kulisa k praci na pc. neco me ale tahlo k tomu se na to i divat. a kdybych vedel, co nebo kdo to neco byl, tak mu lisknu (: v tomhle filmu je spatne uplne vsechno a dokonce i zabery na hezke nahe mlade holky jsou udelane tak, ze to proste nikoho nezajima. co za bridila natoci hezke mlade divky tak, ze to nezajima hezkeho mladeho kluka (: prikladam to asi senilite pane Arandy, film skutecne pusobi naprosto impotentne ve vsech ohledech, vrcholem jsou bitevni sceny... jedina hvezdicka za vtipne odpaneni a za Charlieho, ktery se aspon trochu snazi a je to sympatak i v tehle chujovince ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se velmi těžko zařazuje. Je to takový erotický snímek, zabalený do středověkých kostýmů a kulis, střižený humornými scénkami a velkou trapností. Jediné co stojí za shlédnutí v tomto filmu je několik opravdu hezkých dívek . Celý film se odvíjí dle scénáře jedné z nich, která říká, že správné ženy mají 3 základní vlastnosti - zvrhlost, chlípnost a nenasytnost. ()

HonzaMag odpad!

všechny recenze uživatele

Proslulý rytíř Tirant si asi odskočil z nějaké telenovely (divil bych se, že si přitom nezlomil obě nohy, jak je jeho dobrým zvykem), sehnal pár kašparů a zinscenoval "bitvu pět na šest" (abych dostál výrazu turecká přesila). Moc toho k vidění nebylo. Bitva totiž byla tak rychlá, že na plátně byly k vidění pouze samé šmouhy a jeden střih, ve kterém našeho udatného hrdinu škrábnul do krku zřejmě ten "nadbytečný" Turek. Během rekonvalescence si vynalézavý stratég postupně zlomí obě nohy ve snaze dostat se pod sukně princezně Carmesině (což se mu nakonec s pomocí společných přátel i podaří). Na závěr si udatný rek vzpomene na proslulou skladbu Na kolena od Ivana Hlase a dá si souboj "na férovku" s tureckým sultánem (kterého předtím rekovi kamarádi férově oslabí). Souboj je to skutečně velmi "dramatický" a proslulý rytíř férově sultána bez meče zapíchne. Karty se zřejmě obrátily, protože v této závěrečné bitvě útočil sultán asi se 2 vojáky, proti cca 10 Tirantovými. A to jsem taktně pomlčel o těch 2 hodinách skvělých dialogů, za které by se nestyděly ani děti v mateřské školce. Celkového výsledku se zalekli i samotní tvůrci, a tak hlavní hrdina v závěru umírá, ve snaze zabránit snad nějakému pokračování. Ale sadomasochisté se nemají čeho bát, protože v telenovelách je přece možné vše :-) Pro ty ostatní mám ale jiné doporučení - prostě utíkejte dokud to jde, co nejdál od tohoto skvostu! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Povedať o tomto filme, že je historický by bol hriech. Povedať, že je romantický hlúposť a povedať, že zaujímavý, tak len preto, že nič podobné človek nevidel a dúfam, že ani neuvidí. Jediným historický nádychom sú kostýmy a použité dialógy, ktoré mi ale veľmi vadili. Dalo by sa povedať, že je to film o intrigách, ktoré sú spracované teenegerským spôsobom, kde sa kladie dôraz na ukázanie intímnych partií tela a plodenie potomkov zvláštnymi metódami. Bohužiaľ, to sa mi zdá dosť málo i na krátky videoklip. ()

lake-lake odpad!

všechny recenze uživatele

to muselo stát peněz, ta výprava. raději to mělo jít na sirotky ... princezna, které neustále teče krev z nosu, a statečný rytíř, který pořád omdlévá - podařená dvojka! a pak stárnoucí, avšak nadržená královna, nadržené dvorní dámy, ač panny, vzdělané v sexuálních hrátkách, nadržená a zlá stará dvorní dáma ... geniálně příšerné ()

Reklama

Reklama