Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pohádkovém světě, v němž kraluje paní Liška (D. Kolářová), se objeví lidská bytost – krásná dívka (V. Žilková). Paní Liška se jí ujme, chová se k ní hezky, ale dívka je nevychovaná a za pomoc nedokáže ani poděkovat. Přičaruje si prince (J. Langmajer) z blízkého království a ten se do ní zamiluje. Jenže královská rodina synově svatbě brání. Pomůže dívce paní Liška i tentokrát? Napraví se dívka a bude svatba? V každém případě v pohádkovém světě, stejně jako v tom lidském, platí poznání, že na prokázané dobro se nemá zapomínat… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Paní Liška byla v našem dětství kultovní pohádkou a nejspíš zrovna tato pohádka stála za tím, proč kdysi moje sestra naší neteři říkala Liško. Nedokážu posoudit, jak bych se na ni dnes dívala bez toho nánosu dětského sentimentu, ale i dnes mi to přišlo neobyčejně půvabné a roztomilé. Role napravené Elišky byla jednou z nejlepších rolí, co Veronika žilková kdy měla, popravdě, jedinou lepší měla v Zapomenutém světle. Langmajer byl půvabný princ, jeho rodiče byli vskutku kouzelný pár a Daniela Kolářová byla jako Paní Liška - víla vyhnaná ze společenství svých sester pro přátelství s lidmi, charismatickou lesní vědmou. Asi jsem opravdu sentimentální, ale Paní Liška je prostě nej, nej, nej ... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No ty vole fuj, do teď jsem lišky docela rád, od teď mám nutkání je otravovat chemickým odpadem z dvacet let zavřené chemičky v jižním Mogadišu, protože tohle je totální studiový děs s asi pěti kulisama ve třech (!) místnostech, z nichž jedna se snaží tvářit jako magický les, druhá jako magické doupě lehce úchylné lesbické vládkyně Lišky a třetí honosný hrad, přičemž to zcela samozřejmě vypadá jako pár namalovanejch stěn. Dialogy jsou snůška hovadin, texty písní jsou nebetyčně debilní a když divákovi předkládají velká filosofická moudra že " V pohádce se máme jako v pohádce " už to ani nepůsobí směšně, snad jen ty kostýmy lištiček-přisluhovaček by vypadali dobře, kdyby se ovšem objevili v nějakém bizardním videoklipu, kde by se do nich navlékli lepé japonky a strouhali by u toho oranžové zelí pro pana Velemloka, nebo něco podobně tupého, dokonce i v nějakém bizarním pornu by to bylo zábavnější, než tady. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem uklízel knihovny páč už ty knížky nemám kam dávat a slíbil své drahé polovičce, že trochu uvolním prostor (který pokud vůbec vznikne v budoucnu ale stejně zaplní další knihy .-). Já tuhle činnost miluju. Dobře vím, že z baráku půjde sotva promile potištěného papíru, ale je čas každou knihu prolistovat a začíst se. Zavzpomínat na doby jejího čtení a pozdravit hrdiny v ní čekající na podanou ruku otočením stránek. Do toho si cosi brebentila TV a najednou jsem zaslechl známou melodii. Absolutně jsem nevěděl co to je, ale hned jsem věděl, že to znám a skvěle to popsal v komentu Adam Bernau. Jako by ten synťák odemkl cosi v hlavě a mně ta hudba odvedla před obrazovku. S prvními slovy písně a křepčícími lištičkami v minisukýnkách jsem si rozpomenul na ten dávný nasazovaný kalibr Studia kamarád. Já naše pohádky dělil vždy na dvě kupy. Ty lepší -  točené venku, filmové jako byla třeba Šíleně smutná princezna nebo Honza málem králem. Druhou horší sortou  byly ty studiové. Když si dal někdo práci a do studia nanosil větve a listí a loupežníci pak koukali na pocestného skrze skutečnou haluz s šiškou, ještě jsem to toleroval. Čím jsem ale pohrdal byly kreslené kulisy včetně domů, stromů atd... Paní liška je něco mezi tím. Dneska když jsem tak přemýšlel o čem to vlastně bylo, tak je to fakt šílenost včetně té hudby. Ale optikou tehdejší doby, kdy u podobných nepohádkových melodií z rádia regulérně vyřvávala Zagorka, Hložek s Kotvaldem, Penk nebo Černocká, tak člověk musí přimhouřit oko. Takže za to retro a tehjdejší zájem dávám za dva lišcí ohony. A ano, dokoukal jsem to dnes celé ... .-) * * ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdnost. Esence všeho špatného, co bylo k nalezení v nedělních ZLOpověstných TV pohádkách, které škodolibě přinášely do našich domovů pravidelnou dávku nevolnosti, papundeklu a zoufalých emocí. Samotná paní Liška jeví se mi býti horším monstrem než například taková Godzilla. Ta je jen řádně vzteklá a má být proč vzteklá, kdežto paní Liška je zoofilní - nebo antropofilní? - sadistická mrcha s pravděpodobně lesbickými sklony (a nepříliš dobrým vkusem, když šla zrovna po mladé Žilkové...), vyžívající se v obdivu projevovaném úchylnou písní o její vlastní skvělosti a krutě trestající snahu zajatkyně se osamostatnit z područí jiného druhu. Vlastně zde jediné positivum vidím ve faktu, že by ty odporné kostýmy i kulisy nejspíš docela kvalitně hořely. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelná hardcore brutalita ze zlatých osumdesátých, jíž k dokonalosti chybí opravdu jen ten instalatér s hadicí. Jak patrno z komentářů, v mnohých divácích zanechalo toto dílo nesmazatelné stopy, u některých s doživotními následky. U jiných zase otevřelo nebezpečné,do té doby skryté, třinácté komnaty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v ČT v těch 80. letech zkoušeli, co mohli, aby byli inovativní. Po bláznivých pohádkách s Honzou přicházejí lišky na tripu se synťákovými songy o nej nej nej paní Lišce - jako z nějaké sekty. Příběh těžko hodnotit, ten je vlastně naprosto zmatený a stojí na pouhém děkuji, odkud ta holka přišla mám pocit taky nezjistíme, Effa je zde dalším wtf (i když to hraje nonšalantně) a o účasti Jandáka raději neříkejte opozičním poslancům, nebo ty scény brzy zneužijí v nějakém publicistickém pořadu ČT. Uff. :-) Jo, jinak mám pocit, že z pohádky byly vystřiženy nějaké scény, nepřijde vám? Co se stalo s bludičkou, proč je najednou ostříhaná? Jak to, že je z trpaslíka najednou zahradník? A o jakých snech princ mluví? ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Naše paní Liška, ať kdo chce co chce si říká je z nás ze všech nej nej nej nej! Nejkrásnější, nejchytřejší, nejmoudřejší. Je prostě báječná, úžasná, kouzelná... Pro mě a sestru kultovní pohádka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, tak jsem strašně moc chtěla tancovat s liškami na paloučku, proto jsem neměla ráda Veroniku Žilkovou. Ona s nimi mohla tancovat a já ne! Dnes se těm vzpomínkám směju a nenechám si ujít žádnou reprízu této pohádky v televizi. Pohádka má velmi jednoduchý příběh, který ale vůbec to nebrání tomu, aby se člověk u ní pobavil. Lišky jsou navíc moc roztomilé. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Další ujetá perla z pokladnice předrevolučních TV hudebních pohádek s hvězdným obsazením. Kolářová s jejím zapálením pro roli je neuvěřitelná a zbytek herců se zjevně dobře baví s vyjímkou mizerného neherce Karla Effy. A ta titulní synth-pop hitovka se skvostným textem od Jiřího Chalupy je prostě nesmrtelná. :) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nevděčná E-liška se omluví a způsobí pohádkový konec filmu. Karel Effa v roli starého krále vypadal již dost unaveně. Moc jsem se věru nebavil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená krátká kulisová pohádka, která má úžasnou ústřední píseň, slušné dialogy (i když nic úžasného to není) a příjemné herce. Pohádka pobaví především malé diváky, dospělák se bude chvílemi nudit. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka, jedna z nejmilejších studiovek mého dětství. Hezký a poučný příběh, velmi dobré herecké obsazení, v čele s nezapomenutelnou Danielou Kolářovou Paní Liškou. ()

happyviky 

všechny recenze uživatele

"Paní liška" je jedna z těch pohádek, na kterou jsem se jako malá holčička mohla dívat pořád a při které jsem si zpívala a tancovala po celém obýváku. Naše paní Liška, ať kdo chce, co chce si říká, ze všech z nás je nej, nej, nej, nej! ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která na mě působila jako na malého chlapce jemně eroticky (opravdu jemně). Tvorba Libuše Koutné totiž staví na výborných a osobitých kostýmech a ledacos by se dalo použít třeba pro uměleckou tvorbu. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Hodně hustá věc... Radostná pohádka s morálním apelem a skvělou Zdenkou Hadrbolcovou. Úvodní píseň je nakažlivá. Miluju paní Lišku!!! ()

Chřástal

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v 80. letech se na Kavčích horách daly sehnat kvalitní drogy a že liščí taneční hit tu byl už před hochy z Ylvis, které ovšem ze zhlédnutí Paní Lišky těžko podezírat. I když... V každém případě jako pohádka je to nejspíš odpad, jako cokoliv jiného na pět hvězd. Svým způsobem, na rozdíl od rutinérských historek o princeznách, fascinující. Postavy morálně či jinak pochybné, lehce dementní Paní Liška coby kápo ujeté komunity a liščí girls v maskách jak z Opičího krále. Sakra, nemůžu ten song dostat z hlavy! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě moc nevzala. Ale v době, kdy byla pohádka uvedena, se stal z písně "Naše Paní Liška..." na naší ZŠ mezi spolužáky hit - díky dvojsmyslnosti, s jakou jsme to my, puberťáci, uchopili. Tomášovi Vaňkovi (možná si pamatujete jeho interpretaci díla Josefa Lady) by se to asi líbilo. Tak za to ty dvě hvězdičky.:-) ()

Reklama

Reklama