Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (685)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No plus je, ze tu blbne Jason a ne matinka jak v originale a taky, ze se s tim Nispel nijak zvlast nesere, zbytecne nezdrzuje a obcas se odhodla i k nejaky ty brutalitce, ale to je asi tak vsechno. Uvod filmu prijemne naladi, sice stupidni zapletka o trave v lesich, ale budiz, behem ctvrt hodiny uz ma Jason grilovacku a je jasny, ze tohle hlavni hrdinove nebudou. Ty sem dotahnou az po vcelku nudny pulhodince, aby se presunuli do nejaky vily, ktera se k rozpadlejm chatkam a hromade vidlaku v okoli moc nehodi. Prvni problem je, ze jsou vsechny postavy naprosto nezajimavy a nesympaticky a herecky na takovy urovni, ze bych to snad lip zahral i ja. Jediny plus je, ze se zensky neboji ukazovat kozy. No a pak to je vicemene klasicka vyvrazdovacka, kde je jasny, kdo chcipne a kdo prezije, Jason ma sice svoji macetu, ale nepohrdne ani nejakym jinym nastrojem a vsechny hezky krvave masakruje. Tady je jedinej problem v tom, ze tahle dvoumetrova nemyslici hromada svalu beha po lese, vyrabi pasti v podzemni dilne, leze na strechy a tak nejak ma asi teleport, protoze se dokaze behem sekund premistovat naprosto potichu na vzdaleny mista, aby moh pubertakum bafnout za zady. Coz po pravde receno se da skousnout dvakrat, trikrat, ale kdyz takhle probehne vetsina zabiti, zacne to bejt lehce usmevny. Jinak k tomu neni moc co dodat, naprosto stupidni beckova vyvrazdovacka s nulovym pribehem, super stupidnim smysl nedavajicim koncem, kterej slouzi jako pripadna priprava pro druhej dil, nezajimavejma pubertakama a nemit v hlavni roli jednu z hororovejch ikon, nestekne po tom ani pes. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní splácanina celé série, kterou je spolu s devítkou nejlépe ignorovat. Revoluci nikdo nečekal a nechci nic slyšet ani o tom, že takhle blbé to bylo vždycky - s tím, co fungovalo v 80. letech (dva vychytané mordy a ukázané kozy), už o dvacet let později, kdy jsou vyvražďovačky mnohem chytřejší, vtipnější a nápaditější (VŘÍSKOT, NEZVRATNÝ OSUD) a horory celkově krvavější a brutálnější (SAW), prostě nevystačíte. A udělat ze zlověstně pomalého Jasona skoro parkouristu a nacpat ho do podzemních tunelů z HORY MAJÍ OČI 2... No nic, musím si na uklidněnou rychle pustit FREDDY VS. JASON. Půl hvězdy za luxusní kozy i smrt America Olivo. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo, Michael Bay si tyhle remaky prostě umí zprodukovat a ze slavných hororů dělá trochu popcornovější slashery. Tentokrát byl na řadě Jason a nutno říct, že jemu tohle oživení docela bodlo a vraždí jak za mlada. Jasný, příběh je takovej mišmaš, fanoušci si možná občas postesknou na starý časy a ani bát se u toho člověk nebude. Ale člověk u toho zabije čas obstojně, Jason vraždí ve vražedném tempu a až na trochu zdlouhavej začátek s první várkou obětí jsem se nenudil. Marcus Nispel to natočil tím svým videoklipovým stylem, kterej zrovna sem dobře padne a Jared Padalecki se svým charizmatem dokazuje, že ve vyvražďovačkách nemusí hrát jenom blbí teenageři. Prostě vcelku obstojný slasher a dalšímu setkání u s Jasonem u Crystal Lake se nebráním. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna priaznivcom remake filmov. Málokedy sa im podarí dosiahnúť kvality pôvodného titulu. V tomto prípade som bol zvlášť obozretný. Horrorová séria "Piatok trinásteho" patrí totiž moje najobľúbenejšie. Jasona Voorheesa považujem za slasher horrorového kráľa. Takže som sa nechcel znechutiť nejakým lacným nepodareným remakeom. No všimol som si, že do tohto projektu vrazil peniaze Michael Bay a réžie sa chopil Marcus Nispel. Ten už má na svedomí aj výborný remake "Texaského masakru motorovou pilou". A zdá sa, že s oživovaním slasher klasiky to pánovi Nispelovi ide celkom dobre. Zvládol Leatherfacea a neurobil hanbu ani Jasonovi Voorheesovi. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jason je zpátky, vrátil se a s nim i jeho kamarádka mačeta se kterou sme já i on prožili už tolikrát radost a štěstí, ale bohužel se vrátil v trošku moc béčkový formě, ale neva, Marcus Nispel naštěstí vynechal story původního prvního dílu s maminkou a rovnou vyslal do boje Jasona, což bylo jen ku prospěchu věci a pod mačetu mu poslal hned dvojí várku teenagerů, kdy hlavně ta druhá byla docela vydatná porce, ale nic co by Jason nezvlád a s čim by si neporadil, takže sem rozhodně nebyl ochuzenej o solidní porcovačky a vyvražďovaní ve velkým, ale jinak film postrádá nějakej výraznější příběh, vlastně se jedná o tuctovou kempovou vyvražďovačku, ale Jason je prostě a jednoduše slasherová legenda všech legend a scéna kdy si nasazuje hokejovou masku mě natolik rozradostnila, že jdu na neobjektivní 4* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Herec Travis Van Winkle hrá v tomto filme presne takú istú postavu, ako v Transformers - hrá Trenta. (mysiak)
  • Brzkému stádiu produkce se jako řídící měl věnovat režisér a producent John Moore, který byl na tento post zvažován. (Stocki)
  • Film vydělal celosvětově téměř 92 milionů amerických dolarů, což z něj činí druhý nejúspěšnější díl celé série. (gogos)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama