Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickey King, autor laciných detektivek, žije v Římě a chrlí jednu knížku za druhou. Kinga osloví Ben Dinuccio, který mu nabídne obrovskou sumu za napsání "autobiografie" záhadné celebrity. King se nechá přemluvit a je převezen na odlehlý ostrov, kde se setkává se svou hvězdou, Prestonem Gilbertem, béčkovým filmovým hercem, který hraje především gangstery a ví se o něm, že se s mafiány stýká i v soukromém životě. Gilbert nyní umírá na rakovinu a chce, aby King ještě rychle zaznamenal jeho životní příběh. I když je to lump, měl Gilbert zajímavý život a Kingovi se zdá, že sepsat půjde. Pak je ale hvězda na jednom večírku zavražděna a King má rázem knihu bez konce. Podle vzoru svých knih si začne hrát na detektiva a postupně skládá mozaiku Gilbertovy minulosti: jeho bývalé ženy, transvestity, který měl být mrtvý, nebo třeba italského prince, který se chystá začít panovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších filmů s Michaelem Cainem, což překvapí obzvlášť vzhledem k snímku Dostaňte Cartera, který M. C. s režisérem Hodgesem natočil o rok dříve. I tak je ale v Pulpu několik velice vtipných chvil (absurdní scéna atentátu a následná identifikace útočníků vedou), Cainovy monology, jimiž příběh vypráví, jsou vesele parodické a na lehce maniakálního Mickeyho Rooneyho je radost pohledět. Kdyby se však v hlavní roli objevil kdokoliv jiný, tři hvězdičky bych rozhodně nedal. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomu rikam britsky humor! Nenapadne, ale dokonale suche a ironicke hlasky, vynikajici Rooney i Caine. Potesila tez ucast Liz Scott, Roberta Sacchiho, a predevsim pak zjeveni - Nadia Cassini, ktera vypada jak z nejakeho comicsu. Luxusni sexbomba prvni tridy...me to bavilo. P.S.: zarazeni v Csfd - Akcni/Thriller - ani nahodou, je to komedie - zabavna predevsim pro znalce sveta noiru apod. --- "Co je to za ptaka?" - "To je Maltezsky sokol." :-) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som vedel, ze v zivote - aj tom filmovovm- prevazuju naprosto obycajne dialogy. Tento film to nedodrzuje, tu sa keca a keca a keca -ale o nicom. Preco davam aspon priemerne hodnotenie je slusny scenar - Miky King ma napisat knihu o zahadnej filmovej hviezda, stretavky, vrazda, postupne rozoberanie zivota tohto zahaneho herca - to bude u mna fungovat bez ohladu na to, aky rok sa zrovna pise : 66 % ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nijak zvlášť povedené, z předchozí spolupráce Mikea Hodgese a Michaela Cainea vzešel exceletní film "Chyťte Cartera", tentokrát však poměrně průměrný film, jenž zachraňuje několik dobrých hlášek a vtipných momentů a Michael Caine, který útahne sebehorší film. Film vysílán (nejspíš na MGM?) také pod názven "Brak". ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Trošku nezáživné, mírně roztomilé. Jeden z těch slabších filmů s Michaelem Cainem. Ale na správného fanouška se sluší a patří vidět všechny filmy určitého oblíbence. Nemám moc co k tomu napsat, přišlo mi to nudné, nic mě ani nepobavilo, ani nepohoršilo, vlastně je úplně zbytečné aby se takovéhle filmy točili, ale zase je fajn vidět Cainea v jakémkoli filmu. Takže jedna hvězdička je čistě a jen za to, a druhá asi za snahu. ()

Galerie (17)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama