Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Velkolepý epos lásky a prokletí, který se odehrává během druhé světové války a v období na ni navazujícím. Vypráví dramatický příběh matky a dcery a jejich zápasu o základní lidské právo - žít svůj život. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Film byl koncipován jako prakticky neustálé drama plné emočně vypjatých scén. Ty sice v seriálové verzi zůstaly, ale byly proloženy spoustou scén snových a řekněme meditativních. Ale takové pojetí seriálu mi vůbec k chuti nepřišlo. Přínos těchto scén je podle mě minimální – to, co ve filmu příjemně odsýpalo, je v seriálu až neúnosně natahováno. Pár snových scén bylo i ve filmu, ale bylo jich minimum a svůj účel splnily do puntíku – tedy prohloubily zážitek. V seriálu ho naopak rozmělňují. Kromě oněch snových a meditativních scén přibyly i nějaké ty "normální", např. řecká oslava. Ale i o nich platí, že zdržují a při výrobě filmu skončily na podlaze střižny zcela oprávněně. Žádnou ze zápletek totiž pořádně nerozvíjí a nic nového zásadního či výrazného nepřinášejí. Pocit, že jsem o něco ochuzen, jsem měl při sledování filmu akorát v závěru. A to je asi jediný případ, kdy je seriálová verze lepší. O trochu lépe osvětluje motivy Dorli, proč se rozhodla emigrovat, vstoupit do kláštera a pak se vydat do Afriky. Díky tomu jsem i lépe chápal, proč nakonec nechtěla odletět s Kongo Müllerem vrtulníkem. Kvůli tomu ale stačilo natáhnout film o čtvrthodinu a ne vyrobit více než čtyřhodinový seriál… ()

MariusDee 

všechny recenze uživatele

Dobrá byla hlavně první polovina seriálu..ke konci už mi to přišlo trochu přitažené za vlasy...ovšem vzdávám hold novelistovi Vladimíru Körnerovi, enjen za tento film, ale také všechny ostatní příběhy jejichž je autorem (Zánik samoty Berhof, Písečná Kosa-Údolí včel, Adelheid, Pramen života) ()

RadekV 

všechny recenze uživatele

Těžké téma ztvárněné bez předsudků. To se musí ocenit. Neměli bychom zapomenout ale smířit se určitě. ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama