Reklama

Reklama

Bereavement

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh začíná únosem malého chlapce Martina, který trpí vzácnou nemocí, díky které jeho tělo necítí bolest. Celých pět let zůstává jeho zmizení tajemstvím, až do doby, než se Allison, mladá dívka z Chicaga přistěhuje na venkov k rodině svého strýce. Ten přislíbil jejímu otci, že v případě smrti jednoho z nich se ten druhý postará o jeho děti. Na venkově se Allison shodou okolností dostává do víru hrůzných událostí, které zůstávaly dlouho utajeny v jedné staré jateční budově. Minulost staré jateční balírny otvírá své krvavé dveře a malý Martin dostává šanci na záchranu. Pach krve a hlas nářků však zanechává svůj morbidní odkaz. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (95)

verbal 

všechny recenze uživatele

Utahaná, nudná až otravná kravina o pěti hercích, která však má jedno výrazné pozitivum. Ultimativně píchatelnou roštěnku v hlavní roli, která je šťastnou majitelkou dokonalého párečku druhotných pohlavních znaků a bezesporu si zaslouží jednu zářící hvězdu za každou z nich!! Jsem unešen! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Řemeslně už je to mnohem vyspělejší než Malevolence, takže by se snímku snad mohlo dostat lepšího všeobecného přijetí. Trochu mě ovšem mrzí, že se odminule dost zklidnila hudba - těch nepříjemných pazvuků (při nichž mi v prvním díle vždycky pěkně zatrnulo) se zde bohužel nedočkáme. No a nejvíc asi škodí nevýrazný, nepřesvědčivý a necharismatický záporák. Naopak plusový body si může přičíst představitel malého Martina i režisér Mena, který v nízkorozpočtových podmínkách dokázal znovu natočit film, u něhož se nebudu bránit další projekci. Moc se těším, až se vrhne na nějakou ambicióznější látku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ JE SKOT HNÁN NA JATKA, CÍTÍ SMRAD STRACHU A KRVE A PANIKAŘÍ. NĚKDY SE JIM MUSÍ UŘEZAT ZADNÍ NOHY, ABY NEUTEKL.“....... /// ...přišel čas navlíct se do řeznický zástěry, vzít kudlu a ....,,NIC JSEM NEUDĚLALA !!!“... (nebojí se jen z důvodu nesterilního prostředí a nástrojů). Vlastně to ani není tak ,,násilnický“. Spíš NAPÍNAVÝ, stupidní (- až směšné) vyprávění o dementovi, kterej ukradl kluka a unášel holky. PROČ TOČÍ TYHLE HNUSY? Proč na ně čumím? Protože ,,zvědavost zabila kočku!“ Kdyby to skončilo o půlhoďky dřív, možná bych si nemyslel, že je to parodie. Protože jestli se takhle někdo vážně chová, tak si nic jinýho než smrt nezaslouží. A když se na pozemku dementovi začnou ,,hromadit“ návštěvy (s čímž tak nějak asi nepočítal) nehryžu si prsty hrůzou, ale tlemím se jak kráva. A ke konci už všechno chápu. Je jedno kdo, kdy a bohužel i proč umře. Důležitá je krev!.... 2a½!.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se unášet holky (i kluky). 2.) Trápí mě CIPA. 3.) Lebka buvola, se kterou si povídám, má dost dementní názory. 4.) Thx za titule ,,pedroo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne (ale dal bych 3*) AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film byl zbytečně dlouhý. Také mi chybělo vysvětlení, proč ten pomatenec vraždil. Alespoň závěr byl trošku akční a tak mne na chvíli probudil. Průměrný film, na který rychle zapomenu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe kvalitný horor. Psychopat unesie malého chlapca, aby bol svedkom jeho vraždiaceho ošiaľu a pomáhal mu s "upratovacími prácami". Zapliesť do krváku malé dieťa je vždy dosť riskantné (keďže poniektorí labilnejší diváci to môžu považovať za extrémne), ale mne tento námet sadol, a musím uznať, že bol využitý úplne dokonale. Obetí bolo kvantum, gore slušné, nakrútené je to naozaj pekne a masakrík vyvrcholí do podareného, a predovšetkým nervydrásajúceho záveru (ktorý bol síce totálne predvídateľný, ale v tomto prípade mi to nevadilo, pretože som si aj želal, aby sa to nejako takto skončilo). Taktiež musím vyzdvihnúť herecký výkon detského hrdinu, ktorý dokonca zatienil toho uvrieskaného retarda. Na plný počet mi to bohato stačí, dokonca - podľa môjho skromného názoru (ktorý samozrejme netreba brať vážne) - patrí tento horor do tohtoročnej TOP 5 (zatiaľ). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Za tři, ale s odřenýma ušima. Bereavement už totiž postrádá onu syrovost a všudypřítomný pocit beznaděje staršího Malevolence. Tajemný maskovaný zabiják je nahrazen "obyčejně narušeným psychopatem" se zvrhlými úmysly, co potřebuje předat žezlo svému malému nástupci. Děsivost se taky téměř vypařila, místo ní nastupuje v druhé polovině filmu lehká brutalita. Jenže nefunguje tak jak má, divák je totiž otupěný zbytečně přemrštěnou stopáží. Mena tedy s druhou částí své plánované trilogie zůstává na půli cesty k vytvoření něčeho zvláštního, tedy co se hororového žánru týká. POZOR: počkejte si na konec závěrečných titulků. Film ještě chvilku pokračuje a navazuje na předchozí Malevolence. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Stevan to so svojou " MALEVOLENCE TRILOGY " asi myslel vážne. Neviem , či je to dobré , alebo vadné. To sa ukáže pri 3ke. Nápad s maloletou človečinkou , ktorá necíti bolesť a je náležite poučená úchylom - to nie je zlé. Martina presúvať z časti do časti by myslím stačilo , ale záveru 3lógie sa asi nevyhne. Biehn by mal cúvnuť - tieto záležitosti mu nesvedčia. Je to síce náležite pochmúrne / daždivé / tmavé ...ale príliš uvrieskané a nenapadá Mi žiaden slash , ktorý by Brettovi neodmontoval hlavu už len pohľadom. U Mňa zlý výber záporáka , ktorý len potvrdzuje očividne plastový rozpočet. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Žiadne napätie, žiadna atmosféra a ešte k tomu predvídateľný a nezaujímavý dej... bez jedinej strach či zimomriavky naháňajúcej scény ...nízkorozpočtová prázdnota ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, ktorý nad vodou držia gore scény. Inak skoro nič, príbeh je dosť jednoduchý, rodinné problémy tej akože bežkyne ma vytáčali. Podľa tunajších hodnotení som čakal viac. Možno stačilo len film skrátiť o cca 20 minút. Ale v pohode sa to dá pozrieť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od Bereavementu ako prekvelu k výborného Malevolence som čakal dosť, hlavne po chýroch ako Steven Mena režijne dospel, čo je pravda. Tým sa však dostal na hladinu mainstreamu na ktorý sa dobre vo všeobecnosti pozerá, ale keď scenár neprináša nič nové v rámci profilovania vraha a ani dejovo vôbec nezaujme, je to zle. Tam kde Malevolence začínal ako krimi a skončil ako slasher, Bereavement je od začiatku do konca ničím nevzrušivou lineárnou ukážkou napichovania obetí na hák s peknou hlavnou predstaviteľkou a pár podarených sekov nožom to už nezachráni. Viac nápadov ako choroba chlapca v začiatku a odkazov na podobné diela (stará dodávka flákajúca sa okolím) a bolo by fajn. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a4*. Film není špatný, byť příběhů o zneužívaném pošahanci, který pak likviduje nebohé oběti ( nelze nevzpomenout Psycho a pak desítky filmů od 70.let) je pěkná řádka. Dobře se na to dívá, hudba navozuje napětí, špinavé prostředí zkrachovalých jatek hnus. Už jsem si zvykl, že scénáristé v poslední době vykreslují hlavní postavy jako nesympatické a protivné. Nemělo by to však být naopak? Divákovi, tedy mně, je pak šumafuk, zda všichni zhebnou. Dokonce jim to občas ve skrytu duše přeji. Co mi vadilo, jak ženské postavy neustále ječí i ve chvíli, kdy by jim mlčení mohlo zachránit život. Nevěřím, že ve skutečnosti by se takhle chovaly všechny. V důsledku je film velmi brutální. Jasně, porcování obětí za živa je v dnešním horroru na denním pořádku, ale tenhle příběh je naprosto bezvýchodný, kdy zlo bez odporu vítězí. Dítě se zakrvácenou sekerou v ruce je podtržením celé dekadence... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje nízké hodnocení. Mě tento horůrek hodně zaujal a dlouho jsem mu chtěl dát dokonce plný počet. Na začátku jsem se párkrát pousmál (v dobrém) a hercům jsem jejich hraní věřil. Závěr trochu zvláštní, ale akceptoval jsem ho, přesto, i když nerad, dávám jen 4 hvězdy a to asi díky tomu konci, ale aspoň nenapodobuje ostatní horory, tak třeba příště... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Případ toho, když je horor formálně vyspělý a uspokojivý co do násilí a překvapivých úmrtí, ale zároveň veskrze nudně a nefunkčně poskládaný jako celek. Dobrá hudba, velmi dobrá kamera a Alexandra Daddario s výstřihem, ale hodně hloupá dramatická páteř a napětí na bodu mrazu. Zbytečnost. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

ČÁSTEČNĚ SPOILER: Bereavement na svou úlohu působí jako typická "style" vyvražďovačka bez svého pořádného nápadu. Pluje svou atmosférou a velmi nepříjemným prostředím strašidelného baráku (jatka) slušným způsobem. Což jsem po pomalejším tempu a pár solidním brutálním zabíječkám nečekal. Poslední čtyřicetiminutovka mě bavila nejvíc. Po unesení mladé dívky z Chicaga začne teprve zábava. Když její strýc přijde k baráku, okamžitě bez varování zemře. Poté přijde její kamarád a též. Nakonec se vrah, aby vyčistil stopy dostane do jejich baráku a brutalita pokračuje. Skvělý závěr s malým klučinou je také perfektní. Pro mě žádný klišé vyvražďovačka, ale pořádná bomba, která se s ničím a s nikým ne*ere.. 7/10 = 75% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pokud jste schopni užít si krvavý film o tom, že někde mimo civilizaci se nonstop ztrácí ženy, čirou náhodou mají v okrese s 1 obyvatelem na km2 stará jatka, která 30 let nefungují, ale stále se v nich všude svítí (a tedy bych nechtěl být tím vrahounem bez práce a platit mu účty za elektřinu - a plyn, protože neustále tam něco hoří), a NIKDO se na ta jatka nikdy nepodívá... policii uvidíme v závěru, kdy na nás hodí smutný kukuč, a pointa je, že někteří fakani nemají mysl ani duši, ani ponětí, kdo jsou a kde jsou, nedokážou se snad sami vymočit - ale dokážou rozporcovat malou holčičku a ještě trefit potmě "domů", kam ještě nikdy netrefovali a nikdy odsud nevykročili... je to film pro vás.... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bereavement nabízí tuctovýho Killera, pár tuctových vražd a nechutně přestřelenou stopáž. Najde se tu i pár světlých momentů, ale není to nic co by hororového fandu posadilo na prdel. A kozy A. Daddario to určitě nezachrání. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli poprsí hvězdné herečky a pak to ostatní, které už je ovšem ze skutečně působivého hororového ranku. Není až tak vyloučeno, že režisér Stevan Mena v minulosti pracoval na jatkách, stejně jako zaostalý a vyšinutý zabiják z jeho filmu, bojoval se svými děsy a dodnes unáší mladé dívky do těchto nehostinných prostor, kde s nimi zachází jako s masem na porážku. Jeho konání mlčky přihlíží rovněž ze sousedství unesený bezbranný chlapec s diagnozou vzácné choroby jejíž průvodním znakem jsou necitlivé reakce na bolestivé podněty. At je to jak chce, Mena umí navodit hutnou hororovou atmosféru jedna básen doprovázenou stísněným pocitem strachu při němž tuhne krev v divákových žilách. Jeho hrůzyplný film si jde poměrně přímočaře za svým. A co je sympatické, že se nevytasí se závěrečnou "shocking" pointou převracející předchozí děj naruby. Aby měl všechno dostatečně pod kontrolou vzal si vedle režie na starost také produkci, střih, hudbu a scénář a při takovém množství činností obvykle vznikají rezervy, ale až na občasné výpadky logiky to zvládl a s žánrem umí skvěle pracovat. Nespoléhal jen na drastické scény, kterých je ve filmu rozeseto hojně, ale byl překvapivě dobrý i v nenervujících mezihrách. Diváka uměl co chvíli chytit pod krk a pěkně vydusit. Kamera uměla ve špinavých prostorách starých jatek působivě rejdit a bloudit. Stříkající krev z obětí nejednou navodila dojem, že ohodí i diváka a to i přes absenci formátu 3D. Mena je pro horory zkrátka jako dělaný. A pak měl na place ještě jednu devízu, která tomu nasadila tu pravou hororovou korunu a sice magicky pohlednou Alexandru Daddario v roli Allison, která po tragické smrti svých rodičů přijíždí z Chicaga na zapadlý venkov bydlet ke svému strýci. Vedle toho, že se náramně dobře v hororu vyjímá, umí také ukázkově křičet hrůzou a má naditý dekolt. Info kolem ní je sice taková omáčka, které diváka moc nevytrhne, ale jakmile vypochoduje na scénu v uplém tílku o číslo menším, její postava dostane úplně jiný rozměr. Její zásluhou jsem přehlédnul určité nedomyšlenosti v ději (zabijákova přílišná důvěra v uneseného chlapce a nulový strach z prozrazení nebo jeho útěku, protože mu jako jedinému umožnil volný pohyb, na zchátralá jatka po celou dobu nikdo nezavítá a nezajímá se o ně, ve vesnici je nějak podezřele málo obyvatel, zabiják projede ve své dodávce kolem atraktivní a v té chvíli osamocené Allison, ale na rozdíl od ostatních dívek ji neunese) a po zbytek filmu jsem tipoval objem jejího vyvinutého hrudníku. Jelikož s každou příští scénou rostl, tak jsem nedospěl k žádnému konkrétnímu číslu a nedozvím se kolik toho skrýval její napěchovaný dekolt. Oproti tomu však do svého filmu talentovaný režisér napěchoval veškeré potřebné hororové ingredience. Mena sice promarnil šanci svléci Alexandru, ale ukázal, že by byl sám proti sobě, kdyby v budoucnu nenatočil ještě jeden takto zdařilý horor. Mé hodnocení: 90% ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více. Mít to 80 minut a drive druhé půlky filmu, mohlo to být fajn. Takhle je to jen rozvleklý film, který vás ve svojí druhé půlce probudí z dřímoty. ()

Reklama

Reklama