Reklama

Reklama

Někdo to rád horror

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Představení je typickou ukázkou toho, co Boris Hybner umí. Totiž pracovat se základními žánry a přitom je parodovat. A to vše v duchu němé filmové grotesky. Inscenace Někdo to rád horror ovšem není němou groteskou v pravém slova smyslu. Stejně důležité jako pohyb, gesto nebo hudba je zde slovo Boris Hybner se zde prezentuje nejen jako špičkový moderní mim, ale i jako výborný herec. Jeho inscenace dobou svého vzniku patří do vrcholného období tzv. moderní české pantomimy, která byla kdysi inspirována Ladislavem Fialkou, ale postupně přibírala také další divadelní žánry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobrá šaškárna, nevím ale proč zrovna Bítls jako hudební doprovod tohoto dílka, každopádně ty se neoposlouchaj nikdy co:-)? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl toto představení v 80. letech, dal bych plný počet hvězdiček a valil oči, protože v první polovině 80. let ještě převládalo takové to opatrnické úzkoprsé maloměšťáctví a pokryteckost veřejné morálky, takže koukat se na tři slečny v podvazcích a spodním prádle mohlo budit pohoršení u schvalovacích orgánů na jedné straně a na druhé působit na diváky jako odvážné a zábavné šou. Dnes už v oblasti pantomimy ocením spíš Traja chrobáky, kteří jsou poetičtější a ve scénáři tak nějak kompaktnější, zkrátka celkově sympatičtější. V tomhle případě jde o absurdní grotesku, která si střílí ze světoznámých ostrovních bobíků s jejich typickými helmami, píšťalkou a uniformou. V každém případě ukázka velkého hereckého mistrovství Borise Hybnera. Místy skutečně skvělé slovní a pantomimické gagy, místy trošku přepísklé nebo s hluchými místy. A jako divákovi by mi asi vadilo, že představení trvá jen hodinu. Celkový dojem: 65 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Inu, vrahy sice konstábl Jekyll dobře zná, ale je na ně bohužel krátký. Mistrovství Borise Hybnera staví toto absurdní (?) představení takřka na úroveň Polívkova Šaška a královny. Je stejně nadčasové a stejně hořkosladké a má pořád co říct, ačkoliv dnes už nepůsobí tak odvážně a šokujícně. Stále se jedná o proklatě inteligentní mix klasické grotesky, klauniády a satirické tragikomedie s neodolatelným hrdinou. A přesně takové mixy já mám rád. "Well... Přeložím: Tož tak." ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve své době působilo tohle představení jako učiněné zjevení - velká zábava, navíc s výborně zvolenou hudbou. A teď, po letech si říkám, zda bych ještě vydržela poslouchat, jako tenkrát, celou Ummagummu... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne pochutnání. Boris Hybner zde má vrcholnou formu a ve všech jeho výrazových rovinách se mi zdá tak přesvědčivý, že si neumím představit, co by se na jednotlivých scénkách (nebo sekvencích) dalo vylepšovat. Opravdu jsem se bez přestávky bavil. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan Hybner je skvělý mim. Zde se dá vytknout jen pro mne nepochopitelná poslední asi třetina představení a několik chyb kameramana. No mrknu ještě jednou. 271120116414/6529 ()

Reklama

Reklama