Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 411)

Lennie 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se snažila oprostit od toho, že jsem četla knižní předlohu. Po několika minutách to bylo naprosto zbytečné, protože film bere dech nejen svým mistrovským příběhem, ale i hereckými výkony (obzvláště ze strany Anthonyho Hopkinse, který zahrál roli psychopata Lectera neuvěřitelně přesvědčivě) a záběry kamery. Na filmu je skvělé, že prostě nemá hluchá místa a já jsem díky tomu seděla jako přikovaná a jen jsem tiše zírala. ()

Angel30 

všechny recenze uživatele

Tady jsou slova asi zbytečná a když ne, tak už stejně bylo vše napsané. Ale i tak - něco z mého názoru: Výborně natočený, výborně napínavý thriller, kde si na výbornou zahráli Anthony Hopkins a Jodie Foster a střihli si tak asi jednu z nejlepších a nejvýznamějších rolí svého života. Špatně nehráli ale samozřejmě ani ostatní herci. Dík patří hlavně režisérovi Jonathanu Demmeovi a Howardu Shoreovi za hudbu, protože ta hudba se tam hodila prostě skvěle. ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Delikátní záležitost pro všechny fajnšmekry. Role Hannibala Lectera zajistila Hopkinsovi filmovou nesmrtelnost. Má tenhle kousek vůbec nějakou chybu? ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne nedostalo. Spousta brutálních scén, které ale působí spíš samoúčelně, a k tomu děj takového druhu, že mi už po třetině filmu bylo úplně fuk, jak to skončí. Hopkins vypadá spíše senilně než děsivě a lesba Fosterová je všechno možné, jen ne sexy. V podstatě mám jen odfajfkováno, že jsem to viděl, nic víc. V pomyslném souboji s Fincherovou Sedmičkou toto prohrává na celé čáře. Sbohem kanibale Hannibale a shoř v pekle. ()

morris22 

všechny recenze uživatele

Velká paráda! Tenhle, dnes už kultovní, film, má vlastně všechno. Napětí, spád a hlavně démonického "padoucha"! Pět hvězd je málo :) ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Naprosto skělá podívaná. Nejlepší horor co jsem kdy viděl. Jodie Foster a Anthony Hopkins stvárnili neskutečně dobře své postavy a nejen oni, ale do filmu mi sedí každá postava. Příběh pro mě na 100%. Napětí se během filmu stupňovalo a stupňovalo a záverečný hon na vraha v tmavé místnosti a s infračervenými brýlemi no prostě lahoda. Takhle má vypadat horor a né že všude stříká krev a diváci se na ty nechutnosti ani nemůžou dívat o tom horor není, je to o tom napětí a momentu překvapení, kdy vyděsit napjatého diváka. Velký údiv tento film! ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Absolútne zvládnuté majstrovské hororové dielo. I keď som nečakal, že horor to bude až taký perfektný, fakt klobúkk dole. Dávam 10/10 bodov. ()

MadMax3 

všechny recenze uživatele

Mrazivy, neprijemny a znepokujujuci film. Hopkins vyborny, skoda, ze na platne v podstate takmer nebol. Scena po tme v pivnici, skutocny nervak. ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Je zjavné, že dnes už jahňatá nemlčia tak ako 91-vom, keď znamenali míľnik v thrillerovej kinematografii. Dnes už v podstate nemajú jahňatá čím prekvapiť (okrem Hopkinsa a sexepílu Fosterovej) a tým pádom moja jediná objektívna výčitka smeruje k nedostatočnému priestoru Buffalo Billa (Ted Levine), ktorý keby dostal priestor ako spomínaní H+F tak by celý snímok katapultoval do naprostej dokonalosti a aj dnes by mu kopa ľudí bola schopná dať plný kotol. Ja mu ho dávam len kvôli prelomu, ktorý spôsobil a samozrejme aj vďaka poznaniu, že keby som vtedy išiel na jahňatá do kina tak zaručene obseriem celý kinosál. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu minulo. Když to všichni tolik srovnávají, tak Mlčení jehňátek by u mě dostalo od Se7en K.O. na začátku druhého kola. Jodie Foster mi byla vyloženě nesympatická, za to Anthony Hopkins byl správnej nechutˇák. Jenže snad jen jedno plus nedokáže vyzdvihnout film z šedého marasu, kam pro mě zapadl. No more lambs, please! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Skvělý Krimi Trhiller s mými oblíbenci Jodie Foster a s brutálním magorem Anthony Hopkinsem. Opět vynikající scénář a režie. Navíc bylo pěkné slyšet jeden z prvních soundtrakců Howarda Shora ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Legendárny thriller s riadne temnou a dusnou atmosférou, špička vo svojom obore. Tak depresívny film sa málokedy vidí. K tomu výborná kamera, réžia a herecké výkony. Pre mňa lepšia záležitosť ako o štyri roky mladší Se7en. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tento film som si chel pozrieť už dávnejšie, ale dostal som sa k nemu až teraz. Okrem špičkových hereckých výkonov démonického Anthony Hopkinsa a prirodzenej Jodie Foster (jej výkon v útrobách vrahovho domu nemá chybu) ma film zaujal hlavne starostlivo budovanou atmosférou doplnenou o zopár brutálnych scén, z ktorých vynikne scéna s maskou z policajtovej tváre. Moje očakávania z tohto filmu predsalen neboli tak úplne naplnené, pretože od jeho kultového statusu som čakal niečo viac, aj keď neviem presne čo, takže v rámci žánru u mňa zostáva neprekonaný Fincherov thriller "Sedem". 90%. ()

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama