Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 413)

adamix 

všechny recenze uživatele

Klenot svojho žánru. Hierarchicky na tom najvyššom stupni spoločne s Fincherovým Se7en. Úchylne vťahujúce a filmársky čisté remeslo bez chýb, ktoré kvalitou prevýšilo menej zaujímavú, zato solídnu knižnú predlohu. Hopkinsovmu démonickému Hannibalovi  sa za tie dekády až doteraz dokázal vyrovnať len jeden jediný génius, a to Ledger. Nikdy nezabudnem na ten deň, kedy som to videl po prvý krát... ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

"I wish we could chat longer, but... I'm having an old friend for dinner." // Do morku kostí zarážajúca famóznosť. Takto napínavý film sa len tak nevidí, ak vôbec. 10/10 Anthony Hopkins si po tomto filme pripísal jeden z najlepších hereckých výkonov, aké sme mohli na striebornom plátne vidieť. // "I thought, I tought if I could save just one, but... he was so heavy. So heavy." ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Právoplatně mistrovská záležitost. Asi není moc filmů, u kterých bych cítil větší napětí a byl naprosto pohlcen do děje. Především skrze bezchybnou temnou atmosféru, fantasticky napsaný scénář, sugestivní kameru, perfektně ladící hudbu, několik skutečně šokujících scén a pak samozřejmě herce. Ach ti herci. Bez váhání můžu říct, že ať už jde o hlavní hvězdu Jodie Foster či proslulého a démonického Anthonyho Hopkinse, v obou případech (a hlavně při jejich vzájemných dialozích) jde o něco tak fenomenálního, že jsem jen nechápavě kýval hlavou, jak to probůh dělají. Nejen oni, ale vlastně všichni, kdo stojí za Mlčením jehňátek, se tak nesmazatelně zapsali do historie filmu a upřímně si nejsem jist, zda je někdo někdy ve svém žánru překoná. ()

Johny_MH 

všechny recenze uživatele

Hopkins ve své životní roli. Při dialozích Hopkinse a Fosterové to jiskří výbušnou energií. Třetí film s Oscarovým grandslamem(Stalo se jedné noci, Přelet nad kukaččím hnízdě) - více než zaslouženě. ()

LucLuc 

všechny recenze uživatele

Oscary za hlavní kategorie mluví za vše a platí to nejen pro rok 1991, ale minimálně pro celé desetiletí. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších novodobých kriminálok aj keď dosť temných. Nečudujem sa že na pokračovanie sa tak dlho čakalo a scénar nie a nie uzrieť svetlo sveta. Nehovoriac že vznikol síce brutálny ale len odvar a až 3ka sa vrátila ku koreňom ale takisto nedokázala vyrovnať genialitu tohto snímku. Vzácne vyrovnaný dej so striedaním tempa aj nálad, vyrovnaným hereckým výkonom celého týmu a hlavne skvelý scénar urobil z tohto filmu vzor pre moderný thriller. ()

CZECHYa 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivý a napínavý film... Nic víc nic míň. Nemá cenu nijak popisovat děj, tenhle film se prostě musí vidět. Pouze bych vyzdvihnul nádherné dialogy mezi oběma hlavními protagonisty. 5* ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Zase sa potvrdilo pravidlo, že niekedy "dobrý dabing robí polovicu filmu". Už nikdy nevypudím z hlavy ten opojný hlas doktora Lectera. Je to ako nočná mora. Scenár hádam nemá jedinú chybu a výber Sira Hopkinsa do úlohy kanibala Hannibala bol osudový a rozhodujúci. Decentným svitom do temného príbehu sú modré oči Jodie Foster, na ktoré sa nepozerám rád len ja... ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Jodie Fosterová je pro mě jednou z nejlepších amerických hereček a může za to právě tento film. Působivý koktejl napětí a zvrhlé perverze v očích Antoniho hopkinse mi okořenila snění na několik dlouhých nocí. ()

lednik 

všechny recenze uživatele

Bohuzel nejsem z tohohle filmu nadsenej tak jako vsichni tady. Bohuzel Lecterovi neverim jediny slovo, aby poznal co pouziva Sterlingova za vonavku kdyz je celej zivot v base je blbost (leda ze by mu davali cuchat ke vsem vonavkach, ktery sou na trhu), stejne tak aby nekoho umluvil k smrti. Celkove je to dost divny. Jediny co me drzi abych nedal tech hvezd este min je Jodie, ktera to hraje perfektne. Snad me ted nikdo neukamanuje. ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z hannibalovské trilogie. Film s úchvatnou atmosférou, s vynikajícími herci, zvláště Anthony Hopkins a jeho ďábelský Hannibal kanibal. Tento film poté odstartoval vlnu dalších podobných filmů (Sedm, Sběratel kostí atd.) ()

Saljack 

všechny recenze uživatele

První film o Hanibalovi. Film by nebyl, až tak vyjímečný nebýt Anthonyho Hopkinse, který zde podá nejlepší herecký výkon všech dob. Nesmím zapomenout ani na Jodie Foster, jenž si zde také zahrála životní roli. ()

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama