Reklama

Reklama

Starting Out in the Evening

Trailer

Obsahy(1)

Leonard Schiller (Frank Langella) je uhladený 70-ročný spisovateľ. Jeho knihy sa už dávno prestali tlačiť a teraz žije zabudnutý a sám. V bezpečí svojho domova sa už viac ako dekádu trápi so svojim posledným románom. Keď sa absolventka Heather (Lauren Ambrose) objaví na scéne, naruší jeho osamelosť. Má záujem o ňom napísať dizertačnú prácu. Schiller čoskoro prepadne jej pôvabu a spolupráca môže začať. Ich pracovný vzťah však prerastie bežne únosné hranice. Leonard znova nájde tvorivého ducha, začne naplno tvoriť, ale zároveň sa mu naruší vzťah s jeho vlastnou dcérou. (jojoping)

(více)

Recenze (8)

jafuska 

všechny recenze uživatele

melancholický film o stárnoucím spisovateli a jeho obdivavatelce a jeho pohled na svět, docela depresivní film, takových jsem viděla už spoustu a já jsem si řekla v půlce filmu, že asi potřebuji změnu v podobě jiných filmů, trochu akčnější, nedo psychologické drama, nějak takových podobnýc filmů mám už docela dost, změna je nutná, ale jinak to celkem šlo ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Civilní drama, kde slovo drama slouží pouze na to, aby se to přídavné jméno před ním mělo o co opřít. Herci mohou být jakkoliv bezchybní (výborný Langella!), z ničeho lze udělat pouze opět nic. Několik zajímavých dialogů poslepovaných dohromady s pár v každém normálním životě přirozenými zvraty prostě nedokáží vytvořit kvalitní příběh. Ne takový, který by mohl zaujmout obyčejného diváka. Starting Out in the Evening tak potěší pouze buď zaryté knihomoly anebo lidi vyhledávající tématiku postaršího muže konfrontovaného s krásou a nákloností mladé ženy. Osobně knihy já rád, a tak jsem si vytáhl, co mi bylo blízké. Zbytek jsem prozíval. // 55% ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, vyprázdnělé, bez duše. Hvězda za hlavní mužskou roli a hvězda za linii s jeho dcerou. Ta mě zajímala víc než kariéristická filoložka, která si hrála na něco, čím nemohla a neměla být. Tu facku bych jí s poklidem dala o půl hodiny dřív. Nic by se nestalo. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Pusobive drama o jendom spisovateli, ktery nachazi znovu inspiraci psat knihu. Zivocisna Lauren Ambrose v roli Heather a uhlazeny Frank Langlella v roli stareho spisovatele, jeste jim do toho prizvukuje Lili Taylor v roli 40 lete spisovatelovy dcery, ktera hleda samu sebe. Slibna prvotina rezisera Andrew Wagnera. ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Film, který by snadno mohl spadnout do klišé typu "starý spisovatel potká svou mladou múzu", si naštěstí drží odstup a nepostrádá realistický pohled na věc. Nezjednodušuje a neukazuje nám žádnou antickou tragédii. Je to lidské a citlivé drama, jehož hrdinové chybují, jsou nedokonalí a žijí ve světě svých slabostí. Svým způsobem je to film o dospívání, neboť ačkoliv hlavní hrdinové zastupují tři generace, každý z nich se má kam posunout a najít sám sebe. ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

nesmírně přirozené civilní drama s uvěřitelnými postavami. drama beze zbraní....nedoceněné. vynikající herecké výkony. ja mám takové filmy moc rád. výborně. ()

Reklama

Reklama