Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 8

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 8

Recenze (843)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kultovní fetiš (velkých očí) Roberta Rodrigueze. Už to vypadalo, že dlouhodobá stagnace mu neprospívá, ovšem terapie u Jamese Camerona měla za následek, že se slavný režisér vzchopil a dal vzniknout svébytnému futuristickému majstrstyku, u něhož není vyloučeno, že leckterý jedinec neváhá dát průchod úchylce zvané cyberfílie - čili pohoní nad "robotickou" holčinou. A nejen to, bude se nadmíru tetelit ze skvostné technické stránky a množství fines, které se na diváka valí v nemalém poměru. Futuristické Železné město, nad nímž se v oblacích tyčí poněkud záhadný Salem, je v podstatě hlavní kulisou vyprávění, do kterého se ještě vměstnala agresivní hra Motorball, která je vesměs variací futuristických her z jiných scifi bijáků, dále se zde vyskytuje přepestrá partička lovců odměn, kde se pohybuje i jeden s výsostnými na(r)cistickými sklony, a svůj prostor ve vzdálené budoucnosti dostanou i city, které v naší hrdince probudil místní mladík. Režie je naprosto perfekcionalistická. A scénář, který sepsal Rodriguez společně s Cameronem, nezůstává o moc pozadu. Celek skýtá originální kompaktnost, která má poutavé vyprávěcí postupy, dynamickou akci a skvěle kompozičně rozložené charaktery. Rosa Salazar je překvapivě velkým tahounem, ač nepatří mezi herečky, u které divákům automaticky naběhne nějaký předchozí film, v němž účinkovala. Casting nemá slabin, každá z postav, respektive každý účastník je dostatečně zajímavý a scénář mu přisuzuje, aby se během dvou hodin, co film trvá, nějak projevil, případně participoval na nějakém dějovém zvratu. Pro mě osobně byla nejzajímavější Jennifer Connelly, svoji roli v tom samozřejmě sehrály i její podvazky, ovšem Christoph Waltz, Ed Skrein a neokoukaný Keean Johnson. A hlavně jsem se po celou dobu těšil, s čím dalším nápaditým režisér ještě přijde, a rozplýval jsem se nad jeho zručností a značnou obrazotvorností. Volá to po druhém dějství, nemálo bočních dějových linií bylo rozvedeno jen tak nenápadně. Bojový andílek zaujal svým nasazením a vybranou stylovostí, která je režisérovi vlastní. 10/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to takové načančané nic, na které se pěkně kouká. Vizuální stránka nepřekvapivě výtečná, Rodriguezova režie překvapivě solidní a soustředěná, hlavní robotická / počítačová hrdinka velmi sympatická. Kolem a kolem bych s tím neměl problém, kdybych si někdy v polovině stopáže neuvědomil, že snímek k ústřednímu střetu nejenže vůbec nesměřuje, ale že se mu zcela ladně vyhýbá. Pokračování zkrátka příště. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $170miliónov║Tržby USA $85,838,210║Tržby Celosvetovo $404,980,543 Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,191,064║ Tržby za predaj DVD v USA $4,937,862║ Alita je čistokrvný blockbuster, ktorý sa predvádza po trikovej stránke. Alita ako cyborg to tu sama o sebe krásne utiahne, aj keď dej nemá čím veľkolepým upútať, čo by sme už nevideli niekde inde. Sledujeme post-apo plné robotov, lovcov zločincov, krkolomných pretekov na kolieskových korčuliach a hi-tech súbojov. Alita si svojou hravosťou asi podmaní každého, je roztomilá a keď sa naštartuje je z nej akčné žihadlo. Na druhú stranu ostatné postavy moc toho nedajú, sú tu len ako figúrky cez ktoré sa Alita musí dostať ako na prekážkovej dráhe. Slovenský dabing aj 3D v pohode, občas vyletia na vás robotické prsty na dlhých lanách. Kto ma rád Ready Player One, Ghost in the Shell, či Speed Racer je na správnom mieste. /videl v kine 2x 3D verziu: 100%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina druhé dekády 21. století je doba komiksům zaslíbená. Alita nám sice nabízí něco trošku jiného, ale díky přehšeli digitálních efektů vlastně spadá do stejné kategorie jako prakticky téměř všechno co se za vysoké rozpočty dneska točí. Robert Rodriguez měl zase jednou den a zcela určitě obstál více než slušně. Casting se hodně povedl. Waltz společně s Alim a Connelly jsou skvělé neotřelé volby. S mladšími herci už je to trošku složitější. Postava Huga mě moc nesedla. Kdyby jednou vzniknul druhej díl vůbec bych se nezlobil. 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Letošní Ready Player One - akorát Rodriguez není Spielberg a vyprávět příběhy tak aby v nich fungovala i ta citlivější dojemná linka fakt moc dobře neumí, ale zato mu skvěle jde brutálně vyšperkovaná akce (velice mě těší že porcování robotů i lidí ždíme PG-13 na maximum, když už ten rating musí být nízký), takže jen za 8/10 A po dlouhé době opět zase jednou parádní 3D, které si rozhodně zaslouží IMAX Pokračování bych si dal radši než většinu blockbusterů které se letos chystají (resp všechny kromě SW - minimálně akce samotná mě tu baví výrazně víc než v posledních Avengers). Je každopádně škoda že to netočil Cameron, v jeho režii to mělo potenciál být ještě o dost lepším filmem než Avatar. Jen možná ne tak moc úspěšným, Alita je na to přecejen moc japonská. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Když Alita (Rosa Salazar) sleduje Motorball s Hugem (Keean Johnson), v němž se Jashugan (Jai Courtney) prolétne, načež ho ostatní nechají být, odkazuje na mangu, v níž dostal zástavu a sám sletěl na zem, po čemž se ostatní také rozhodli nechat ho na pokoji. (GejmronCZ)
  • Doktor Desty Nova (Edward Norton) v manze neuměl ovládat ostatní tak, jako to dělá ve filmu. Měl na pomoc kyborgy, kteří byli v podstatě jeho sluhy. (GejmronCZ)
  • Symbol na dveřích továrny nejspíš znázorňuje samotný Salem. Dokonce i sloup, který vede zkrze Salem od povrchu až po vesmírné město Jeru, je z doby před Zánikem. Tento sloup můžeme vidět ve třetí Alitině (Rosa Salazar) vizi: útočí na něj lodě Spojené Marťanské Republiky. Sloup je vlastně orbitální výtah, který vedl od povrchu – přes Salem až do Jeru. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama