Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní filmový projekt přichází s koncepcí štafety, kde si film po cca půl hodině stopáže předávají tři režiséři (a jejich tvůrčí týmy). Těmi jsou velikáni moderního hongkongského žánrového filmu Tsui Hark (Do poslední kapky krve), Ringo Lam (Vězení v plamenech) a Johnnie To. Film není rozdělen do částí, které by přímo ohraničovaly práci každého tvůrčího týmu. Přechody jsou patrné pouze z odlišného filmového stylu specifického pro každého z režisérů. Přitom film představuje celistvý akční thriller pojednávající o třech přátelích a jejich loupeži bedny s tajuplným obsahem. Podle vzoru klasických lupičských filmů snímek obsahuje vzájemně se zrazující postavy a množství nečekaných zvratů. (JFL)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Filmovy experiment, ktoreho slabinou je faktor najocakavanejsi - nadvazna nekoherentnost v spracovani jednej latky postupne troma rezisermi. Najzrejmesie je to vo vyvoji postav, ktore prechadzaju dost vyraznymi prerodmi charakteru bez logickeho podkreslenia (hlavne Lin - manzelka Booa). Spatne si divak uvedomi, ze nie pribeh bol clankom, ktory mal spojit rozdielne vizie jednotlivych reziserov, ale naopak, bol iba vychodiskovym bodom, od ktoreho sa kazdy reziser odrazil k vlastnej predstave diela. Ako jednotlive segmenty zaujimave, ako celok miestami "nelogicke". Tsui Hark rozvrhne v prvej tretine postavy i nacrtne pribeh. Ringo Lam v druhej tretine zrazu zmeni zaner a nastava problem. Nastastie v zavere prichadza Johnny To, ktory nielen prevysuje kolegov o par vykonostnych tried, ale zaroven tak "saves the day". Navyse svojim vlastnym, nezamenitelnym stylom plnym skvelo vypointovanych ironickych absurdit v svojej udernej skratkovitosti po vizualnej stranke je casto az "Parkovsky" zabavny. V zaverecnej tretine tak Triangle kralovsky bavi (zamena igelitovych tasiek je do mrte vygradovana) a do velkej miery vylepsuje rozpacity pocit zo svojej strednej casti. 7-8/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála filmových antologií cílených na festivalový trh, která nabízí víc než jen seznam lákavých autorských jmen. Originální koncept filmu coby štafety až nečekaně přesně ukazuje osobitý stly, práci s žánrovými schématy i roli v rámci hongkongského průmyslu každého ze zúčastněných režisérů. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tsui rozjel úvodní půlhodinovku v tak vysokém tempu (****), že je vlastně možná dobře, že má film poněkud nezáživnější, pomalejší a sebe sama příliš vážně beroucí Lamovu třetinu (***), protože divák si aspoň ujasní, kdo je kdo. Jasným vítězem se bez překvapení stává Johnny To (*****), který disponuje největší hravostí, schopností zkratky a vůbec umí pobavit jako málokterý současný filmař. Triangle je tak ve výsledku experiment zajímavý (nabízející krásné srovnání tří režisérských stylů) a dost povedený. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi nesudrzna vec, ktora sice ma zaujimave sceny a dobre okamihy, ako celok vsak prilis (v mojom pripade takmer vobec) nefunguje. A kedze sa drzim hesla zabava nadovsetko, nemozem byt spokojny, ani zhovievavy. Velmi som sa veru nebavil. (5/10) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film trojice režisérů, jež jsem předem považoval za povídkový a jsem rád, že jsem se mýlil. Nevím, jak si pánové své dílo rozdělili, výsledek je ale fenomenální. Na mě osobně působil především jako To-ovina (jeden z rejžů je Johnny To), a tedy jako naprosto originální, promakaná zábava. U jeho filmů nikdy nevíte, jak dopadnou, víte jen, že to bude způsobem, který bude mít dopad na vás. A taky má. Zároveň Trojka obsahuje i akci, komedii a vůbec jde o hodně nečekaný žánrový mix. Možná tam zapracovali všichni tři režiséři, že dokázali to, aby všechno dohromady fungovalo a nepůsobilo záporně. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních jsem neměl pocit, že by si dva první režiséři vedli výrazně hůře, než Johnnie To, vždyť bez nich by tolik nevynikl! Tsui Hark načíná Železný Trojúhelník svižným úvodem, zajímavými postavami, hlavně však příběhem, audiovizuálnímu pojetí není co vytknout. Poté přichází změna. Ringo Lam, pojímá akci tradičně jako vyostření dramatických vztahů mezi postavami, navíc vám více představí jednotlivé charaktery. Zejména ta divoká jízda kombíkem mě dostala. Johnnie To přichází s nejlepším na konec, byla tu akce a silné dramatické momenty, Johnnie přináší kromě toho také absurdní situace humor, nečekaný závěr a hodně povedených momentů, také postavu sjetého technika a ta závěrečná přestřelka ve vysoké trávě, nebo zmatky okolo obsahu igelitek, to nemá chybu. Více takových a hlavně takto kvalitních projektů prosím! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Stret troch velkych reziserov je dost rozpacity. V prvej tretine nas Tsui klasicky chaoticky uvedie do deja, predstavi nam kopu postav, ale vdaka sialenemu tempu sa v tom divak straca. V druhej a najlepsej tretine Lam spomali a klasicky zvaznie. Divak ma konecne sancu uvedomit si o co tu vlastne ide a v poslednej tretine nastupi To. Cely predosly vyvoj splachne do zachoda a robi si s postavami, co chce. Rozohra tie svoje klasicke pseudoartove nudne vyzualitky (prestrelka v trave) a zvlastny az trapny humor (vymena tasiek, znova prehravajuci blaznivy Suet Lam) a cele to proste nejde dokopy. Korejcania vedia dokonale mixovat rozne zanre. Cinania evidentne nie. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..spociatku trochu natahovane..najma stredny Lamov par, ktory vyrazne nalomil plynulost vo vztahoch postav..Tsui svoje postavenie: ukaz nam kto a asi z coho vychadzat zvladol celkom fajn, aj ked u oboch mi chybal svih..no a potom nastupil tipek, co sa predvadzat nemusi a spravil z filmu taku jazdu, ze som si aj salik utiahla (v kina bola zima, preto salik)..a ako to johnny urobil?..jednoducho..rytmus..svih..absurdny humor..a vyuzil potencial postav, ktore mal k dispozicii..nechal ich v jednom zabere s nevyslovenym/neukazanym napadom a par zaberov neskor napad prezradil alebo dotiahol pointu cez niekolko zaberov..a pekne pracoval so svetlom..zaznut, zhasnut, zaznut, zhasnut, par malych kratkych svetiel, tma..pole.. [HK 01/Nov/2007]..good morning! i´ll make you good price!!..a Louis Koo bol koooool..len tak mimochodom.. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

První polovina prakticky o ničem, seznamujeme se s postavama, s tím jaký sou někteří z nich joudové a postupně dochází k zápletce s kradeným zbožím. Jenže druhá polovina je hodně svižná, propletená a i celkem zábavna, člověk by nevěřil kolik kktinek jde vymyslet s jednou igelitovou taškou. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark svou porcí nasadil laťku velmi vysoko. Ve třiceti minutách načrtl zápletku, charaktery, komplikované vztahy mezi nimi, atmosféru a akci na takové úrovni, za kterou by se naprosto bez nadsázky nemusel stydět žádný 2+ hodinový film. Ringo Lam s občasným zaváháním (vyváženým několika prvotřídními scénami) na tento koncentrovaný nářez zkušeně navázal a z první hodiny filmu se stal prvotřídní thriller. Johnny To si ale šel po svém a na závěr divákům připravil jeho typickou absurdní nadsázku. Změna nálady filmu sice na jednu stranu bije do očí, ale svým způsobem do za vlasy velmi přitažené náplně filmu skvěle sedí. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Ak mam byt uprimny najlepsia cast bola ta prva a potom to uz upadalo. Pre mna sklamanie,aj ked asi nechceli mat akcnu pecku.Skor pohodovy kusok. ()

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama