Reklama

Reklama

Před 14 lety doktor Canter vymyslel takzvané náhradníky. Jsou to roboti, kteří vypadají jako lidé. Každý z nich má svého operátora, tedy člověka, za kterého a pod jehož vedením jednají. Operátor sedí doma ve svém relaxačním křesle a na náhradníka je napojen elektronicky. Prostřednictvím náhradníků, kteří vždy vypadají jako mladí krásní lidé, prožívají svůj každodenní život. Lidé už vůbec nevycházejí na ulici. „Otec“ náhradníků, doktor Canter, byl s ostudou vyhozen z firmy VSI, která je vyrábí, a stáhl se do ústraní. Ještě stále jsou však lidé, kteří s používáním náhradníků nesouhlasí. Ti jsou separováni na zvláštním místě, kterému se říká území Dredů, a vede je takzvaný Prorok. Zdá se, že používání náhradníků má minimálně jednu výhodu, a to snížení kriminality téměř na nulu. Jednoho dne se však všechno změní... Muž jménem Strickland s novou neznámou zbraní odstraní jednoho náhradníka, ale zároveň tím zabije i jeho operátora. Shodou okolností jde o studenta Canter, syna vynálezce náhradníků. Vraždu zde neměli již několik let a agent FBI Greer zahajuje vyšetřování. On sám také používá náhradníka a žije bezútěšný život v osamění. Před lety jim s manželkou zemřel při autonehodě jediný syn a nyní je každý z nich zavřený ve svém pokoji na svém relaxačním křesle a za pomoci náhradníků žijí své osamělé životy. Greer spolupracuje se svou parťačkou Petersovou. Zjistí, že zbraň, kterou Strickland použil, byla původně vyvinuta pro armádu. Říká se jí tsunami, měla najednou vyřadit operační systém náhradníků, ale bohužel se zjistilo, že zabíjí i operátory. Armáda se všech zbraní zbavila, je však zřejmé, že jedna přece jen zůstala. Stopa vede na území Dredů... Prorok a jeho nohsledi mezitím Stricklanda zabijí a seberou mu zbraň tsunami. Greer se za nimi vypraví, ale je velmi rychle a důrazně z jejich území vykázán. Pátrá tedy dál a další stopa vede k doktorovi Canterovi. Ten je ze smrti jediného syna nešťastný. Měl to být on, kdo měl zemřít, a nešťastnou náhodou se obětí stal milovaný syn. Rozhodl se pomstít. Jako vynálezce náhradníků dokáže řídit hned několik náhradníků najednou. Prorok, šéf Dredů, je sám náhradník, který pro Cantera a pod jeho vedením zbraň tsunami ukradl. Canter řídí i náhradnici Petersovou, jejíž operátorku, skutečnou Petersovou, zabil. Je rozhodnutý zničit všechny náhradníky na světě bez ohledu na to, že tím zabije i jejich operátory. Chce, aby lidstvo začalo znovu, od začátku. Greer se musí pokusit jeho ďábelský plán zvrátit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (894)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príjemné scifíčko, v porovnaní s gigantami žánru jasné béčko, ale zato poctivé. Poctivo priamočiare, poctivo jednoduché. Jednohubka ako stvorená pre Bruca - priznajte si, koľkým z vás chýbalo, že Bruce už dlho nezachránil svet? A bude to robiť až do dôchodku. To nie je spoiler, ale fakt :-) Veď zo všetkých klišé, ktoré nám Hollywood servíruje dostatočne dlho, sa po čase stávajú potrebné a očakávané elementy príbehov ;-) Mesiáš Bruce už medzi ne patrí, no nie? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, zas taková tragédie jak to někteří líčí to není. Film sice kromě samotného nápadu (stále tvrdím, že jeho původ je v románu Mír na Zemi od Lema, komiks si jej patrně půjčil odtud) mnoho chytrosti nepobral, na druhou stranu děj příjemně odsýpá a těch pár hloupostí a nedořešeností je toho rázu, který filmu spíš přidá na zábavě. Rozhodně nejde o případy trhání si vlasů jako u jiných žánrově spřízněných filmů, třeba Já, robot mě sral daleko víc. Škoda že Willis se zas tak moc nezapotí a má za celý film jen JEDNU hlášku. Problém je tedy třeba spíš hledat ve scénáři, který nevyužije spoustu nabízejících se možností než v Mostowovi, který sice není v režisérské první třídě, ale minimálně nic nezkazí. Ještě pochválím pěkně vypadající herečky a komparsistky, odpojím svého náhradníka a sám za sebe půjdu chrupat. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Slušné fiasko. Willis se očividně nudí a tak ztrácí svůj čas na nepovedených a vykrádajících scifi. Mostow totálně nezvládl, Rosamund Pike ma o tři čísla větší prsa než je její standart, což je i na Surrogatu v jejím případě jak pěst na oko a celkově je tahle barevná a nekontaktní pohádka pouze zlaté pozlátko, které na sebe horko těžko vydělalo. Doporučuji vyhnout se obloukem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to ještě horší než Já kokot s Willem Smithem. Škrábal jsem u toho brambory a začal jsem se bavit tim, že jsem se snažil vytvořit co nejdelší nepřerušenou šlupku, protože dění na obrazovce mě nezajímalo. Prostě Blade runner je jenom jeden. 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po nabušeném traileru jsem čekal dobré sci-fi, které se zároveň nebude bát nějaké té akce. Navíc, tohle natáčí Mostow, ten Mostow, který natočil skvělého třetího Terminátora. Tohle jsem si říkal předtím, než jsem Náhradníky viděl. A musím říct, že jsem dost zklamaný. Myšlenka (a začátek) filmu jsou vynikající, ale pak jako by Mostow nevěděl kudy kam. Od poloviny mě dění na plátně přestalo bavit a to jsem netušil, jaký zábavný konec (SHIFT a ENTER!) nám připraví. Ale chápu Bruce, že do Náhradníků šel, na papíře to muselo vypadat senzačně. Škoda, že na plátně to už tak nevypadalo… Plus body za Rosamund Pike a Radhu Mitchell, mínus body za konec a předvídatelnou pointu s Prorokem. Tohle mělo rozhodně navíc, než ty 3 hvězdy, které uděluju. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 38,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 122,4 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts. První klapka padla 29. dubna 2008. (Varan)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Willis chce střílet lidi

Willis chce střílet lidi

02.05.2009

Ve velkém. Ne, neplánuje Smrtonosnou past 5. Ale nějakou tu drsnou akci ano. Pojďme popořadě – na podzim se dočkáme akčního sci-fi thrilleru The Surrogates v režii Jonathana Mostowa (už by to opravdu… (více)

Reklama

Reklama