Reklama

Reklama

Pavučina hrůzy

(TV film)
  • USA In the Spider's Web (více)

Gina, Stacey, John, Geraldine a Phil se vydávají s průvodcem Brianem na dobrodružnou cestu skrz džunglí v severní Indii. Skupina narazí na obří pavoučí hnízdo, ze kterého jsou všichni ohromeni. V noci však jeden z pavouků pokouše Geraldinu. Rána se zanítí a její stav se neustále zhoršuje. Skupina se rozhodne vyhledat pomoc v místní domorodé vesnici, kolem které koluje mnoho legend. Brian však ví, že ve vesnici žije už dlouhá léta americký doktor Lecorpus. Ten Geraldinu sice ošetří, ale i tak je její stav stále vážný. John, Gina a Phil se rozhodnou vrátit se do města a sehnat pomoc. Brian a Stacey zůstávají ve vesnici. Největší hrůzu ve vesnici vzbuzují všudy přítomní jedovatí pavouci a také bratr doktora, který chodí s pavoučí maskou na hlavě. Stacey a Brian se rozhodnout navštívit místní jeskynní svatyni. Svatyně je celá pokrytá pavučinami a obětními dary pro pavouky. Stacey a Brian během zkoumání jeskyně zjistí, že se jedná o labyrint a nemohou se dostat ven. Dokonce jednoho pavouka zašlápnou, v tu chvíli Brian nečekaně zmizí. Také Stacey se stane obětí pavouků, kteří ji začnou zamotávat do své sítě. Ve města seženou Gina a John pomoc od místního seržanta Chadhriho, který se vydá do vesnice. Kousek od vesnice si Chadhri všimne přistávající helikoptéry, do které doktor s domorodci nakládají podivné bedny. Během sledování je Chadhri zadržen bratrem a dalšími domorodci. Ve vesnici se doktor k seržantovi chová přátelsky. I seržant chce navštívit svatyni. A stejně jako Stacey s Brianem, i on se v labyrintu ztratí. Zatímco Phil ve městě shání pomoc, Gina a John se rozhodnou vrátit se zpátky do vesnice. Když v noci přijdou ke svatyni, uvidí zde celou vesnici i s doktorem a jeho bratrem při tajemném rituálu. Gina zahlédne několik těl zabalených do pavučin, mezi nimi je i Stacey, která křičí o pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se to alespoň nebralo tak vážně, mohla to být klasická nízkorozpočtová hloupá vyvražďovačka. Takhle je to jen směšně trapný pokus o jakoby horor, nejzajímavější je na něm snad jen ten borec s roztrhanou dekou na ksichtu, ostatní postavy jsou nezajímavé a otřesně zahrané, děj je nudný a utahaný, snímek nemá ani jednu jedinou zapamatovatelnou scénu. Atmosféra je rovněž na nule, provedení je umělé a nehezké, míra nesmyslnosti a nelogičnosti je zejména díky scénáři obrovská. No zkrátka hrozná kravina. 0/10. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo teda slabe... Dokopy ti pavuci nic nenarobili, len hlupe, pavucie siete ukazovali, ktore fakt nevyzerali ako skutocne :( Aj ten LAnce Henrikssen v ulohe podivina mi liezol na nervy, ako aj jeho domorodi prisluhovaci. A o tom jeho akoze bratovi s polorozpadnutym vrecom na hlave, ktore akoze malo byt z pavucin, som sa nad nim musel chytat za hlavu, co to akoze ma znamenat. Vo filme sa dokopy nic nedialo a ked uz aj nieco bolo naznacene, ze by vas to malo bavit, tak to bolo odflaknute v plnom nasadeni. Film nema daleko k odpadu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Indie. Prales. Skupina mladých turistů (puberťáci to opravdu nejsou) a nešťastná náhoda, kdy Geraldinu kousne i pro člověka smrtící pavouk (samozřejmě ve filmu, jinak je smyšlený). Naštěstí je blíže do vesnice, kde svým způsobem vládne doktor Lecorpus (Lance Henriksen) společně se svým tajemným bratrem, jehož vesničané uctívají coby boha. Nu a pak je zde tajemný chrám, který kromě pavučin a armády pavouků ukrývá laboratoř přizpůsobenou na odběr lidských orgánů. Pavoučí jed je pomáhá konzervovat, než budou odvezeny. Postavy se chovají po většinu času hovadsky, dialogy jsou z větší části debilní a nápad zapálit pavučiny se zdá, že se snad ani nezrodí. Čekal jsem nějaké obří pavoučí monstrum či nějaké fajnové zrození čehosi v duchu Vetřelce. Na druhou stranu příjemný labyrint chrámu, pavučiny, spousta krásných skutečných pavouků (digitální byli naštěstí v menšině), prales a vodopády mě potěšily. Kdysi jsem dal odpad, s odstupem doby přehodnocuji. V porovnání s množstvím současných úděsných hororů tohle nakonec tak špatné není. A místy došlo i na napětí. Jo a fajn konec. ()

Lui.eS odpad!

všechny recenze uživatele

Má cenu takové filmy vůbec točit? Možná, aby kvalitnější tvorba působila ještě lepším dojmem. Scény, které by měly vyvolávat napětí a strach působí uměle, nezřídka směšně. Lance Henriksen už má za sebou lepší výkony, i když zbytek hereckého obsazení hravě zastíní. Děj filmu se dá odhadovat ještě než začnete koukat a tak nic nemluví pro tento film. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Tak takhle by to teda nešlo. Jsem velkým fandou ekkohororu a pavouky v hlavních rolých mám rád i přesto, že je uplně nesnáším. Pavouci mě totiž dokážou vždy ve filmu vystrašit, zhnusit a tak si film vždy pořádně užiju, ale tentokrát se to teda nepovedlo. Abych pravdu řekl tak tahle pavučina hrůzy je jeden z nejhorších pavoučích hororů co jsem viděl a nezachrání to ani Henriksen, který tentokrát bohužel zklamal na celé čáře. Film je navíc plný nesmyslných scén a ani pavouci nevypadají kdovíjak uspokojivě. Tentokrát se bohužel jedná o velice špatný pavočí film, který se téměř pohybuje v odpadních vodách. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama