Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (2 200)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stmívání představuje zvláštní fenomén, když se k dnešnímu dni blíží počet hodnotících na CSFD číslu 32 tis. uživatelů. Film tedy zjevně patří k nejprofláknutějším symbolům současné filmové popkultury. Film, který polarizuje a vzbuzuje vášně od absolutního ztotožnění u dívek pubertálního věku po nemilosrdně odmítavé reakce opačného pohlaví vedené případně i z intelektuálních a estetických pozic. Pravdou je, že u Stmívání najdete materiál k jízlivému ostřelování tuze snadno. Argument, že nejsem cílové publikum je sice pravdivý, ale irelevantní. Misfits byli primárně určení pro teenagery, a přece se u nich skvěle bavím. V tomhle případě ale krčím rameny a tvrdím, že mi Stmívání nemá absolutně co nabídnout. Další díly romantické upíří ságy se budou muset obejít bez mé divácké účasti. Celkový dojem: 25 %. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebyl to až tak velký trapas, jak jsem čekal. Mělo to takovou zvláštní atmosféru a i když dialogy by napsal líp snad i úplný imbecil, dalo se na to dívat. Co mě ale celkem dostalo, to byl soundtrack. Ten byl fakt parádní a hlavně kvůli němu jsem na malinkou chvilku váhal dokonce nad 4 (!!) hvězdičkami. Mea culpa - už mi vážně měkne mozek... :-P Do dalších dílů jsem zatím ještě nenasbíral odvahu po lavině kritiky... ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Ten scenár je trápne zúfalstvo. Keby som sa zo všetkých síl snažil vymyslieť čo najstupídnejšiu scénu, ktorej jediný ciel by bol čo najviac potopiť a zhovadiť tento film, tak by som ani zďaleka nevymyslel také sračky ako: upíry v búrke hrajú baseball, upír sa na slnku trbliece... na vymýšľanie podobných vecí treba jednoducho talent ^^ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba bude asi už v předloze, protože nevěřím tomu, aby nějaký dramaturg viděl na papíře takové dialogy a nezpráskal za to okamžitě scénáristu bičem. Jedna řečnická perla vedle druhé, vypouštěná z úst asi nejtopornější zamilované dvojice posledních let – Kristen Stewart a Roberta Pattinsona, společně s utahanou, zbytečnými a nedotaženými scénami vlečenou režií Catherine Hardwick, ve mně střídali škodolibý úsměv s hlubokým zíváním. Špatně je toho ve filmu tolik, až uvažuju nad tím, jestli někdo nechtěl sabotovat Hollywood tím nejzákeřnějším způsobem. Guilty pleasure jako kráva, plus vědomí, že snad nikdy jsem si nepřál u filmu být patnáctiletou holkou, která si lakuje nehty načerno, drsným pohledem probodává okolí a vrcholem slasti se pro ni stane deflorace od pobledlého frajera, kterého potká na gothic srazu. Šup, šup, druhý díl. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Supermassive Black Hole - Muse ,2. Decode - Paramore ,3. Full Moon - The Black Ghosts ,4. Leave Out All The Rest - Linkin Park ,5. Spotlight - MuteMath ,6. Go All The Way (Into The Twilight) - Perry Farrell ,7. Tremble For My Beloved - Collective Soul ,8. I Caught Myself - Paramore ,9. Eyes On Fire - Blue Foundation ,10. Never Think - Rob Pattinson ,11. Flightless Bird, American Mouth - Iron & Wine ,12. Bella's Lullaby - Carter Burwell , ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Jen během posledních dvou říjnových týdnů v roce 2008 probíhalo na internetu 14 314 online diskuzí ve 123 komunitách věnujících se tomuto filmu. (Sufferer)
  • Číslo týdeníku The Entertainment Weekly s obálkou s hvězdami filmu Stmívání se stalo nejprodávanějším vydáním roku. (Sufferer)
  • Když je Bella (Kristen Stewart) na návštěvě u Cullenů a stojí s Edwardem (Robert Pattinson) v kuchyni, je na stole za nimi vidět sada šachů s bílými a červenými figurkami. Jde o odkaz na poslední knihu ságy "Breaking Dawn". (Martinibaby)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama