Reklama

Reklama

Slepá hora

  • Čína Mang shan (více)
Čína, 2007, 95 min (Alternativní 102 min)

Režie:

Yang Li

Scénář:

Yang Li

Kamera:

Jong Lin

Hrají:

Lu Huang, Yang Li
(další profese)

Obsahy(1)

Mladá študentka Bai Xumei je podvedená. Pokútni obchodníci ju predajú ako „manželku“ do odľahlej horskej dediny v severnej Číne. Znásilnená a bitá žena vedie život sexuálnej otrokyne a rodičky detí, bez nádeje na únik. Keď pomoc konečne dorazí, začína sa ďalšia tragédia. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

majo25 

všechny recenze uživatele

Mierne surový filmík, ktorý nie je ani náhodou určený pre bojovníkov za ľudské práva. A nežnejšie pohlavie asi bude nad nesúcitom a netolerantnosťou iba ticho škrípať zubami. My ostatní si sto minút užijeme sledovaním zaujímavého príbehu, ktorý sa nemusel nutne odohrať iba v Číne, ale asi na ktoromkoľvek kontinente. Jang Li sa ukázal ako schopný režisér, ktorý bez okolkov, bez zbytočných dialógov a bez servítky naservíroval svojské dielo. Škoda iba utnutého záveru, na ktorý sa dalo pokojne nadviazať a pokračovať. ()

RedEagleSK 

všechny recenze uživatele

Opravdu začínám mít rád čínské filmy a obávam se že i čínany samotné. Napadá mne hodně názvů jaké mohl film mít, třeba : ,,Min-dža,, ,,Motýlek na čínský zbůsob,, ,,Zkrocení zlé ženy aneb jak snadno a rychle vyřešit špatnou demografickou situaci,, Film vám toho chce říct tak hodně že ani sám nevíte co z toho si vybrat a každý človíček si opravdu z filmu odnese to co mu vyhovuje. Mladí lidé na západě tudiž 20-ti a 30-ti Singl hyper korektní bezdetní pičusové a hyper emancipované piče disponující dvěma autama 6 cifernou sumou na účte doma 50-ti skříněma plnejma značkových hadrů + jako povinná výbava 3-4 pejsci - nejlépe mrňaví páč toho hodně nevyserou a nezežerou, se budou koukat na film jako na horor a na obyvatelé čínského venkova jako Ripleyová na vetřelce, utrpí citovou traumu, zhnuseně si odplivnou a emancipované piče to ještě více utvrdí v jejich celoživotním přesvědčení že rodit děti je pro ženu dehonestující nemoderní záležitost a že všichni muži a děti jsou zlo které je třeba i nadále nevpouštět do svého života. Naproti tomu bezdětní 40-tníci se na film i na lidi na čínském venkově budou koukat s obdivem a nehynoucí závistí a věřím že po zhlédnutí filmu budou gúglovat na netu fráze: ,,jak se přestěhovat do Číny,, . Ačkoli není třeba se stěhovat do Číny páč podobně to mají ošéfované i v Africe v islámských zemích a mnoha jiných azijských zemích kde narodit se s čurákem ještě automaticky neznamená bý meněcený těžce pracující bezdětný doživotní singl kokot který kundu vidí pouze pokud zaplatí prostitutce pouhou třetinu své měsíční mzdy za necelou půlhodinu mizerního šukání. Tož filmu bych dal i 4 hvězdičky nebýt klasického čínského (ne)konce. Škoda páč jako člověka milujícího štastné konce filmů by mne zajímalo zda ta psychicky labilní kunda dostala za vraždu manžela trest smrti, doživotní trest a nebo byla hnedka zlynčována davem. ()

Reklama

vandalka 

všechny recenze uživatele

Psycho. Nechápu, jak se to režisérovi v Číně podařilo natočit (i když, od té doby.. nic, že..), protože veřejně zobrazit oficiálně neexistující únosy žen a jejich prodej do zapadlých vesnic, kde muži potřebují manželky, to se v Říši středu nenosí. Tím spíš, že se to děje i nadále a všichni nad tím mhouří oči a mastí si kapsu či ego. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice realistický obraz života v odlehlých vesnických oblastech Číny, kde zabít člověka není nic mimořádného, narozené děvče, které se rodině nehodí, lze zcela samozřejmě za chápavého přihlížení všech utopit v jezírku jako kotě a nevěsta se ukradne, unese a za přispění celé rodiny znásilní. Jestli to by měla být v dohledné budoucnosti vedoucí civilizace, tak to snad raději ta atomovka. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..uhm..buďto to malo začať udalosťou , ktorou končilo, alebo skončiť 10 min skorej..//anyway, samotná téma: ukázať, že Čína má v roku 2007 (resp. pre rok 2008) aj iné problémy než je prevýchova obyvateľstva, aby upustilo od bežných telesných prejavov, ktoré pre nich nie sú faux pas - na rozdiel od drsne kultivovaných Európanov.. tendencia topiť alebo inak sa zbavovať novorodencov ženského pohlavia viedla totiž vo viacerých, najmä severných regiónoch k už chronickému nedostatku potenciálnych manželiek a matiek..podnikavosti sa medze nekladú: skombinujte dievčatá, ktoré nutne potrebujú prácu a v zúfalstve naletia na každú ponuku práce so zúfalými rodinami, prahnúcimi po pokračovateľoch rodu.. a máte bomba kšeft..je to síce nelegálne, ale vykladajte to v osade, kde zákruty paragrafu nemajú žiadnu moc, líšky si dávajú dobrú noc a zástupcovia vlády vidia len veselé deti s mávatkami alebo sa otočia s poznámkou "je to vec samosprávy".. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Čínska vláda nariadila vyše 20 dodatočných strihov. Väčšina z nich ešte hlbšie kritizovala niektoré aspekty čínskej spoločnosti. Taktiež nariadila režisérovi natočiť alternatívny koniec (natočených bolo nakoniec niekoľko), viac pozitívny, určený pre domáce vydania pre VHS a DVD. (Real Tom Hardy)
  • Väčšina ansámblu sú prakticky neprofesionálni herci. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama