Reklama

Reklama

V roce 1641 je ve francouzském vězení Skot James McCullen shledán vinným z prodeje zbraní oběma stranám konfliktu. Před vykonáním rozsudku vyřkne poslední slova o tom, že klan McCullenů je velký a mocný a že moc jeho synů poroste i po dlouho po jeho smrti. Místo popravy ho však čeká rozžhavená železná maska, kterou je odsouzen nosit až do své smrti... V nedaleké budoucnosti mluví na fóru McCullanův potomek, mocný zbrojař. Představuje nanomity – dokonalé mini vojáky. Původně sloužili v lidském těle k likvidaci nádorových buněk, ale podařilo se je naprogramovat tak, aby jedli prakticky cokoliv, například kov a beton, a ničili tak nepřátelskou techniku a budovy. Pak jsou dálkovým ovladačem zkratováni, aby nedošlo k další nežádoucí aktivitě. Druhý den ráno má být vyexpedována z McCullanovy továrny v Kyrgyzstánu další várka bojových hlavic s nanoroboty. Dva vojáci Duke a Ripcord, kteří vezou v koloně aut kufr s nanohlavicemi, si všimnou chybějícího průzkumného týmu na 40. kilometru. Vyhlásí pohotovost a vrtulníky potvrdí, že radar nic nehlásí. Najednou se ale zničehonic objeví jakoby mimozemské letadlo a oba Apače sestřelí. Vojenská vozidla se rozptýlí, podivný letoun střílí i po autech a ničím nejde zničit. Pak se na zemi objeví jakýsi výsadek vojáků, které vede štíhlá černovlasá žena. Nezastaví je ani granáty. Duke odnese zraněného kamaráda stranou a vrací se pro kufr. Žena se mu s několika vojáky postaví. Vyjde najevo, že se znají, jmenuje se Anna. Najednou se z oblohy snese další neznámý stroj a z něj další „muž v černém“. Ten začne likvidovat Anniny vojáky. Duke Anně pomáhá. Objeví se další žena se zrzavými vlasy a muže v černém zastřelí. Anna nakonec odletí bez kufru, ten nechá Dukovi. Za Dukem přijde zrzavá žena se svými muži a chtějí kufr. Jsou prý tajná jednotka – jako hologram se jim představí velitel jednotky, generál Clayton Abernati aneb generál Hawk. Je prý ve zvláštní jednotce. Jeho tým Alfa je prý dopraví i s kufrem k němu. Během letu Duke zjistí, že zrzavá žena je u speciální jednotky – je v ní Brit, Maročan a muž, který nemluví. Chce se k nim přidat. Na základně zjistí, že se jedná o útvar G. I. Joe, který formálně neexistuje, ale slouží u něj ti nejlepší z nejlepších. Jednotka se snaží zjistit, kdo je napadl, proč a kdo za jejich nepřáteli stojí... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 212)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím… G. I. Joe je typ filmu, který normálně já obhajuju, že to nemá být drama, tak to podle toho hodnotím. Je to typ filmu, který normálně mám rád a který si užívám. Navíc je to od režiséra Mumie a Mumie se vrací, dvou mých hodně oblíbených filmů. Prakticky nejlepší scéna se odehrává v Praze, která je "namaskována" jako Paříž a jednu z vedlejších rolí má jedna z nejkrásnějších českých modelek, která dobyla i svět, tak kde se stal problém? Jak to, že tomuto filmu nemůžu dát větší hodnocení než tři hvězdičky? Jak se znám, dokázal bych si obhájit mnohem větší hodnocení, byť mizerně, ale dokázal. Ale tady nemám důvod. G. I. Joe je film rychlý, (představte si Usaina Bolta, kterému někdo podstrčil anabolika na zrychlení) prakticky nemá hluché místo či pár minut bez akce, ale je to tak zoufale prázdné, postavy mi nepřirostly k srdci (teda, krom už zmíněné Karolíny a Rachel Nichols) a bylo mi jedno, jak která postava dopadne, kdo přežije či ne. Co se ti sakra stalo, Stephene? Kde je ta lehkost, s kterou si točil obě dvě Mumie? Kde je tvůj osobitý humor, který jsi do obou těchto filmů dal? Prakticky i ten nejslabší díl ze série o Transformerech je minimálně o třídu lepší než tohle. Lituju, dnes jen za 60 %. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Beattie, David Elliot, Paul Lovett .. Budoucnost patří nanotechnologiím. Tohle bylo jejich promo. A pořádná akční nátěřka. Hlavně druhým hračkářům, Transformers: Revenge of the Fallen, které o hlavu (nikoliv plnou rozumu) převyšuje. Stephen Sommers a Lorenzo di Bonaventura si tuhle digitální stupiditu vymazlují na plné pecky. Snadno skousnutelné především díky vražednému tempu a rytmizaci, které tu povrchnost, vágnost příběhové kostry a obecnou neuvěřitelnost zadupává pod slupku atraktivních efektů, sexy postav, hlášek a neustálého sprintu za další explozivní akcí. Místy se sice dostavuje až přehlcenost, kterou ještě zahušťují flashbacky, ale nic nedrhne, Praha se bortí, ledovce tají, zadeček Rachel Nichols se vrtí.. Beru všechny negativní soudy, mne taky Sommers (vyjma první Mumie) nebere, ale tahle nátěrka prostě ušla. Přepálené béčko, přepálená sedmdesátka. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Velká reklama za 175 melounů na Dubble Bubble. Ach jo. Chápu, že pro dnešní generaci jsou tyhle filmy strašně cool a dnešní puberťáci z toho stříkaj, ale proč jsou tak nudné ? Osud hlavních hrdinů mi byl ukraden, v polovině jsem se přistihl, že se dívám do okna, jak tam hezky sněží a film mě moc nezajímal, ještě ke konci filmu jsem nevěděl kdo je kdo a jak říká Tosim, prostě v tom filmu byl moc velký bordel a přišlo mi to moc všechno rychlé. Chápu, že se režisér snažil, a by neměl ve filmu žádné hluché místo, ale na mě ten film byl až moc rychlý a pomatený. Není nad Mikea Bayea. Ale za tu perfektní honičku v Paříži dám o jednu hvězdu navíc, abyste neřekli ;-) :::::::::::::::::::::::: ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Lucasovsko-bondovské dobrodružství v uvědomělém a sebereferenčním digitálním kinu atrakcí, které pro mě osobně bylo velice opojné všeprostupností prostoru - nejenom na poli jedné scény, ale i v návaznosti scén mezi sebou. Nejde o vyprávění a originalitu, nýbrž předvádění možností média, vytrhávání diváka z ponořeného sledování a okázalou digitálnost, u které není podstatné, jak kvalitní triky jsou, ale kolik jich je; o rychlost až uspěchanost, kdy se žene neustále kupředu - k další atrakci. Zatímco předchozí sommersovské blockbustery byly pozoruhodné co do práce s časem, kdy ignorovaly jakoukoliv kauzalitu a byly plné elips, monstra se měnila v rámci jednoho dlouhého záběru a ne několika; tak jeho celovečerní verze animovaných a seriálových dobrodružství vyniká v práci s prostorem, který nezná hranic - postavy prolétávají či se propadávají skrze různé plochy, z podzemní a podmořské základny míří všemi směry, protože nic není uzavřené, analogicky se spojuje podmořský a nadzemský svět mezi záběry a celými scénami. Uvědomělost je patrná na holografických postavách, které procházejí stolem a lidmi, nic není neprůchodné. Nevidět film s dabingem a neuvědomovat si náborovost, přičemž ta je o to úspěšnější, čím lépe je výsledek natočen či vyrenderován, šel bych nejspíš na plný počet. 9/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová reklama na akční figurky. Zhmotněná fantazie dítěte, které si rádo hraje s vojáčky a jak všichni víme, tak děti mají občas fakt divné nápady. Stejně tak Stephen Sommers. Zpočátku zábava; film mě ohromil s každou novou scénou-lokací. Bohužel se to časem nezadržitelně změnil v naprostou nudu a protože akce nudila a po myšlenkové stránce nemá snímek co nabídnout, výsledný dojem je dost nelichotivý. Ve všech ohledech laciný film. (Já jsem čekal KRAVINU - jako třeba Transformers - v tomto ohledu jsem nebyl zklamán. Jenže je to prostě nuda). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (43)

  • Na začiatku filmu sa v zábere objaví český hrad Kost. (BathoryMan)
  • Když Ana (Sienna Miller) vylézá z nabouraného auta, má na obličeji krev, ale o pár scén později už nikde žádnou nemá. (Hem.m)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (více)

Nový G. I. Joe na obzoru

Nový G. I. Joe na obzoru

10.08.2019

Premisa značky G. I. Joe už by snad ani nemohla být jednodušší. Skupina drsných vojáků zachraňuje planetu. Na tom není co pokazit, že? No, soudě dle dosavadních filmových pokusů zjevně omyl.… (více)

Reklama

Reklama