Reklama

Reklama

Recenze (9)

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku rutinní pátrání po nezvěstné dívce se zvrhne ve sled událostí, ve kterém se detektiv setkává s řadou záhadných úmrtí a jde mu o holý krk. Po americkém extempore se slabým Domem prokletých slunečnic se Oxide Pang na čas vrátil na asijskou půdu a jde mu to evidentně k duhu. The Detective je příkladně ponurý thriller s pangovsky výrazným audiovizuálem a slušnou atmosférou. Temná zákoutí Hongkongu plné špíny a plesniviny v něm vypadají patřičně působivě. K formální stránce tedy netřeba výhrad (ačkoliv si Pang neodpustil jednu zkratkovitě sestříhanou sekvenci evokující nepovedený Tesseract). Co film však docela kazí, je - jak už napsal EdaS - vysvětlující závěr narvaný zbytečnými flashbacky a jedním dějovým prvkem, jenž budí dojem násilného naroubování z úplně jiného žánru. Až do odpadkové jámy to bylo na silné 4 hvězdy. Po dalších scénách tasím slabší variantu téhož. 7/10 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Az na samotny zaver jde o detektivku az klasickeho razeni, zapletky, motivu a se skoro marloweoskym hlavnim hrdinou. To vse v exotickem prostredi soucasneho Thajska a cinske komunity v ni. Kamera je Pangovsky vybrousena (unikatni thajske svetlo vsak verne zachovava) a zvuk take. Pribeh snad neni z nejoriginalnejsich, ale rozhodne se jedna o spise nadprumernejsi zanrovou ukazku. O to vice pusobi jako pest na oko divaka kritizovana posledni ctvrthodina.7/10 ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický film Pangovcov (teda tentokrát len jedného z nich), kde je jednoduchá zápletka podaná úplne zbytočne zmätene. Napätie sa darí udržiavať údernym hubobným doprovodom, rôznymi kamerovými náletmi, no celkovo to už ku konci nedrží až tak pohromade ako asi Oxide Pang zamýšľal. Možno, keby zo bolo skrátené aspoň o pol hodinku bolo by to údernejšie. Celkovo teda 3/5, ale obsahovalo to aj pár skvelých štvor-hviezdičkových momentov a zároveň aj exelujúceho Aarona Kwoka v hlavnej úlohe detektíva. PS: osobne mi až tak moc nevadila tu kritizovaná posledná 15 minútovka, keď sa film zmení z klasickej detektívky na "akoby" ducharinu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Fajnová noirovka se solidní atmosférou. Oprýskané uličky Bangkoku jsou pro typickou detektivku jako stvořené. Režie i kamera na vysoké úrovni, s barevnými filtry by to chtělo ale trochu ubrat. Scénář se v závěru naprosto rozsype a zbytečné dovysvětlování flashbacky si Oxide mohl odpustit, poněvadž finále filmu je stejně nezachránitelné. Naštěstí aspoň dobrá chemie mezi ústředním duem a kvalitní herecké výkony film přesto drží. Nejsilnější stránkou je ale solidní režie plná slušných nápadů, která ve skrze průměrnému snímku spolehlivě dodává tolik potřebný šarm. Na to, že jde vlastně jen o celovečerní promo Nokie N95 to není vůbec zlé. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pozitivní hvězdičkové ohodnocení pouze vyjadřuje zdrcující efektnost zdejší filmové formy (enormně vynikne při zhlédnutí v kině se zesíleným zvukem). Vrcholným dokladem vítězství stylového pozlátka nad vším je bourneovsky pojatá automobilová honička, kde vozidla evidentně jedou rychlostí okolo 10 km/h. Co se týče příběhu a vyprávění, je film, podobně jako mnohé snímky bratří Pangů, naprosto otřesný a nesmyslný. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama