Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Recenze (61)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,313,694Tržby Celosvetovo $16,724,933Tržby za predaj DVD v USA $3,108,178 //počet predaných kusov 187,983 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Proč sem obsadili Frances McDormand... Proč?! Ze začátku neuvěřitelně nabušený návrat k tomu nejlepšímu ze screwball komedií (myslím scénu v bytě) se postupně začne rozmělňovat v obyčejnou retro-romanci, která s přibývající stopáží přestává servírovat povedené vtipy a nabízí jen otravnou slečnu Pettigrewovou a její sebelítostné potácení se mezi londýnskou smetánkou. Snad všechny postavy jsou tu ale zajímavější než ona. Kdyby se neuhnulo z komediální roviny a celý film stál na vztahu Delysie a Michaela, možná bych tu bezmála oslavoval. Zkrátka obří propálená šance už proto, že Amy Adams je opět tááááááááákle cute a do screwballu sedí jako ulitá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Slečno Pettigrewová, varovali mne před vaší tvrdohlavostí a ipertinencí… Není to hospodyně k pohledání. Nevychází totiž s klienty, protože se nechtějí přizpůsobit. A má asi poslední šanci. Jejím protikladem je Delysi, žena chycená mezi více mužů, jejíž život je morálně lehce komplikovaný a nepostrádá smysl nýbrž řád. A přesto si jsou podobné. Takový příjemný film s dobovou hudbou, z něhož vyzařuje příjemná atmosféra a já očekávám, kdy že se dostaví ten správný pocit štěstí. Vévodí mu živelná a krásná A.Adams, ale pravdou je, že někomu nemusí sedět F. McDormand. Mám tyhle lehce nasládlé filmy rád. Žádný moralizování, jen poučení, že život je krátký a optimistické doufání ve štěstí, které si jednou najde každého. Taky by mě zajímalo, jestli existuje divadelní hra. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film byl natočen podle románu Winifred Eileen Watson, napsaném v roce 1935. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice dobré, ne dokonalé, ale velice příjemné. Dabing není hrozný, jen je trhlejší než originál. Velká škoda je ovšem vystřižených scén, jejichž stopáž není tak zničující a přesto právě bez nich je několik vtipů okradeno o pointu. Především pak zaniká charakteristika buddy movie, jak ji definovala Frances McDormand v roli Guinivere. Na pozadí celého příběhu je také zajímavý příběh adaptace knihy Winifred Watson napsané v roce 1935, které měla být původně natočena Universalem začátkem 40. let, ale všem plánům tehdy udělal konec Pearl Harbor. Vypráví se, že Watson prodala práva na svou knihu celkem třikrát, ale bohužel zemřela 6 let před skutečnou realizací. Její syn má za to, že by se jí velice líbila. Otázkou zůstává, jestli bylo nutné příběh posunout na pokraj Druhé světové a zároveň tak definovat slečnu Pettigrewovou jako ženu, které jedna válka něco vzala a teprve druhá jí to navrátila. Což je klišé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Motto filmu. Aristokraté mají mnohem snazší a povrchnější život než pracující třída. A Amy Adams je tu fakt hezká. Zbytek je strašně plytký a banální..4/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Takúto sladkobôľnu romantiku môžem. Citlivý až nežný, zároveň hlboko melancholický "malý" príbeh o jednom zaujímavom dni a jednej zázračnej noci jednej (ne)obyčajnej opatrovateľky s fantáziou. Vynikajúco obsadená a ešte lepšie zahratá symfónia života, s brilantnou Frances McDormand na čele a sympatickým Ciaránom Hindsom v pozadí. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 dny ze života již dávno odkvetlé zdánlivě celkem obyčejné anglické služebné, poté co jí pro její vyhraněné názory o tom, co je správné a morální, již poněkolikáté vyhodí z práce. Tentokrát zůstane skutečně na ulici a co ze zoufalství podstoupi je celkem milým trhle anglickým způsobem podáno v této "double love story" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako už je o mne známe, vyhľadávam filmy, ktoré sa odohrávajú v rozmedzí rokov 1915 - 1960. Tento film som objavil práve preto, avšak v mojom rebríčku momentálne kraľuje poslednému miestu v kategórií filmov z prostredia 30.tych rokov. Nečítam si obsahy pred zhliadnutím filmov, aby som si ničím nepokazil chuť. Preto som si myslel že krásna Amy Adams tu stvárni hlavnú úlohu. Šeredne som sa mýlil. Celých 92 minút filmu patrí škaredej 50 ročnej "slečne" Pettigrew. Navyše prevyšuje romantika nad komediálnou stránkou a preto sa dívame na to, ako hlavná postava randí a chodí na večierky. Ak by vo filme nehrala Amy, odporučil by som vám, aby ste sa tomuto filmu vyhli. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Já tu Amy prostě žeru! Ta holka má šmrnc. Pokaždé když se v tomto filmu objeví v záběru, měla jsem oči jen pro ní a její ztřeštěnou Delysii Lafosse. Takovému trdlu s úžasným úsměvem nešlo odolat, navíc s ní film dostává švih. Tomu ale také hodně výrazně napomáhá stylová hudba, která hraje skoro nonstop celý film. První půlhodina uteče ani nevíte jak, pak film sice trošku zpomalí, ale i tak je se pořád na co koukat - nebo je to tím že mám slabost pro retro, skvělé kostýmy a bezvadné kudrlinky ve vlasech sepnuté třpytivou sponkou? Největší slabostí celého filmu je ale jeho jednoduchost a předvídatelnost. Konec filmu je tak klasicky sentimentální až se mi na to ani nechtělo dívat, jenže na druhou stranu leckdo řekne: "No a co bys chtěla? Aby tam hodili bombardování a třeba všichni umřeli?" Což teda i ten konec jaký je, je lepší než bomby ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie šla mimo mě a ani pořádně nevím proč. Prostě není to můj šálek kávy, a proto jenom dvě hvězdy. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš divadelní. Plusové body za Shirley Henderson, kterou už od zmodernizované verze Zkrocení zlé ženy miluju a ani tentokrát nezklamala. PS: Amy Adams mi tu s tou svou parukou věčně připomínala Nicole Kidman ze Zemřít pro... :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať aké by to bolo čisto ako dráma (predlohu nepoznám), hádam,že lepšie. Humor to totiž degraduje o úroveň nižšie. Pani Pettigrewová je vo svojej podstate tragická postava a viackrát som v chvíľach dramatických uvažoval o vyššom hodnotení. Rovnako romantická línia má niečo do seba, všetko to stroskotáva práve na tom humore. Na pomerne kultivovanom humore, ktorý sa tam v podstate hodí a komédia je to dobrá, ale menej ako by to bol dobrý vážny film. A happy end to zničil úplne. 65% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem tak kritický, ale v zásadě to za mě shrnul KarelR - škoda, že děj nepokračoval v duchu britského humoru z první půlhodiny. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to bol nádherný film. Plný úžasnej hudby, skvelých hercov a taký, pri ktorom na všetko zabudnete. Film sa mi páčil najmä preto lebo zachytával udalosti jedného dňa. No napriek tomu, nám ponúkol život z viacerých strán. Tento film by som rozhodne odporučila každému.100% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních cca 20 minut je skvělá situační komedie s roztomilou Amy Adams. Bohužel tempo nevydrží příliš dlouho a s přibývajícími minutami je film méně a méně zábavný. Nakonec, ale není úplně špatný a v klidu se dá přežít. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi svižné tempo. Připomíná černobílé konverzační komedie. Sice to není tak vtipné v dialozích, ale vynahrazuje to vizuálními gagy. Taky jsem uvažovala o tom, že příběh jde brát, jako poslední velký mejdan před vypuknutím války. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který snad nikoho nerozladí. Jednoduše o tom, že kdo chce uspět, musí se prostě snažit. A že to slečna Guinevere umí, to si pište. Prostě něco na způsob "Pretty woman", aneb "jak postarší dáma ke štěstí přišla". ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

"Proč dělat něco složitě, když to jde jednoduše," to bylo patrně motto tvůrců tohoto filmu. Velký den slečny Pettigrewové je příjmená a hlavně vtipná britská retro komedie, která si nehraje na něco, čím není, a jejíž celý příběh se odehrává takřka během jediného dne. Stopáž není příliš velká, a proto je koncetrace vtipů větší. Sice se to nakonec zvrtne v jedno velké klišé, ale celé je takové nenucené, takže to vlastně ani nevadí. V životě bych neřekl, že dám zrovna filmové komedii tak vysoké hodnocení, ale když je něco dobré, tak se to zkrátka musí patřičně ocenit. Více takových. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak přeslazený a přeafektovaný Amy Adams, dala bych tři, protože začátek byl supr: "Philippe, vstáváme." Jenže konec je skoro jak z pera Danielle Steelový, což je škoda. Takže za dvě. ()

Reklama

Reklama