Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Nádherné! Rozkošné, podmaňujúce. Hneď po pár chvíľach traileru som vedela, že to bude superfilm, trailer nesklamal!!! Milé vtípky, perfektný casting, čo herec /v hlavných úlohách/ to skvelé zobrazenie. Zvlášť zlatá Amy Adams. Tá žena ma dostala. Koľké detaily, klipkanie očkami, gestá... :) A Frances McDormand podobne. A čo dekorácie a zobrazenie 30-tych rokov? Vtedajší Vogue, kostýmy, zlatý apartmán, pohľad na obchodné domy a ulice.. nádhera. Hudba, podobne. Možno škoda, že spätne už vnímam zápletku trošku jednoduchšiu. Ale nepokazí to môj prvotný krásny dojem z filmu. Pre mňa objav roka.. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Kouzelná dobová komedie o jednom dni v životě neobyčejné ženy a praštěného třeštidla. Amy Adams je tady naprosto úžasná, i když je někdy vážně na zabití. Frances McDormand ušla, žádný velký zázrak. Spolu s Amy byl nejlepší Lee Pace, ten je tak rozkošnej, až to bolí. Samozřejmě opět charisma v akci anebo Mark Strong. Též Ciarán Hinds tu docela ušel. Shirley Henderson skvělá jako obvykle. K ději - na to, že se odehráváv v jeden den, to odsýpá rychle a zábavně, člověk se nenudí, naopak, baví se a i se shovívavě pousměje. Velké plus za dobovou hudbu a kostýmy. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Rozkošná, trochu bláznivá komedie s fantastickou hudbou, která provází téměř celý film. Po kratičkém uvedení, začíná kolotoč bláznivých momentů a situací, na scéně se objevuje přehršel postav. Skvěle vybroušené dialogy, perfektní casting a opravdu vynikající hudební doprovod jsou zárukou skvělé zábavy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať aké by to bolo čisto ako dráma (predlohu nepoznám), hádam,že lepšie. Humor to totiž degraduje o úroveň nižšie. Pani Pettigrewová je vo svojej podstate tragická postava a viackrát som v chvíľach dramatických uvažoval o vyššom hodnotení. Rovnako romantická línia má niečo do seba, všetko to stroskotáva práve na tom humore. Na pomerne kultivovanom humore, ktorý sa tam v podstate hodí a komédia je to dobrá, ale menej ako by to bol dobrý vážny film. A happy end to zničil úplne. 65% ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Uklidit v bytě a srdci rozdováděné „bude ze mě hvězda“ blondýnky zvládá slečna Pettigrew s přehledem, horší je to se schopností získávat a hlavně přijímat potravu (a jiné radosti života). Nic oslňujícího řeklo by se. Co filmu dodává šmrnc a trochu toho lesku, je prostředí smetánky (těsně) předválečného Londýna. A když ani to nestačí, zjeví se odnikud Ciarán Hinds, který mi zachrání den kdykoli, a já podlehnu a dám celému dílku 4* (pod podmínkou, že slečně Pettigrew dá vskutku něco k snědku!). ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama