Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 1

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nesnaž se bejt vtipnej. Vtipná jsem tady já." Všechny své bývalé lásky ze školky, základky, střední i výšky s úspěchem ignoruju, protože opakování chyb mě moc nebaví. Přesto jsem se vydal do světa, ve kterém se dva bývalé školní páry zase pozvolně sbližují a musím poznamenat, že to sice nebylo špatné, ale na můj vkus málo vtipné, uvolněné i zábavné. Spíše mi to připomínalo skutečný život, před kterým utíkám do světa filmu a on si mě tady tentokrát našel. Příště se pokusím schovat líp. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A máme tu další romantickou komedii, která nevybočila z průměru a bohužel nikterak příliš nezaujala a nepřekvapila. Ovšem mou první větu berte trochu s rezervou. Pokud nepatříte k lidem, kteří často koukají na romantické komedie a jsou jich přesycení, tak vás to zřejmě zaujme mnohem více než mě, který romantické komedie často vyhledává. A přiznávám, že je možné, že už jsem jich tak trochu přesycen. Ale faktem zůstává, že tahle romantika je dost dobře koukatelná, skoro vůbec nenudí a občas mi připadala i nadprůměrně vydařená. Ale já se snažím hledat v romantických filmech originalitu nebo něco, co jsem ještě nidke jinde neviděl, a toho se mi bohužel v tomto filmu vůbec nedostalo. Avšak velice rád jsem vydržel až do konce, abych se dozvěděl, jak to vlastně celé dopadne. Herecké výkony byly velice obstojné, Patricka Wilsona znám už z filmu Jako malé děti, kde se mi ovšem líbil mnohem více, ale ani tady to nebylo nikterak zlé. Ostatní herce jsem si během filmu v souvislosti s jiným filmem nevybavil, což hodnotím jeko veliké plus, alespoň jsem nemusel srovnávat jejich výkony s jinými rolemi a nemusel jsem v myšlenkách odbíhat od filmu. A konec celého filmu přece jen nebyl nijak klišovitý a vše zůstalo otevřené, takže své klady tenhle film má, ale já zůstávám u nadprůměrných třech hvězdiček. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tyhle indie filmy můžu vidět vždycky, takže se mi Purple Violets přesně trefilo do vkusu. Řeší se tu vztahy mezi bývalými spolužáky a to vtipně a nijak nuceně. Herci a prostřědí NY tomu dodávají šmrnc, takže jedinou chybu vidím v tom, že ke konci to začne ztrácet na zajímavosti, protože konec už je jasný. Přesto to zařazuju mezi filmy, jejichž zhlédnutí považuju za příjemné. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Tvrdím léta, že Edward Burns by mohl být z fleku guru režijní a herecké průměrnosti. Navrch je nesympatický před kamerou. A hle, najednou film, kde mi nevadilo téměř nic, se spoustou pravdivých a inteligentních momentů. A s velmi hezkou dějovou linkou o dvou kdysi zamilovaných spisovatelích, kterou přirození Patrick Wilson se Selmou Blair činí uvěřitelnou. Něčím mne nijak originální „Purpurové květy“ oslovily, takže zapomenu, že třetí šance jsou vysoce nepravděpodobné,... a ráda přidám pátou hvězdičku. Jen tak z dobré nálady, že si celkem příjemná romantická komedie na nic víc nehraje. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo.Ohromne. Krásny scenár, miestami vtipný, že som sa musela držať stoličky. Pekne zrežírované. Dobrý výber hercov. Krásna hudba, nemám čo dodať 100% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, ale ani nepobaví. Řešit krizi středního věku návratem k bývalým partnerům z vysoké školy se scénáristům jevilo jako dobrý nápad, ale už jim chyběla dovednost napsat to aspoň obstojně. A tak hlavní hrdinka váhá, tápe, opouští muže, vrací se k němu, opět ho opouští, protože se chce najít (asi se taky ztratila v tom zoufale nudném scénáři) a tak pořád dokola. Škoda, že hlavní part hraje nudnější z obou párů. Vzteklá zrzka s bývalým alkoholikem nabízeli mnohem dynamičtější vztah, ale dostali jen málo prostoru a to na úkor dvojice, která je tak mdlá a otravná, že ty knihy, které nakonec oba napíšou, nejspíš jednou skončí na seznamu povinné školní četby. /18. 3. 14./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Edward Burns sa tentoraz nielen z pozície herca ale aj scenáristu a režiséra pokúsil o vzťahovú drámu a dopadlo to rovnako nevýrazne ako všetky filmy v jeho kariére. Nie je to tragédia, ale ani nič na čo by som si po týždni spomenul. 5/10. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Troška naivný film. Chcem ja vidieť ako po rokoch stretnem svoju lásku a všetko sa zase dá dokopy akoby nič. A samozrejme tu to môžeme vidieť, jedna veľká "náhoda" a zase je všetko ako za starých dobrých čias na škole. Toto jediné by som tomu mohla vytknúť. Plus postava super "sexy" manžela Selmy Blair - Chazza, mastiaceho si a vrieskajúceho hlášku "som tvoj manžel!" aspoň 3x za scénu, by som úplne zrušila. Totálny pako. Inak to malo niečo do seba. Slabší priemer. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mimo hlavní proud natočené romantické drama, které zaujme svou upřímností. Edward Burns napsal, zrežíroval a zahrál si v příběhu ze současného New Yorku o tom, že stará, vlastně staré lásky nerezaví. Z filmu dýchá pohodová, klidná atmosféra. Nic převratného a přesto nebo právě proto film stojí za shlédnutí... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Někdy se to přihodí, že koukáte na film (nebo čtete knížku) a říkáte si: "Sakra, tohle je přece o mně." (Podobně jako to na večírku vnucuje jedna ze čtenářek postavě Patti.) Jenže tentokrát jsem koukal na druhou, protože jsem donedávna prožíval vskutku vztah, v němž jsem "hrál" Briana, zatímco "Patti" řešila své rodinné záležitosti. Takže jsem tomu dokonale rozuměl a pátou hvězdičku strhávám za plážový happyend, který se v mém případě nekonal. A nejen proto, že nemám tak luxusní plážový domek... ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Bohužel dávam jen za tři (s těžkým srdcem). Také mám rád nezávislé americké romantické filmy, jejichž nezbytnou složkou vždy musí být dobrý scénář (splněno), dobrý soundtrack (splněno) a herecké výkony, no a právě tady je ten kámen úrazu. Například úděsné přehrávání Debry Messingové možná na podprůměrný sitcom stačí, ale v takovémhle filmu je to jen na škodu. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Takové mile nemilé, jako ze života samotného. Film to neni špatný a chvílemi je až dokonce hodně dobrý, co můžu vyzdvihnou je chemie mezi herci, která Vás udrží ve střehu i v těch momentech, kdy děj silně dějově pokulhává a za normálních nechemických okolností by se stal dost nudným. Víc jak tři hvězdy nedám, protože přes to všechno kladné i nekladné předpokládám, že si na tenhle film už asi tak za pár dní ani nevzpomenu. Je to prostě pomíjivá záležitost, která sice na chvíli okouzlí, ale nic moc ve Vás nezanechá. Jinak příjemná podívaná a pro romantiky vřele doporučuji. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film má autentický dialóg s dôveryhodnou dynamikou postáv, čo je toľko, koľko môžete od každého filmu požadovať. 6/10 ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která ze svého žánru občas vybočuje k milým nezávislým komediím, které neberou nic příliš vážně, oplývají inteligentním humorem, umí trochu kousnout a mají příjemnou atmosféru skutečného života. Burns se projevil jako talentovaný scenárista i režisér, Květům se dá vytknout snad jen občasná nelogičnost chování postav, ale s tím se tak trochu počítá. Film předčil moje očekávání, mile mě potěšil a hodně zabodoval, takže si zaslouží silné čtyři hvězdičky. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Nie je to tradičný príbeh, ale ako film samotný nevyniká medzi ostatnými.Taký jemný odľahčený film, ktorý mierne pozdvihne náladu, ale nemá na diváka žiadny iný vplyv, ale napriek tomu sa mi film páčil a niečím ma chytil, stojí to aspoň za jedno videnie. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

5* záležitosť tu zašlapáva posledná scéna. Emocionálne, dramaticky aj formálne. Resp. pre mňa Purple violets skončili cca o 2 minúty skôr ako pre režiséra. Nakoniec čiastočne zo súcitu a čiastočne z rešpektu dávam blahosklonné 4. Inak naozaj pekný film. ()

Reklama

Reklama